Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie de buien overleeft? Het was afgelopen week toch wel wat regenachtig. Niet echt mijn ding, ik hou daar echt niet van. Het is koud, nat en druilerig. Wat ben ik blij als het weer lente is. Maar we moeten het voorlopig hier mee doen. Gelukkig heb ik nog een aantal leuke foto’s om met jullie te delen. Kijken jullie mee?

Opening van de bieb

Het is wellicht niet helemaal een goede kop. Het is niet alleen een bieb, maar ook het ontmoetingscentrum. Maar goed, voor mij is het de bieb. Met wat extra’s. Er was deze week een opening voor genodigden en ik mocht er bij zijn. Mocht ik me ook een keer speciaal voelen. Er is ook feestweek, dus dat is extra leuk. Het was leuk om er bij aanwezig te zijn. Fijn om iedereen even te spreken en te kunnen helpen.

Alles staat klaar voor de opening.

De hapjes worden gemaakt door Jerry. Hij kookt daar voor/met andere. Dit deed hij ook al in het voormalige buurthuis en gaat hij nu mee door. Dit is Russische eiersalade (de haring ontbreekt nog op deze foto).

Ook waren er taartjes aanwezig. Ik heb even geproefd en ze waren erg lekker. 

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en dit werd nu tentoon gesteld. 

Er is ook een brei/haakclub. Wat maakt deze mevrouw een mooie knuffels.

Voor de kinderen was er ook wat te doen. Er werd voorgelezen. Volgensmij was het erg leuk. 

Jerry maakte ook deze nasi goreng. Smaakte uitstekend en ik mocht nog even helpen deze rond te delen. Ik kreeg alleen maar positieve reacties. Altijd leuk om te horen.

De kinderen

En ook de kinderen waren natuurlijk weer van de partij deze week. Nola vind het erg leuk om even op het randje van de kast te klimmen om de vissen te bekijken. En soms pakt ze gewoon het krukje. Samen met Luca deed ik nog wat spelletjes, even heerlijk tijd samen.

Vissen kijken en proberen te aaien. 

Het allerleukste? Op de slippers van mama lopen. Ik liep nog op slippers omdat ik last had van mijn teen en geen schoen aan kon. Gelukkig is het bijna verholpen en helpt diclofinac uitstekend. 

Wat wordt hij groot en wat leert hij veel. Hij kan zelf zijn jas dicht doen en wil dat dan ook graag. Hier liep hij snel weg en ging met zijn rug naar me toe staan zodat ik hem niet kon helpen. Ondanks dat we een beetje haast hadden. 

Als papa niet thuis is gaan we gewoon samen in bad. Of de kinderen dan, want ik zat er gewoon naast. Daar pas ik niet bij, maar zo konden zij nog even spelen en douchen voor ze naar bed gingen. 

Als de juf staakt gaan wij een dagje naar oma. We spelen ook halli galli junior. Erg leuk spelletje.

Moeder en dochter voor altijd. Niets meer aan toe te voegen. Binnenkort op mijn blog!

De rest van de week

Er werd schoongemaakt, gewinkeld en gespeeld. We waren eigenlijk best druk deze week. Daardoor heb ik niet bijzonder veel foto’s gemaakt, maar ik kon jullie toch wat leuks laten zien. Dit deden wij ook nog afgelopen week, inclusief een lesje inbreken.

Met meer afvalscheiden krijg je ook meer prullenbakken. En die moeten soms ook even schoongemaakt worden. Niet mijn favoriete klusje.

Het is echt herfst. Bij school vonden we een mooie, iets kapotte, rode paddenstoel met witte stippen. 

De muggen gaan ook naar binnen. Ik dacht dat ze al weg waren. Mark had er de vorige nacht al last van gehad en deze avond hoorde ik hem ook toen ik wilde slapen. Gelukkig had ik hem binnen een uur te pakken. 

We maken er een spelletje van. Bladerenopruimer Luca komt eraan! We gaan blaadjes en takken verzamelen bij mijn ouders.

In Ede kregen wij dit jaar een aantal cheques die we mochten uitdelen. Ik vergat hem steeds, maar deze week bracht ik hem naar school voor een mooi nieuw plein. Leuk om zo initiatieven te steunen. 

Samen met mijn moeder ging ik winkelen. Mijn zusje moest werken en kon niet mee helaas. Ik at dit lekkere taartje bij de hema. Vergat ik toch bijna een foto te maken. Hij smaakte echt heerlijk. 

En toen konden we de bergkast niet meer in. We hebben alles geprobeerd maar niets hielp. Dus toen hebben we hem maar opengebroken. 

En dan is de deur kapot. Dus die moeten we ook weer gaan maken. Stap 1 is gezet.

Dit was onze week. Een druk maar leuk weekje weer. Als ik dit typ is het zaterdagavond. De kindjes zijn uit logeren en wij gaan op tijd naar bed. Morgen is het zo ver. De hoge veluweloop. Dit jaar zie ik er tegenop, geen zin en het hardlopen gaat niet zoals ik wil. Maar we gaan en zien wel waar het schip strand. Hoe was jullie week?liefs Minke

12 thoughts on “Happy moments #29: kinderen, herfst en opening

  1. Wat een leuke feestelijke opening . Wij spelen ook graag Halli Galli is altijd succesvol! Ik ben ook niet zo van de herfst, al vind ik de kleuren wel mooi en met de kids struinen door het bos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: