Een hobby kost geld, toch? En niet alleen geld, ook tijd. In mijn geval heb ik twee grote hobby’s; mijn blog en creatief bezig zijn. Die laatste is vooral bezig in mijn bullet journal, bullet journal en bezig voor de kinderen dingen te maken. Zo ben ik pas begonnen een plakboek te maken met alle schoolfoto’s van de kinderen. Dat is voor Nola makkelijk want die heeft er nog geen. Maar die hobby’s kosten ook allemaal geld. Ik heb nu 5 tips om te besparen op je hobby.

Stroom nodig

Voor verschillende hobby’s heb je stroom nodig. Bij bloggen is dat voor mijn laptop, telefoon om op te laten en de camera die opgeladen moet worden. Voor het creatief bezig zijn heb ik een föhn (of heatingtool) die ik gebruik om het droogproces wat te versnellen. Je raad het al, deze werkt ook op stroom. Energie vergelijken is dan heel handig om geld te besparen. Soms is groene stroom zelfs nog voordeliger. Dat hebben wij zelf niet, maar we hebben wel weer vergeleken en zijn zelfs overgestapt omdat het goedkoper kon.

Verjaardag

Voor mijn creatieve hobby vind ik het leuk om wat spullen te hebben. Soms haal ik dat zelf, maar grote aankopen vraag ik voor mijn verjaardag. Zo hebben de gasten een cadeau wat ik echt graag wil en ik krijg spullen die ik ook echt gebruik. Zo heb ik voor mijn verjaardag spullen inkt gekregen. En een blendingtool, stempels en andere spullen voor bijbel journaling. Heel fijn en ze werken echt ideaal!

Zoek alternatieven voor je hobby attributen

Op internet zag ik dat er veel gebruik werd gemaakt van een heatingtool. Deze wilde ik dan ook graag hebben. Dan kun je net wat sneller doorwerken als je met inkt, waterverf of acrylverf aan de slag bent geweest. Maar een heatingtool is ook vooral handig voor embossing. En dat doe ik nou juist niet. Dus is dat helemaal niet nodig. Een heatingtool is in mijn ogen niets anders dan een föhn. En laat ik die nou net wel in de kast hebben liggen. Dus die ligt nu gewoon bij mijn knutselspullen. En ik heb de kosten weer bespaard.

Aanbiedingen

Soms is een alternatief zoeken of het voor je verjaardag vragen geen optie. Als mijn camera of laptop kapot is heb ik toch wel snel een nieuwe nodig. Dan is het fijn om aanbiedingen te zoeken. Met internet is dat heel handig, zoek op ‘canon camera’ en je ziet verschillende opties. Heb je een specifieke camera uitgezocht, zoek dan even op die naam. Zo krijg je ook verschillende opties van deze camera met verschillende prijzen. Dan kun je de goedkoopste uitkiezen. Let wel even op het keurmerk voor online aankopen en op de recensies van de betreffende webshop. Is iets te mooi om waar te zijn dan is dat misschien ook wel zo.

Dit zijn mijn belangrijkste tips voor het besparen op je hobby. Bij creatief bezig zijn kun je natuurlijk veel meer bedenken. Gebruik bijvoorbeeld een envelop die je via de post kreeg als papier of ga knutselen met wcrollen. Gratis en voor niets heb je spullen in huis. Wat is jou beste bespaartip?

liefs Minke

Afbeelding komt van Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: