Een aantal jaar geleden leerde ik via de jongerendienst in de kerk een lief meisje kennen. Afgelopen jaar ging zij naar Kampala, Oeganda, om daar mensen te helpen. Wat super om te zien dat jongere dat doen in deze tijd. De tijd waarin veel aan jezelf denken voorop staat. Helaas bereikte mij het nieuws van een brand in het betreffende gebouw. Zo zonde wat vuur kan vernielen. Lees hieronder het verhaal van Judith en de hulp die ze kunnen gebruiken. Help jij ook mee?

Bij het zien van deze foto denk ik aan alle lieve jongens uit het weeshuis in Kampala waar ik 5 weken lang vrijwilligerswerk heb gedaan. Maar ook aan het geweldige project ‘Agape’ die ervoor zorgt dat deze jongens een veilige plek hebben waar ze eten, onderwijs, onderdak en aandacht krijgen.

Helaas is deze plek onlangs afgebrand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, laten we dat voorop stellen. Maar er zijn wél heel veel spullen verloren gegaan. Schoolspullen, kleding, elektronica, speelgoed, handdoeken, beddengoed en meubilair; het is allemaal weg. Gelukkig konden de kinderen en de medewerkers wel vrij snel op een nieuwe locatie terecht. Ook hebben ze de bedden kunnen opknappen en nieuwe matrassen kunnen halen, zodat de jongens gelukkig een slaapplek hebben.
Je kan je misschien wel voorstellen dat dit bericht mij erg raakte. Ik heb namelijk met eigen ogen gezien hoe de medewerkers van Agape zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn van de kinderen. En het is natuurlijk heel hard als de spullen waarmee ze dit deels mogelijk kunnen maken, zomaar weg raken. En dat terwijl ze al zo weinig hebben. Ik wil graag wat kunnen betekenen voor de kinderen en de medewerkers van Agape. Daarom heb ik een account aangemaakt op pifworld; een online platform waar mensen geld kunnen doneren aan goede doelen. Via mijn account kunnen mensen geld overmaken naar het project Agape. Met dit geld kunnen er nieuwe spullen worden gekocht voor het weeshuis. En dat hebben ze hard nodig! 

Ik weet dat het geld op de goede plek terecht komt. Het project wordt namelijk gesteund via Doingoood; de vrijwilligerswerkorganisatie waarmee ik naar Kampala ben gegaan en die mij heeft begeleid tijdens het doen van vrijwilligerswerk op Agape. Doingoood maakt wensenlijsten voor de projecten waardoor er geld wordt gegeven aan spullen die écht nodig zijn. Bovendien is Doingoood een kleinschalige, doelgerichte en eerlijke organisatie waar niks aan de strijkstok blijft hangen. Dit kan ik zeggen uit mijn eigen ervaring met de organisatie en de contacten die ik binnen de organisatie heb opgedaan.


Kortom; ik wil mensen graag om hulp vragen. Héb je wat over deze maand, ook al is het maar een paar euro, en kan je het missen; dan kun je het doneren aan het project.Bedenk dat elke euro telt. Doneren kan via deze link. Klik rechts bovenin op het groene icoontje ‘support mij’ en volg de stappen om geld te doneren.
Alvast bedankt namens alle kinderen en medewerkers van Agape!

Liefs, Judith de Blois

De tekst en foto’s zijn van Judith zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: