afbeelding makkelijke maaltijd 1Een nieuwe maand, een nieuwe maandag dus tijd voor een nieuw kookboek. Ik wil het deze keer ook iets anders gaan aanpakken. Ik schrijf voornamelijk over kinderen, of eigenlijk gewoon mijn kind. En veel wat daar mee te maken heeft. Op maandag dan iets over eten/koken en nog wel eens over journaling bible en een quote. Bij kookboeken die niet specifiek voor kinderen zijn gemaakt wil ik dan ook graag gaan aangeven of het naar mijn mening geschikt is voor kinderen. Denk dan wel aan kinderen die met de pot mee eten, dus vanaf 1 jaar oud.

Genoeg gekletst, het kookboek. wat vind ik het fijn om iets lekkers, gezonds en makkelijks op tafel te zetten. Met een kleine peuter om je heen is het niet altijd handig om uren in de keuken te staan. Zeker niet als je er alleen voor staat en je dus ook je kindje bezig moet houden. Daarom leek het kookboek van de makkelijke maaltijd mij heel makkelijk. Het ziet er op de voorkant gezellig en lekker uit. Het nodigt mij uit te gaan koken. 


afbeelding makkelijke maaltijd 1Na het voorwoord worden de koks aan je voorgesteld. De koks hebben, op Rudolph na, allemaal een eigen ‘keuken’ waar ze gerechten in koken. Zo heb je Prins die gerechten maakt die zeer geschikt zijn voor kinderen (fijn, toch een beetje kind in het kookboek) en Roberta die Italiaans kookt. Ook de Arabische en Nederlandse keuken worden niet vergeten. In mijn ogen maakt Rudolph van alles wat. Er staat een overzichtelijke groentekalender in het boek zodat je goed kunt zien welke groente wanneer het lekkerste (en vaak goedkoopste) is. 

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken per groente. Dat vind ik heel handig omdat ik vaak wil koken met groente die in de aanbieding is. Zo kun je makkelijk zoeken op bijvoorbeeld courgette, pompoen, tomaat of zuurkool. Er staan in elk hoofdstuk verschillende gerechten met bijvoorbeeld vlees, vis of vegetarisch. Het is een complete maaltijd die je kunt herleiden tot de aardappels, vlees en groente. Neem het niet zo strak er is ook wel eens pasta, maar ik het wel eens recepten gezien dat de groente ver te zoeken waren op wat champignons na en dan wil ik daar toch nog weer extra iets bij maken. 

afbeelding makkelijke maaltijd 1Sommige gerechten zijn voorzien van foto’s, heel fijn om zo te weten wat het zou kunnen worden. Er staat altijd een boodschappenlijstje bij zodat je duidelijk kunt zien wat je moet halen en soms is er ook nog een tip toegevoegd. Ook staan er nog leuke weetjes op de beginpagina van elk hoofdstuk. Ook staat daar vaak een tip, bewaaradvies en welk seizoen de groente het lekkerste is. Achterin is ook nog een register te vinden op alfabetische volgorde.

afbeelding makkelijke maaltijd 1Ik heb al een aantal gerechten uit dit boek gemaakt en vind het ook zeker geschikt voor kinderen. Niet alleen de gerechten van Prins, die speciaal voor kinderen kookt, maar ook de andere gerechten kunnen goed. Soms is het verstandig om even goed te kijken naar de kruiden, pepers en andere ingrediënten wat je kindje wel en niet eet. Toch vind ik dit zelf geen probleem. Wij laten Luca altijd proberen wat wij ook eten, hij is inmiddels bij 2 dus zou in principe alles mee kunnen eten. Bij onze snelle curry voeg ik eerst 1 eetlepel met currypasta toe, dan haal ik er iets uit voor Luca en voeg een 2e eetlepel currypasta toe. Zo eet hij hetzelfde, maar wel op hem aangepast. Het is niet lastig, wel even opletten en met je aandacht erbij zijn. 

Auteur: 24 Kitchen
Taal: Nederlands
Pagina’s: 194
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: 19,95 (bij bol.com) 


Kijken jullie wel eens naar 24kitchen en het programma ‘de makkelijke maaltijd’? Vinden  jullie het fijn dat er zo’n kookboek is? Waar is ook nieuwschierig naar ben, vinden jullie het leuk om ook ‘gewone’ kookboeken te zien en te lezen of het ook geschikt is voor kinderen? 

Afsluitende afbeelding


1 thought on “Coocking monday; recensie de makkelijke maaltijd 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: