In de ochtend is het altijd spit. Iedereen aankleden, eten en drinken. Tassen voor school die klaar gemaakt moeten worden. Oh en je wilt zelf natuurlijk ook wel iets hebben. Tijd om even uit de bijbel te lezen? Nee dat hebben we vaak niet. Maar een bijbel verhaal meegeven is wel fijn. Vind ik dan. En wij hebben niet een dagopening op school met een bijbel verhaal elke dag. Dus dat zit er niet in. Maar hoe doen wij het dan wel? Wanneer hebben wij tijd voor het bijbel lezen?

Eerst maar even wat opbiechten

Laat ik er maar direct voor uit komen. Wij lezen echt niet elke dag uit de bijbel. Helaas komen we daar gewoon niet altijd aan toe. Maar eigenlijk altijd hebben we het wel over het geloof. Of we zingen christelijke liedjes. Nola zoekt zelfs wel eens opwekkingsliedjes uit als zij youtube kijkt. Zelf vind ik zingen ook erg leuk dus dat komt goed uit. Al kan ik er echt helemaal niets van, geen talent van mij. Maar dat hoeft ook niet. Als je het maar leuk hebt samen.

bijbel lezen god gaat altijd met je mee

Bijbel lezen na het avondeten

Een tijdje hebben wij in de ochtend, middag en avond uit de kinderbijbel gelezen. Gewoon omdat de kinderen dat zelf wilden. Als zij er om vragen dan doe ik dat ook, mits daar voldoende tijd voor is. Maar goed, in de ochtend is het met twee kinderen helemaal klaar maken toch wat stressen soms in de ochtend. Geen goed moment dus. In de avond na het eten lezen uit de bijbel deden wij bij mijn ouders al. Dat ben ik ook zo gewend. Maar soms zijn de kinderen het echt heel zat, zijn we wat laat en is het gewoon voor iedereen fijner om direct door te gaan om naar bed te kunnen. Maar het blijft wel een fijne optie, bijbel lezen na het avondeten.

Bijbel lezen voor het slapen gaan

Wat ik ook een hele fijne vind is bijbel lezen voor het slapen gaan. Bij Luca deed ik dat vroeger altijd toen hij klein was. Nu brengt papa hem meestal naar bed. Soms zonder verhaaltje, maar meestal kies hij zelf. Dan is het toch vaak een boekje van bamboo Bill over dieren. Nola lees ik wel altijd voor uit een bijbel voor het slapen gaan. Tegenwoordig is dat de babybijbel. Ze vind het zo’n leuke bijbel. Toen ik het verhaal las over de kinderen die naar Jezus mochten noemde ze Hem gewoon papa. Hoe mooi is dat?! Er gaat dus echt wel iets goed in onze geloofsopvoeding.

In mijn zoektocht naar de leukste kinderbijbel plaats ik van verschillende kinderbijbels een review. Wie weet komen we zo de allerleukste kinderbijbel wel tegen. In deze blog kun je lezen over de babybijbel

Elke dag bijbel lezen?

Moet je dan elke dag bijbel lezen? Ik denk het zelf niet. Het is geen verplichting. Wel is het een toegevoegde waarde. Maar om het even zo tussendoor te proppen lijkt me geen goed idee. Dus kiezen wij de momenten zorgvuldig. Daarnaast kun je je geloof ook voor leven en je kunt er over zingen. Dat zijn ook mooie manieren om je geloofsopvoeding te sturen. Wees niet te streng voor jezelf. Er zijn genoeg ballen die omhoog gehouden dienen te worden. God zal echt niet ineens boos zijn als we een aantal dagen niet uit de bijbel lezen. Zolang we maar leven naar Zijn wil en proberen te doen zoals hij dat van ons verwacht komt het vast goed allemaal.

Andere manieren om met Zijn woord bezig te zijn?

Het geloof komt niet alleen in de kerk en uit het bijbel lezen. Er zijn verschillende manieren om met het geloof bezig te zijn. Zo kun je wat ik al eerder aangaf liedjes zingen. Wij hebben zelf een aantal cd’s van de EO en nu ook een cd van Marcel en Lydia Zimmer. De kinderen vinden dat erg leuke liedjes. We leven toe naar kerst en pasen met kaarten van de wonderwolk.  En ik speel verhalen uit de bijbel na met speelgoed van de kinderen. Zo onthouden ze het verhaal ook beter denk ik.

Hoe ervaar jij het bijbel lezen met jonge kinderen? Een momentje dat je tussendoor doet of juist een moment dat je bewust uit kiest en daardoor misschien wat minder vaak voorkomt dan je zou willen?

liefs Minke

Deze tekst bevat een affiliate link

bijbel lezen met kinderen. Wanneer heb jij daar tijd voor? Wij niet altijd hoor. Maar is dat wel noodzakelijk? In deze blog vertel ik je hoe ik daar tegenaan kijk. Geloofdsopvoeding met jonge kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: