De vivo smart.

Jullie hebben al eerder kunnen lezen dat ik bezig ben met meer bewegen en afvallen. Klik hier voor de laatste blog daarover. Het ging toen super goed en ik was vol op bezig met bewegen. Toen ik van Garmin de nieuwe Vivo smart mocht testen was ik dan ook heel erg blij. Het is een stappenteller en zo veel meer. Dat moet ik makkelijk kunnen dacht ik, de stappen halen die voor een dag staan. Hieronder kunnen jullie lezen hoe het is gegaan. 

Wat mijn verwachting was.

De vivo smart als hij aan staat.

Ik wilde graag weten hoeveel stappen ik nou op een dag maakte. Hoeveel zou ik nou werkelijk lopen. Daarbij leek het me ook leuk om mijn slaap bij te houden. En zo ook een soort stok achter de deur te hebben om voldoende te slapen, maar ook om voldoende te bewegen. De stappen teller zou de stappen nauwkeurig bijhouden en zo zou ik een goed beeld krijgen. 

Wat is mijn ervaring.
De stappen worden niet helemaal nauwkeurig bijgehouden. Dat vind ik jammer. Ik heb het eens test, omdat ik een vermoede had dat het niet helemaal juist ging. Dus ging ik 10 stappen tellen en kijken of mijn teller ook 10 vooruit ging. Dit heb ik een aantal keer gedaan, de ene keer ging hij minder stappen tellen dan andere keer weer meer stappen. Dat vond ik jammer. 

Deze badges heb ik gehaald.

Daarnaast vond ik hem niet lekker zitten. Er zijn 2 verschillende maten te krijgen; Small: Voor polsomtrek van 127 to 172mm Large: Voor polsomtrek van 155 tot 221mm. Ik heb mijn pols opgemeten en kwam uit op 172 mm. Dat was ook de reden dat ik voor de large had gekozen. Ik was bang dat de small te krap zou zitten. Tegendeel was waar, want de large moest ik op het laatste gaatje vastmaken. Je kunt met de vivo smart ook je slaappatroon bijhouden. Dit is bij mij niet gelukt omdat ik met de armband om niet lekker kon slapen. 

Ik vind het wel leuk dat je echt van alles kunt koppelen. Afvallen en fitness programma. Je krijgt een badge als je een bepaald aantal stappen hebt gehaald. Dit werkt erg motiverend waardoor je nog meer stappen wilt zetten. De vivo smart is er in verschillende kleuren, dus altijd wel een kleur die bij jou past. Je kunt ook bijhouden hoe het gaat als je gaat hardlopen. Jammer dat er niet een functie op zat voor fietsen, want dat deed ik dan wel heel vaak. Hardlopen ging helaas niet door een blessure waar ik last van had. Dit heb ik dan ook niet kunnen testen.  Je kunt ook de tijd zien op de vivo smart en hoeveel stappen je al gezet heb, met het doel ernaast. Een extra horloge ernaast is dus niet meer nodig.

Je kunt de vivo smart synchroniseren met je smartphone en/of je pc. Dat laatste is echter niet heel handig. Want hoe vaak ga je nou achter je pc zitten om hem aan te sluiten? Het is veel makkelijker om het via bluetooth met je smartphone te synchroniseren.  Als je niet in het bezit bent van een smartphone kun je wel gewoon de vivo smart gebruiken, maar het kost wat extra tijd om hem te synchroniseren en je vorderingen te bekijken. Opladen gebeurt wel aan de pc, dat is dan weer handig als je hem synchroniseert op je pc. Of je moet een stekker hebben met een usb-aansluiting. Die stekker krijg je er niet bijgeleverd.

Mijn conclusie.

Het snoer om de vivo smart te synchroniseren.

Een leuke gadget als je je stappen ongeveer wilt bijhouden. Als je veel bezig bent met bewegen en je voeding.  Ben je niet in het bezit van een smartphone hou er dan rekening mee dat je wat extra handelingen moet doen om de vivo smart te synchroniseren en je resultaten te bekijken. Persoonlijk
is het niet voor mij, omdat ik hem niet zo lekker vind zitten en op dit moment heb ik ook een blessure waardoor het bewegen niet goed gaat. 


Hebben jullie een vivo smart of iets soortgelijks? Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
M. 

Dit is een S. post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: