Er zijn niet heel veel dingen die we nu bewust al doen zodat Luca daar later ook mee door gaat (hopen wij natuurlijk). We gaan naar de kerk en nemen hem dan bijna altijd mee. We bidden ook voor het eten en voor het slapen gaan. We eten weinig tot geen koek en hebben geen snoep in huis. Ik probeer hem qua drinken ook niet veel zoets te geven. En we voeden hem op met PSV. 


Onze PSV verzameling voor Luca.

Ik was helemaal niet van het voetbal totdat ik bij M. ging wonen. Hij is helemaal into PSV. Hij heeft ook een seizoenskaart en gaat, als hij kan, alle thuiswedstrijden erheen. Ik kom er helaas bijna niet want er is maar 1 kaart en dus 1 plaats. Heel soms als de kaarten goedkoop zijn ga ik ook een keertje, vaak een bekerwedstrijd in de eerste ronden. Verder kom ik er nooit. Daarvoor is het te prijzig voor ons. Dus doe ik het met de tv. Al lijkt het me erg leuk om een keertje het stadion goed te zien en een wat grotere (belangrijkere)

wedstrijd te kijken.

De basisplaats van Phoxy.

Nu we het allebei leuk vinden, is het een logisch gevolg dat we Luca daar mee opvoeden. Het eerste liedje dat we zongen voor Luca is: ‘oh Fredje Philips, Lucie Nilis, Romario…..’ (sorry als er iets verkeerd geschreven is). Die heb ik speciaal voor Luca uit mijn hoofd geleerd haha. Hij wordt er ook nog steeds rustig van. Hij kreeg van opa een Phoxy knuffel die niet meer uit zijn bedje is weggegaan. In het begin heel handig om te onthouden welke kant zijn hoofdje had opgelegen (met zijn ogen naar de kant waar Phoxy staat zodat hij hem kon ‘zien) en nu gewoon leuk. Met sinterklaas kreeg hij een lidmaatschap cadeau voor de Phoxyclub (helaas te laat voor de babyfoto) en we hebben ook wat slabbetjes liggen. De spullen in de fanstore zijn helaas voor ons eigenlijk te duur. Toen een pyjama in de aanbieding was hebben wij die toch meegenomen. Want een echte fan heeft ook een pyjama zodat hij met zijn club kan slapen (beetje wijd voor onze smalle vent, maar dan kan hij nog even groeien haha).

En nu maar hopen dat onze opvoeding lukt en hij later ook fan is van de mooie club uit brabant. Who knows haha. 

Zijn er dingen die jullie speciaal doen in de opvoeding zodat jullie kindje dat later hopelijk ook zo doet?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: