Vorig week konden jullie lezen dat we in november een meisje mogen verwelkomen als alles goed gaat. Dat vinden we allemaal heel leuk. Ik zie het al helemaal voor me dat ik later samen met haar ga winkelen. Dat papa wat afwachtend zit te wachten tot ze haar eerste vriendje komt voorstellen. Alleen, voor dat het zover is (en ik al weer een heel stuk ouder ben) zijn er ook wat dingen die nu geregeld moeten worden. Iets van een babyuitzet is wel handig met een baby op komst.

Het voordeel van een tweede kindje is dat er al veel in huis is. We gebruiken de meubels en het behang van de babykamer gewoon weer. Ziet er allemaal nog goed uit, maar sommige dingen moet wel vervangen worden. De wandelwagen en het aankleedkussen waren bijvoorbeeld kapot. Deze worden dus vervangen. Slabbetjes, spuugdoekjes en hydrofiele luiers zijn soms echt vies. Deze zullen ook worden vervangen. 
Nu we weten dat we een meisje krijgen moet er ook veel geshopt worden. Daar had ik in ons budget helaas geen rekening mee gehouden. Helemaal niet erg, maar de wishlist die ik een paar weken terug deelde zal dus wel wat aangepast worden. Met 1 inkomen redden we het prima, maar moeten wel kijken wat we kopen. 
Luca had ook spullen, een bed en kast, nodig voor zijn kamer. Dat tikt ook best aan. Gelukkig hebben we naast wat neutrale kleding ook wat meisjeskleding liggen die we kregen tijdens de zwangerschap van Luca. Via facebook kon ik een pakket kleren overnemen, iets boven mijn budget, maar wel super leuk. En onze ouders sponsoren ook nog wat (jeej!). 
Hoe hebben jullie de dingen aangeschaft als je een klein budget had? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

1 thought on “Babygirl uitzet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: