Toen wij in 2011 opzoek gingen naar een eigen koophuis had ik niet voorzien wat er allemaal bij kwam kijken. Niet alleen alles wat je moet regelen, maar vooral ook de dingen die je moet betalen. Wat een kosten komen daarbij zeg. Maar hoe kon ik dat ook weten? Ik ging van huis uit bij mijn man komen en alles werd voor mij geregeld. Nu wordt het nog steeds over het algemeen wel geregeld, maar ik heb wel meer in de gaten hoe het gaat.

 Energie vergelijken

Vooral met energie kun je veel besparen. Er gaat wat tijd in zitten, maar het levert wel echt iets op. Wij zijn, toen we dit huis gingen kopen, lid geworden van vereniging eigen huis. Zij zetten altijd een aantal keer per jaar een veiling op voor energie aanbieders. Daar doen wij altijd aan mee. Zij vergelijken dan voor jou wie het goedkoopst is en je krijgt dan een aanbieding in je mail.  Het energie vergelijken uitbesteed dus. Heel handig en een snelle manier.

Zelf niets meer doen?

Dat betekent natuurlijk niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. Je moet zelf wel opletten wanneer je contract afloopt. Meestal loopt dit voor een jaar, maar je kunt ook voor een andere looptijd kiezen. Hoe langer je looptijd is hoe lager de prijs meestal. Toch is dit niet altijd voordelig, want de prijs kan een jaar later toch lager liggen waardoor je uiteindelijk dus meer betaald. Wij kiezen daarom eigenlijk altijd voor de looptijd van 1 jaar. Lekker flexibel en je hebt alle kans om naar een andere aanbieder te gaan het jaar erna. Of gewoon te blijven bij wie je zit natuurlijk. Bij het naderen van het einde van het contract moet je je dan ook weer inschrijven bij de veiling van vereniging eigen huis, mocht je daaraan mee willen doen.

Zelf vergelijken

Naast dat je je zelf moet inschrijven om mee te doen aan de veiling bij vereniging eigen huis is het ook verstandig om de energie energie aanbieding die je ontvangt nog even zelf goed te bekijken. Als je goed op de hoogte bent van wat je verbruikt kun je soms toch een nog betere aanbieding vinden dan die je via de veiling ontvangt. Zo hebben wij dit jaar niet gebruik gemaakt van het aanbod, omdat wij een beter aanbod hadden gevonden. Of eigenlijk had mijn man dat gevonden, hij houdt zich hier het meest mee bezig.

Het is dus niet zo lastig om te besparen op je energie. Er gaat wat tijd in zitten en er zijn twee stappen die je kunt volgen:

  1. Aanmelden bij de veiling van vereniging eigen huis.
  2. Het aanbod van de veiling vergelijken met aanbieders aan de hand van je eigen situatie en verbruik.

Vergelijken jullie elk jaar de prijzen van de energieleveranciers of vinden jullie dit toch te veel werk?

liefs Minke

2 thoughts on “Besparen op je vaste lasten: energie

  1. wij zitte bij eneco prima service.
    nu t einde naderde vh contract hebben we ze gebeld om te vragen ons een persoonlijke aanbieding te doen naar aanleiding van ons gebruik. aangeven dat je wilt verlengen maar dan met maandelijkse korting. ?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: