Luca gaat het steeds leuker vinden om wat te bakken. Vooral als hij het zelf mag doen. Gelukkig voor mij vind ik bakken ook leuk. Een leuke activiteit om met mijn zoon te doen. Daar geniet ik echt van. En nog een plus punt, bij de mixen van home made hoef je enkel nog water toe te voegen aan het recept. Oke, meestal dan. Dus dit is zeer geschikt voor kinderen van 4 jaar. Luca doet dat dan ook graag en dat gaan we je nu laten zien. We starten met de feesttaart met confetti!

feesttaart met confetti  luca benodigdhedenFeesttaart met confetti!

Home made kwam vorig jaar met een aantal nieuwe producten. Een van die producten was een feesttaart. Deze moesten wij natuurlijk proberen. Luca was direct enthousiast. En zo gezegd zo gedaan. Het kost maar maximaal 15 minuten om de taart te maken en alles wat je nodig hebt zit al in de verpakking. Behalve het water natuurlijk. Maar verder is aan alles gedacht, versiering, beslag en zelf de bakvorm zit erbij. Ideaal!

feesttaart met confetti luca mixer

Hoe maak je het

Bij ons maakt Luca het altijd. Ik lees voor wat hij moet doen en help waar nodig. Water afmeten help ik mee bijvoorbeeld. En ik doe de rand zaken. Oven voorverwarmen, mixer klaarzetten en bakblik uitvouwen. Of eigenlijk is het dan een bakkarton. Luca stopt de bakmix in een kom en giet er het water bij. De mixer vastpakken en mixen maar. Als het beslag klaar is giet hij het in de vorm. Dan zet ik het in de oven, ik wil niet dat hij zich per ongeluk verbrand aan de oven. We maken de gele room voor tussen de taart vast klaar en wachten.

feesttaart met confetti luca beslag

Taart versieren

Dan is het tijd om de taart te versieren. Ik snij de taart doormidden en Luca smeert de gele room erop. Taart weer op elkaar en we maken het glazuur. Dat vind ik zelf wel erg veel dus we gieten niet alles erop. En dan komt het leukste, aldus Luca. De confetti mag op de taart. Heerlijk strooien met alle kleurtjes. En dan heb je in een handomdraai een leuke taart op tafel staan.

feesttaart met confetti  luca gele room

Wat vinden we van de taart?

Luca vind de taart wel erg lekker. Zelf heb ik wel eens lekkerdere gele room gegeten (ook uit zakjes), maar dat mag de pret niet drukken. Hij is wel het lekkerst om binnen 1 tot 2 dagen op te eten vind ik. Ook vind het glazuur wat veel dus daar zou ik zeker even mee oppassen en niet direct alles op de taart smeren. Verder een super leuke taart om door je kind(eren) te laten bakken.

feesttaart met confetti  luca resultaat

Bakken jullie wel eens met je kind(eren)?

liefs Minke

feesttaart met confetti  luca pinterest

15 thoughts on “Bakken met Luca #1: feesttaart met confetti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: