Wat vond ik het bijzonder dat wij ook ons tweede kindje konden laten dopen. En dat het een mooie en bijzondere dienst was hebben jullie al kunnen lezen. Het is niet verplicht, maar ik vond het erg leuk al mensen de moeite hadden genomen iets leuks voor onze dochter nee te nemen. Zo werd deze dag extra feestelijk. 

Meestal krijg je van de kerk een bijbel voor je kindje, wij kregen een super mooie prenten bijbel. Soms is het de gewoonte om dit alleen bij het eerste kindje te doen en andere kerken doen dit bij elk kindje. Dat wijst zich vast vanzelf. Nu is een bijbel best prijzig, maar er zijn ook een aantal andere leuke cadeautjes te bedenken. Jullie kunnen hier zien wat wij met de doop van Nola kregen. (Ik heb een selectie gemaakt, maar uiteraard vonden wij alles super leuk. Maar ik vond het leuk om er 4 uit te pakken).

Een parel in Gods hand
Je bent vast bekend met het liedje, een parel in Gods hand. En zo is het precies. Ieder mens en ieder kind is een parel in Gods hand. Iedereen is uniek en prachtig. Mooi om dat zo uitgebeeld te zien in een beeld van een hand met daar een parel in. Ook onze dochter (en zoon ook natuurlijk) mag zich een parel in Gods hand weten.

Doopbijbel
Deze bijbel kende ik nog niet, maar kregen wij bij de doop cadeau. Je kunt er voor een foto van het kindje in stoppen en de bijbel zo uniek en bijzonder maken. Wij hebben er een mooie tekening van de gever in zitten. In de bijbel kun je wat gegevens invullen over het kindje, wanneer je hem gekregen hebt en een stamboom. Er staan een voel bijbelverhalen in en een aantal gebeden. Hij kost 9,99 euro en is er in een jongens en meisjes variant. 


Bijbelverhalen voor meisjes
Een speciaal boekje voor meisjes met bijbelverhalen. Per verhaal worden 2 bladzijden gebruikt, de verhalen worden dus kort weergegeven. Ze worden op rijm verteld, erg leuk voor de kleintjes vind ik zelf. Het is echt een eerste en makkelijke kennismaking met de bijbel. Zo kunnen ze vast spelenderwijs vertrouwd raken met de bijbel en de verhalen. Je kunt deze kopen voor 7,50 euro.

Het verloren schaap
Dit is een boekje over 1 verhaal uit de bijbel, het verloren schaap. Het leuke aan dit boekje is de puzzel die erbij zit. Nola is nog wat te klein, maar Luca vind puzzelen super leuk. Zo kun je een bijbelverhaal vertellen en samen spelen. In deze serie heb je nog meer titels namelijk; het eerste begin, de ark van Noach en Baby Jezus. Een leuke kennismaking met verhalen uit de bijbel. Je kunt deze voor 7,50 euro kopen. 

Kennen jullie deze boekjes? Zijn jullie gewend om een cadeau te geven bij een doopdienst? Ik lees het graag terug in de reacties.

1 thought on “Bijzondere doop #1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: