Vandaag wil ik met jullie graag een pannenkoekrecept delen. Ik hou van pannenkoeken en maak ze dan ook best wel vaak. Toch vult een pannenkoek vaak niet heel erg. Daarom heb ik het recept dat ik gebruik iets aangepast en nu vult het echt super. Zelf vind ik het nog steeds erg lekker en ook Luca smult er heerlijk van. Het is een recept dat je ook makkelijk kunt maken in kleine hoeveelheden en wat dus geschikt is voor een uitgebreid ontbijt, brunch of lunch met Pasen.


Ingrediënten

  • Melk
  • bloem
  • 1 of 2 eieren (ligt aan de hoeveelheid melk)
  • havermout
  • 1 of 2 appels
  • kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker

Je doet de melk in een kom. Daar doe je wat bloem, vanillesuiker, havermout en de eieren bij. Dit mix je door elkaar met een handmixer (of garde, maar dat vind ik zelf wat lastiger mixen). Is het beslag nog erg dun? Doe er dan meer bloem en havermout bij. De havermout kun je zo veel en weinig doen als je zelf wilt. Ik heb het beslag nu 2 keer gemaakt. De eerste keer deed ik ongeveer 150 gram havermout op 300 gram bloem. De laatste keer deed ik iets meer havermout, die proef je dan ook beter en de pannenkoek vult ook meer. Is het beslag dik genoeg? Doe er dan nog wat kaneel door, hier ligt het ook aan wat je zelf graag wilt. Ik gebruik 1 dessertlepel op 1 appel. Heb ik veel beslag dan doe ik er 2 appels in en dus ook 2 dessertlepels kaneel.

Als het beslag klaar is kun je de appels schillen en in kleine stukjes snijden. Deze kun je gewoon door het beslag roeren met de lepel waarmee je het beslag in de koekenpan wilt doen. Doe een klein beetje boter in de koekenpan en doe er dan beslag in. Ik gebruik hiervoor een kleine koekenpan en doe dan 1 soeplepel met beslag erin. Is je pan groter? Dan kun je er ook gewoon iets meer beslag in doen. Beide kanten goudbruin bakken en op een bordje leggen met aluminiumfolie erover. De pannenkoek kun je makkelijk draaien door hem eerst even op een deksel van een pan te schuiven uit de pan. Dan kun je hem op zijn kop weer in de koekenpan gooien. 

In de titel kun je zien dat er ook een DIY bij zit. Bij dit recept gebruik je natuurlijk eieren. Meestal gooi ik de eierschillen weg, maar deze keer heb ik dat niet gedaan. Als je het ei aan de bovenkant voorzichtig breekt en het kopje eraf haalt, kun je het nog gebruiken als klein vaasje voor een bloem op tafel. Leuk voor de iets oudere kinderen om zelf te maken. Nog versieren voor het eten. Let wel op dat je de binnenkant van de schil goed schoonmaakt. We willen geen rauwe ei op je bord hebben natuurlijk. 

 Eten jullie vaak pannenkoeken? Eten jullie een uitgebreid ontbijt, brunch of lunch met Pasen? Ik lees het graag in een reactie.

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: