Wij zijn fan van smartgames. Niet in de laatste plaats omdat ze dit lekker zelf kunnen. Een spelletje met verschillende moeilijkheids levels voor 1 persoon. Ideaal toch. Ze hebben nu een spelletje voor het hele gezin, Froggit. Met verschillende moeilijkheidslevels.

Froggit smart games

Wat is froggit?

Froggit is een spel met kikkers, hoe kan het ook anders. Je hebt een kikkergezin en die wil jij als eerste aan de overkant krijgen. Dat lijkt makkelijk, maar je medespelers kunnen jouw dwarsbomen. Wanneer je een kikker aan de overkant hebt kun je de vis verplaatsen. Als de vis op jouw kikker komt, moet je terug naar het begin.

Aantal spelers en moeilijkheidsgraad

Je kunt dit spel met 2 of meer spelers spelen, maar maximaal 6 personen. Hoe meer personen er mee doen, hoe leuker het is vinden wij. Net als bij de andere spellen van smart games kun je dit spel in een makkelijke en moeilijkere variant spelen. Wij hebben dit enkel nog in de makkelijke variant gedaan omdat onze jongste pas 4 is. Het spel is voor 6 jaar en ouder, maar ook zij snapt dit spel prima in de makkelijke variant.

Lijkt het op de anders smartgames spellen?

Ik vind van niet persoonlijk. Maar dat komt ook omdat je het met meer spelers speelt. Daarnaast ga je niet geleidelijk over naar moeilijkere levels, dat zul je echt bewust zelf moeten doen. Omdat onze jongste pas 4 is spelen wij froggit enkel in de makkelijke versie. En dan gaat het naast snel ook best makkelijk.

Is Froggit een leuke aanvulling?

Mocht je al veel spellen in huis hebben van smartgames richt je dan wel even op het feit dat je dit dus echt als gezelschapsspel speelt. De werking is dan dus echt anders. Voordeel vind ik dat het spel best snel gaat (zo’n 20 minuten) en dus ook voor jongere kinderen leuk is om mee te doen. Hun spanningsboog redt dat precies (hier dan toch). Daarom voor ons een leuke aanvulling op de spellen die we al hebben.

Met regelmaat wordt dit spel erbij gepakt. Omdat het leuk is, maar ook vanwege de snelheid. Ja, spelletjes spelen vinden ze leuk, maar dat het niet te lang duurt vinden ze ook wel fijn. Kunnen we door naar een nieuw spel. Spelen jullie graag spelletjes met jullie kinderen?

Ook Froggit spelen? Je besteld hem snel en makkelijk deze link voor 32,79 euro.

Froggit - pinterest

*samenwerking*

1 thought on “Froggit voor het hele gezin – smartgames

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: