Toen we bij de AH weer moestuintjes konden sparen begon het weer te kriebelen. Vorig jaar heb ik ze ook gespaard en geplant. Een aantal kwamen uit en een aantal niet. Dat geeft niet, het is een leer proces om te kijken wat kan en niet. Wat goed gaat in onze tuin en wat juist niet. Super leuk om te zien waar groente vandaan komt en hoe het groeit. Dat wil ik ook aan onze kinderen mee geven. 

Met zijn 1,5 jaar was Luca vorig jaar nog te klein, maar dit jaar konden we mooi samen aan de slag. We hebben de moestuintjes gespaard en hebben ze allemaal kunnen bemachtigen (bedankt familie en vrienden voor de hulp!). Maar waar ga je ze dan neer zetten? Luca heeft wel grijpgrage handjes en kan er makkelijk bij in huis (of hij bedenkt een manier zodat hij erbij kan). Toen zag ik bij outside-wishes een kas voor kinderen staan. 

De kas is eigenlijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Luca zou met 2,5 jaar dus eigenlijk te jong zijn. Nu kijk ik persoonlijk liever naar mijn kind wat hij kan dan naar de leeftijd op een product. De ‘glazen’ plaatjes in het kasje zijn ook niet echt van glas, maar van een soort plastic (plexiglas). Het kweekkastje is gemaakt van  FSC gecertificeerd hout. Naast het kweekkastje kun je ook bijvoorbeeld tuinhandschoenen, 3-delig kindertuingereedschap en een tuinschort kopen voor erbij. En er zijn nog veel meer producten te kopen om de tuin te ontdekken. Neem zeker eens een kijkje op de site. Het kweekkastje kun je hier vinden en kost 14,95 euro. 

Samen met Luca heb ik op een zonnige dag de moestuintjes gepakt en deze gepoot in hun bakje. In het kweekkastje hadden we 2 schoteltjes gezet zodat we de moestuintjes daarop konden zetten. Water geven kan dan via het schoteltje en zo zou het kweekkastje niet nat worden. Luca vond het prachtig en heeft super goed geholpen. Het kastje is nog heel en de plantjes doen het erg goed. Leuk om je kind zo te leren hoe groente/fruit groeit. Wat een trots gezichtje als er weer een plantje omhoog komt. Elke ochtend wil hij even kijken bij ‘zijn’ plantjes. Vanaf 6 jaar kunnen ze dit alleen doen denk ik, maar vanaf 2,5 tot 3 jaar kunnen ze je er zeker al mee helpen.


In het kweekkastje kun je ook 3 kleine kweekpotjes kwijt (zijn niet inbegrepen), maar het werkt dus ook gewoon met de moestuintjes van de AH. Omdat het van degelijk materiaal gemaakt is kun je hem ook in de vensterbank zetten met jongere kinderen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat hij op de grond wordt gegooid, maar ze kunnen zeker wel tegen een stootje. De verzending was zeer vlot, de volgende dag hadden wij het kweekkastje in huis en konden we beginnen met ons project. De meeste plantjes staan nu in de grote bak in de tuin en we hopen dat deze het goed gaan doen. Een update volgt later, met hopelijk veel eetbare groente/fruit. 

Kenden jullie deze producten van outside-wishes al? Vind(en) jou kind(eren) het ook zo leuk om zelf plantjes te poten en te kijken hoe het gaat groeien? Ik lees het graag in een reactie.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: