zwangerschapscursus
Toen ik zwanger was van Luca wist ik het meteen. Ik wilde graag een zwangerschapscursus doen. De informatie m.b.t de bevalling leek me fijn, dat had ik immers nog nooit meegemaakt en de planning was om natuurlijk te bevallen. Maar het leek me ook super leuk andere zwangeren te leren kennen. Bij een tweede kindje ervaar ik dit toch wat anders.

Inmiddels ken ik wat meer gezinnen met kinderen, dat komt ook doordat vrienden van ons daar nu mee begonnen zijn. Erg gezellig en leuk voor de kids. Ik heb een bevalling meegemaakt en weet nu nog verrassend veel van de cursus die ik toen gevolgd heb. M. zat er niet echt op te wachten weer mee te gaan naar zo’n partneravond. Daarbij is de locatie voor mij wat onhandig (lees ver weg) en steeds oppas en auto regelen zie ik niet zo zitten. 
Daarbij komt dat ik een geplande keizersnede krijg en dus hoogstwaarschijnlijk geen weeën zal hebben deze keer. Misschien naweeën, maar dat lijkt me toch echt wat anders. Dus een standaard pufcursus vond ik niet zo geschikt. Tussen de folders van de verloskundige vond ik een folder van de fysiotherapie praktijk. Zij hadden ook een fitzwangercursus. 
Er zijn meer cursussen die zo heten en toch puffcursussen zijn. Dat is deze niet. Er wordt gewerkt aan cardio en kracht, met aan het einde nog wat bekkenbodemoefeningen. Dit was wat ik zocht. Toch in contact met andere vrouwen, maar op een andere manier. Mijn conditie nog wat behouden, wat het herstel na de keizersnede zal bevorderen (hoop ik). Ik heb daarin de cursus voor mij gevonden en besloot toch naar zo’n cursus te gaan. 
Hebben jullie een zwangerschapscursus gedaan? Zou je bij de volgende zwangerschap dezelfde doen of iets heel anders? Ik lees het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: