Een tijdje terug zag ik bij Linda deze tag voorbij komen. Ik vond hem al erg leuk en zat er over te denken om hem ook in te vullen. Aan het einde van de tag is altijd de mogelijkheid om iemand anders te taggen om deze in te vullen en dat deed Geertje. Super leuk en ik vul hem heel graag in.

 Zwangerschap en bevalling

 1. Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling: Ik wilde heel graag thuis bevallen. Helaas vertelde de verloskundige mij dat ik vanwege het vele bloedverlies na het breken van mijn vliezen naar het ziekenhuis moest. uiteindelijk maar goed ook want Luca is met een keizersnede geboren. Bij een eventuele volgende zwangerschap mag ik vanwege bovenstaande ook niet meer thuis bevallen. 
 2. Verloskundige of Gynaecoloog:Bij de zwangerschap van Luca was ik onder controle bij de verloskundig. De verloskundige van praktijk Eva waren echt super aardig. In het ziekenhuis ben ik overgedragen aan de gyneacoloog vanwege het bloedverlies en later de keizersnede. Bij een eventuele volgende zwangerschap moet ik weer naar de gyneacoloog, ik zou dan niet meer naar deze eerste willen. Geen goede ervaringen mee, dus die zie ik liever niet terug.
 3. Eten voor twee of geen hap door je keel vanwege het maagzuur: Geen maagzuur hier. Ik was alleen wel heel misselijk, vooral de eerste periode. Gelukkig had ik daar iets op gevonden, een mckroket en milkshake vanille. Heerlijk! Ook 1 van de weinige dingen die ik binnen hield. 
 4. Nesteldrang voor of na de bevalling: Geen Nesteldrang. Ik hou niet van opruimen en schoonmaken. De zwangerschap met Luca heeft daar niets aan veranderd. Voor dat hij geboren werd niet en erna ook niet. Wie weet komt dat nog bij een eventuele volgende zwangerschap?
 5. Wel of geen foto’s van de bevalling: Ik ben heel blij met de foto’s van de keizersnede. De eerste periode heb ik erg veel last gehad van ontkenning (dit is niet mij kind) en het niet echt voor hem willen zorgen. De foto’s hebben bijgedragen aan het verwerken van de keizersnede en het een plekje geven van alles. Fijn dat ik er een mooi boek van heb kunnen maken voor mij en voor Luca. 
 6. Geslacht bekend of onbekend voor de bevalling: Voor mij en M. was het geslacht bekend. We zeiden echter dat wij niet wisten of het een jongen of meisje zou worden en hebben het voor iedereen geheim gehouden. Ook voor onze eigen ouders. 
 7. Wel of geen buikband: Ik had 1 buikband en vond het heerlijk. Al vroeg in de zwangerschap had ik last van harde buiken. Fijn om dan die band er omheen te hebben. 
 8. Zomer of winter zwangerschap: Maakt mij niets uit. Ik was midden in de zomer zwanger, Luca werd 29 juni geboren, maar had daar helemaal geen last van. Heerlijk in de tuin liggen en niets doen. Ik had ook geen last van vocht vasthouden ofzo dat scheelt wel een beetje. En hoe makkelijk is het om slippers aan te kunnen trekken met een dikke buik die in de weg zit?
 9. Pufcursus of zwangerschapszwemmen: ik heb de cursus zwanger en fit gedaan van Icare. We hadden een klein groepje met allemaal jongensmama’s. We kregen allemaal ons eerste kindje en de leidster was ook super leuk. Heb echt genoten van die lessen (al was het soms ook wat apart natuurlijk). Ik heb nog steeds contact met deze meiden en hun kinderen. Erg leuk!

Opvoeding

 1. Uitslapen of vroeg op: Ik ben niet goed in uitslapen. Luca ook niet, dus we gaan vaak rond 7 uur ons bed uit. Ik blijf zelf nog een poos in pjyama lopen, maar Luca kleed ik direct aan. Krijgt hij meteen een schone luier wat ik wel zo fijn vind ’s ochtends. 
 2. Negeren of time out: Luca kan soms echt het bloed onder je nagels vandaan halen. Negeren doe ik niet. Wel proberen wij hem heel positief te benaderen ‘wat goed dat je dat al kunt Luca’ en nog meer van deze zinnetjes zijn hier vaak in huis te horen. Ook klappen we veel als hij iets goed doet en Luca klapt zelf het hardst mee. Maar soms is een time out in de gang echt nodig. Een paar tellen maar, dan ga ik op mijn knieën zitten en leg ik uit wat ik niet fijn vond. Om vervolgens een kus en knuffel aan hem te geven en weer lekker te gaan spelen. Ik hoop dat het zo werkt, maar dat zullen we later wel merken. Hij is nu eigenlijk nog net iets te jong. 
 3. Vast dagritme of kindvolgend: Het lijkt me fijn om kindvolgend te zijn, maar met flesvoeding is dat iets onhandiger. Daarbij doet Luca het heel goed op een vast dagritme en vind ik dat zelf ook wel fijn. Ik kan afspraken en dingen precies om alles heen plannen. Al krijgt Luca zijn ontbijt niet altijd op hetzelfde tijdstip, ligt aan het moment dat we op staan. Dus een klein beetje kindvolgend zijn we wel. 
 4. Wel of geen toetje na het eten: Luca houdt van vla. Eerst at hij nog wel vanille yoghurt, maar hij heeft liever vla. Omdat hij geen melk drinkt krijgt hij zo toch zijn zuivel binnen. Elke ochtend en elke avond krijgt hij een schaaltje vla. Niet heel veel, maar toch wel iets. 
 5. Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft: Als iedereen het eten op heeft komt het toetje op tafel ’s avonds. Dat wil Luca niet missen dus daarna gaat hij pas van tafel. Of eigenlijk nog later. Hij gaat dan muziek kijken op youtube en wij gaan afwassen. Daarna gaan we van tafel. 
 6. Beneden spelen of op de kamer: Voor nu gaan we lekker beneden spelen. 1 ruimte een zooitje vind ik meer dan genoeg. Boven ligt ook bijna geen speelgoed. M. werkt onregelmatig en slaapt ook wel overdag, dan is het niet handig als we boven aan het spelen zijn. Dus lekker in de kamer benden. 
 7. Binnen of buiten:Ik heb echt een buitenkind gekregen. Beetje jammer voor mij aangezien ik een binnenmens ben. Wel fijn dat ik het niet zo hoef te stimuleren. Als we de deur naar de gang open doen staat Luca al klaar o

  m zijn sjaal te pakken.

 8. Om plassen heenlopen of in de plassen stampen: Luca vind stampen helemaal geweldig. Het liefst heb ik dan natuurlijk dat hij zijn laarsjes aan heeft, maar met schoenen is het ook geen probleem. Alles droogt wel weer op en kleren kunnen gewoon in de was. Leuk om zo lol te maken met je kindje.

Kindermode

 1. Meisjes in jurk/rok of in een broek/trui: Lijkt me super leuk om jurkjes aan te trekken. Misschien is dat niet helemaal handig, maar weet ik veel. Ik ben nou eenmaal een jongensmama haha. 
 2. Online of offline shoppen: Offline shoppen. Kun je mooi ook zien hoe groot het valt. Dat is soms nog wel eens anders. 
 3. Pastelkleuren of felle kleuren: Ik vind pastelkleuren bij een jongen niet zo leuk. 
 4. Effen of met print: Liever een effenshirtje of een leuk plaatje erop. Die leggings voor jongens met printjes erop zijn niet aan mij besteed. 
 5. Truitjes of vestjes: Luca heeft meer vestjes dan truitjes. Trekt ook makkelijker aan. Helaas vind hij het leuk om de rits of knoopjes los te maken dus wil hij het ook nog wel eens uit trekken. 
 6. Rompertje met korte of lange mouwen: Onder een t-shirt lange mouw. Heel handig omdat je zo shirtjes wat langer aan kunt trekken. Onder een vest of trui korte mouw, anders is het zo warm. 
 7. Biologische producten of betaalbaar: Als biologisch het goedkoopst is dan koop ik die. Anders ga ik echt voor betaalbaar. We hebben geen groot budget en doen het met 1 inkomen. Ik weet dat het onze eigen keus is, maar daarom moeten we wel op de kosten letten. 
 8. Sale of nieuwe collectie:Niet echt een voorkeur. Als Luca nieuwe kleding moet omdat hij eruit is gegroeid dan krijgt hij dat. Als er dan sale is dan ben ik erg blij. Het is heel wisselend hoe lang hij met kleding doet dus ik vind het lastig om vooruit te kopen vanwege de verschillende seizoenen. In de zomer kun je niets met een dikke trui. 

Food

 1. Koeienmelk of geitenmelk:Geen melk. Luca houdt niet van melk. Ik vind melk zelf ook vies en moest dit vroeger wel altijd drinken. Ik snap het wel, maar vond het niet leuk. Dat doe ik mijn kind niet aan dus.
 2. Appel of kiwi:Ik lust geen kiwi en Luca is ook geen echte fan. Dus wij eten lekker appel.
 3. Bananenpannenkoeken of boterham: Wij eten lekker brood ’s middags. De bananenpannenkoekjes eten we wel eens extra erbij. Al is dat echt al weer heel lang geleden haha. 
 4. Yoghurt of ijs: Ik vind ijs lekkerder. Zuivel is niet zo aan mij besteed. Luca houdt ook niet van yoghurt, liever vla voor hem. 
 5. Water of limonade: Ik drink altijd thee (rooibos meestal) of water. Luca dronk tot nu toe eigenlijk altijd een klein beetje appelsap aangevuld met water. Dus ook een soort ranja. Nu hij uit een tuitbeker drinkt wil hij ook wel water drinken, dus dat wisselen we nu af. 
 6. Zoute stengel of rijstwafel: Luca krijgt geen zoute stengel. Hebben we niet eens in huis. Rijstwafel vind hij wel heel lekker. Dus die krijgt hij vaak ’s middags als tussendoortje. 
 7. Boterham met smeerkaas of een plak kaas: Lekker plakken, kan Luca wel van genieten. Plak kaas eet hij van zijn brood af en laat het brood liggen. Geen succes. Voor mij wisselend, net waar ik zin in heb. 
 8. Hollandse pot of Italiaans/Oosters: Beide, ik vind een stamppot heerlijk, maar kan ook genieten van een lekkere pasta. 
 9. Vers fruit of knijpfruit: Luca snapt niet hoe je uit een knijpzakje moet eten. Ook niet een danoontje ofzo. Dus hier alleen vers fruit. 
 10. Pannenkoeken of patat: Maakt me echt niets uit. Ik vind beide heerlijk. Al maken we thuis pannenkoeken vaker. Dus dan patat eten we vaker van de frietzaak of bij de mcdonalds. Luca vind ook beiden heerlijk. Patat wel zonder zout natuurlijk. Pannenkoeken met appel of banaan en verder geen beleg. Hij smult daar heerlijk van. 

Online

 1. Foto’ s delen op Facebook of Instagram: Foto’s op zich deel ik vaker op instagram. Van Luca zul je meer foto’s op facebook vinden, al is dat ook maar een handje vol. We delen namelijk niet veel foto’s van Luca. 
 2. Filmpjes kijken via Netflix of Youtube. We hebben geen netflix dus die keuze is makkelijk. 
 3. Zappelin app of kindermodus: Geen idee. Gebruik beiden niet dus kan er niets over zeggen. We hebben nu geen ipad meer dus spelen er ook niet meer op. Best makkelijk, al mis ik hem zelf nog wel bij het lezen van blogs.
 4. Blogjes lezen of nieuwssites lezen: Nieuws is vaak alleen elende dus dat skip ik gewoon. Blogs vind ik wel heel leuk om te lezen. 
 5. Smartphone of laptop: Ik gebruik mijn telefoon meer om blogs te lezen en instagram te kijken. Reageren op blogs en mijn eigen blogs maken doe ik dan weer op de laptop. 
 6. Forum of Facebook groep: Tijdens de zwangerschap keek ik wel op forums maar plaatste er zelf weinig. Meer dat ik opzoek was naar ervaringen van anderen. Facebook vind ik erg leuk, zeker de mamabloggersgroep. Leuk om zo contact met andere bloggers te hebben. 
 7. Whatsapp of Facebook Messenger: Ik vind het makkelijker om te appen. Facebook messenger gebruik ik nooit. Heb ik ook niet op mijn telefo

  on dus dan is de keus niet zo moeilijk. 

 8. Skypen of bellen: Beide niet. Iedereen woont dichtbij genoeg om gewoon langs te gaan. Bellen hou ik gewoon niet van. Soms moet het wel of is het gewoon makkelijker, maar ik vind het maar niets. Dus liever ga ik dan even ergens langs. 

Het is een hele lijst, maar erg leuk om in te vullen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om hem te lezen. Kelly, vind je het leuk om deze tag over te nemen? En alle andere die het leuk vinden om hem over te nemen, graag. Vind het leuk om deze tag te lezen bij andere. Laat je het weten in een reactie als je hem overneemt? Dan kom ik een kijkje nemen op je blog. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: