Wanneer je kind niet wilt slapen heb je daar, meestal, als ouder ook last van. Niets ergs natuurlijk, want dat hoort erbij. Maar slaap is zo belangrijk. Het is daarom wel fijn om naar oplossingen te kijken. Want enkel problemen hebben ook niet zo veel aan. Dus ik dacht, laat ik eens vertellen wat wij doen als onze kinderen niet kunnen slapen.

Even samen naar de wc

Als eerste gaan we even naar de wc. Meestal is dat het euvel als ons kind niet wil slapen en lukt het daarna weer gewoon. Heb je zelf ook wel eens toch? Ja, het zou fijn zijn als ze gewoon zelf naar de wc lopen en dan weer gaan slapen. Aan de andere kant, een extra kans om te zeggen dat we van ze houden is ook fijn.

De olie anders gebruiken als je kind niet wil slapen

Voor het slapen gebruiken we olie. Lavendel voor de jongste. Oudst cedarwood en lavendel. En ook ik heb mijn eigen slaaproller. Daarnaast zet ik ook de diffuser aan bij ons op de slaapkamer. De oudste heeft ook een eigen diffuser op zijn kamer staan. De jongste wil ook nog, maar eerst even sparen. Mocht er dus iets zijn qua slapen zal ik ook daar naar kijken of er iets is wat anders kan. Of dat we misschien de olie vergeten zijn.

Is je kind bang voor iets? Spray maken

Het kan voorkomen dat je kind bang is voor iets. In deze tijden kan dat corona zijn. Maar vergeet de monster onder mijn bed of in mijn kast ook niet. Het is dan fijn om een monsterspray te hebben. Wij hebben dit de ‘alleen maar liefde’ spray genoemd. Want enge dingen willen we niet in huis. Alleen maar God, Jezus en liefde. Zo lief om te horen van de kindjes.

Alleen maar liefde spray
Omdat het voor ons vooral even om het ‘gevoel’ ging heb ik snel een spray gemaakt met essentiële olie van Young Living. Als je kind niet wil slapen kan het komen doordat hij/zij bang is. Voor deze alleen maar liefde spray gebruikte ik het volgende.

Wat heb je nodig?
1 spray fles
water
Stress away (olie)
Lavender (olie)
Orange (olie)

Hoe maak je het?
Alles samen in de fles, even schudden en sprayen maar. Let op! Water en olie mengt niet samen! Olie blijft op water drijven. Wil je dat het echt goed mengt gebruik dan Witch Hazel (of alcohol) om te mengen.

Matras toe aan vervanging?

Mocht dat nu allemaal niet helpen dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat het matras aan vervanging toe is. Wellicht heb je een matras overgekocht (of nog van jezelf van vroeger) of is het matras niet helemaal geschikt voor jouw kindje. Als ik niet lekker slaap draai ik altijd eerst het matras. Werkt dat niet kun je naar een matrastopper kijken. Of ga voor een heel nieuw matras. Je kunt een topdekmatras kopen bij Matrasaanhuis.nl bijvoorbeeld. Laat je vooral even goed informeren. Niet alle matrassen zijn hetzelfde.

Alle tips op een rijtje voor wanneer je kind niet wil slapen

  1. Plassen
  2. Olie gebruiken
  3. Alleen maar liefde spray maken
  4. Vervangen van het matras

Dit is wat bij ons eigenlijk altijd wel helpt. Mocht het nu niet helpen, kinderen hebben soms ook gewoon behoefte aan veiligheid. Hun ouders om hen heen. Ook in de nacht. Geef daar dan aan toe en ga lekker samen slapen. Slaap is zo belangrijk (net als een goed matras!). Je ‘verpest’ je kind echt niet als het eens een keer bij jullie slaapt.

Wat doen jullie wanneer jullie kindje niet kan slapen? Klets meer bij @puurjael!

4 tips wanneer je kind niet wil slapen - pinterest

Gebruikte afbeelding: Stock Photos from Luca Santilli/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: