Best goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Ik hou heel erg van bakken en koken. In deze rubriek wil ik dat ook heel graag met jullie delen. Alleen het zelf bedenken, dat is niet echt aan mij besteed. Maar, waarom het wiel uitvinden als iemand anders dat al heeft gedaan? Op de blog van Pauline kwam ik een cake tegen die mij heel erg lekker leek. Dus die heb ik eens gemaakt. Inmiddels heb ik het recept iets aangepast, omdat ik dat iets lekkerder vind.

De appelkaneelcake
Veel hoef ik er niet over te zeggen. De link staat hierboven. De beschrijving van Pauline is echt heel erg duidelijk. Super simpel om te maken vond ik zelf. Er staan zelfs nog tips onder het recept, hoe fijn is dat! Eigenlijk vind ik heel veel van haar recepten leuk en lijken me erg lekker zeker te moeite waard om eens een kijkje te nemen op haar blog. 

Terug naar de appelkaneelcake. Op haar blog heet hij appel kaneelcake. Als je wilt zoeken is dat wel makkelijk om te weten natuurlijk. Al staat de link, zoals gezegd, hierboven ook. De ingrediënten zijn ook niet moeilijk te verkrijgen. Gewoon even naar de supermarkt. Je vind ze hieronder, even voor het gemak.

Ingrediënten
200 gr zachte roomboter (deze haal ik bij de lidl, 0,99 euro voor 250 gram).
150 gr suiker (deze haal ik bij de AH, geen idee wat de prijs is maar was ooit de goedkoopste)
4 eieren (deze halen wij bij een boerderij, 10 cent per stuk).
200 gr zelfrijzend bakmeel (deze haal ik bij de AH basic merk)
2 appels (haal ik vaak bij de lidl, tenzij ergens in de aanbieding)
2 tl kaneel + een beetje extra (deze haal ik ook bij de lidl, daar het goedkoopste)
Snuf zout (doe ik er zelf niet in).


Wat ik anders doe dan origineel? Ik doe er meer kaneel in, ik gebruik dessertlepeltjes, wel klein maar iets groter als een theelepel. Geen hele koppen erop hoor, maar het is net iets meer als het recept aangeeft. Ik doe er geen 2 appels op. Of mijn cakeblik is kleiner of mijn appels groter, maar ik kreeg er echt geen 2 appels op. Eigenlijk doe ik ze er inmiddels niet meer op. Ik vind het er doorheen lekkerder. Anders heb je alleen aan de bovenkant een lekker fris stukje appel, nu verspreid door je plakje cake, heerlijk! En het zout laat ik weg. Ik heb ook geen idee wat het nut van zout is. Dus mis ik het ook niet.

Kennen jullie dit recept al? Bakken jullie vaak iets lekkers thuis? Laat het weten in een reactie, ik vind het altijd leuk om nieuwe recepten te proberen.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: