Het klinkt als een boek dat niet direct door christenen gelezen zal worden. Maar de vormgeving sprak me wel aan. Voor wat oudere kinderen zijn er niet heel veel boeken in kleur te vinden dus ik heb het boek gelezen en vertel je graag of ik dit geschikt vind ik als christen te lezen. Wat voor ons echt een pluspunt is, zijn de kleuren illustraties. Dat geeft een boek echt wel een extra punt voor onze kinderen. Maar wat we er verder van vinden vertel ik je graag in dit artikel.
Verschil tussen sprookjes en de Bijbel
Als eerste wil ik graag het volgende met je delen. Wij leren onze kinderen het verschil tussen sprookjes en de Bijbel. Want de Bijbel wordt door anderen vaak gezien als groot sprookjesboek. Maar dat is niet zo, want het is echt gebeurd. In tegenstelling tot een sprookjesboek. Dat is door iemand verzonnen, nep. Het is niet echt en ook niet echt gebeurd. Heksen bestaan niet en we kunnen niet toveren. Met die kennis lezen onze kinderen de boeken en luisteren verhaaltjes. De toverleerling de vloek van de heksenmeester heb ik wel eerst zelf gelezen.
De toverleerling de vloek van de heksenmeester
Finn is de slechtste tovenaarsleerling in wel honderd jaar. Of dat vind Baziel Humbuk. Zal het Finn ooit lukken om De Grote Magie onder de knie te krijgen? De gemene tovermeester Baziel Humbuk vraagt Finn om hem te helpen bij zijn gemene plan. Hij wil een monster maken en de rivier in het toverbos vernietigen. Als Finn in het toverbos terecht komt staag hij voor een keus: de bewoners uit het toverbos helpen of luister naar de tovermeester en hem helpen door middel van de grol het toverbos te vernietigen. Wat gaag het worden? Kies Finn voor het goede of het kwade?
Voor kinderen van 8 jaar en ouder
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje in het verhaal moest groeien. Het begin is best wel duister en niet heel vrolijk met het maken van een gifmonster en opweg gaan naar het toverbos. Daar wordt het verhaal ook een beetje spannend wanneer Finn gebeten wordt door de grol, naar beneden valt en zo duizelig is dat hij buiten westen raakt. Hoe het verhaal precies afloopt is ook nog open. Want het boek eindigt met een nieuw plan van tovermeester Humbuk.
Aan te raden voor christenen?
Heel eerlijk, zou ik dit niet aan mijn kinderen laten lezen. Omdat het best wel gemeen en duister begint. Met een tovermeester die akelig doet tegen de leerling, de leerling die straf heeft omdat iets fout ging en een kraai die praat en de tovermeester verheerlijkt. Hoewel het wel echt fijn eindigt met Finn die uiteindelijk voor het goede kiest. Het doet niets af aan het verhaal, want dat is wel mooi qua einde. Maar voor ons als christen dus niet direct een aanrader.
Nooit zoiets lezen?
Dat gezegt hebbende, als dit het enige boek zou zijn dat mijn kind zou willen lezen zou ik hem toch lezen. Ondanks het begin. Het geeft namelijk ook ruimte om te praten samen. Er zijn nu eenmaal mensen met een koud hart (zoals ze dat in het boek noemen), ook in onze wereld. Kijk maar naar alle narigheid die gebeurd, de schiet incidenten en het elkaar niets gunnen. Ik zou daar dan wel over door praten en uitleggen dat wij ander kiezen
Leven in het licht in plaats van donker. Andere mensen helpen. Net zoals de elven in het toverbos in het boek de toverleerling de vloek van de heksenmeester. Er zijn echt wel manier om dit boek ook als christen samen met je zoon of dochter te lezen. Ik kies er alleen zelf voor dit niet te doen.
Specificaties de toverleerling de vloek van de heksenmeester
Auteur: Anna Taube | Illustrator: Leonie Daub | Uitgeverij: Deltas | Vertaling: Charlotte Bakker | Eerste uitgave: 15 april 2024 | ISBN: 9789044765892 | 80 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bij de uitgeverij of klik hier voor bol.com | Prijs: 14,95 |