Vandaag een budgetrecept voor jullie. Voor 5 euro zou je dit gerecht moeten kunnen maken. Helaas is het een beetje een chaos hier in huis, waardoor ik de bonnetjes niet meer kan vinden voor de spulletjes. De exacte prijs weet ik dus niet van alle producten, maar wel waar ik ze vandaan haal. En dat is eigenlijk altijd in de winkel waar ik ze het goedkoopst kan vinden (oke, ik ga niet alle supermarkten af alleen de lidl, emte en ah). 

Dit recept komt uit het boek ‘koken voor 4 personen voor 5 euro. Na mijn review was ik erg enthousiast en benieuw naar de uitwerking van deze recepten. M. vind witte bonen in tomatensaus erg lekker. Ik ben zelf iets minder blij met die ‘groente’ keus van hem, maar dit leek me wel een lekker recept. Daarom heb ik het toch maar geprobeerd. 

De ingrediënten:
Zout (ik kook zoutloos dus heb dit weggelaten)
420 gram witte rijst (ik gebruikte 400 gram): 0.39 euro ah basic 400 gram.
1/2 ui (ik gebruikte een kleine ui die ik er helemaal in deed): had ik nog liggen en kwam bij de ah vandaan. Nu is daar 1 kg middel maat uien voor 0.79 euro.
1 blikje knakworsten 10 st.: 0.82 euro ah basic.
olie: ik gebruik olijfolie die ik nog had staan, 4.69 euro voor 1 liter ah basic.
1 pot witte bonen in tomatensaus (350 gram): emte ongeveer 0.70 euro.
1 blikje maiskorrels (150 gram): 0.55 euro 300 gram.

Totaal: 7.94 euro. Daarvan heb je teveel ui, olie en mais. Die prijs moet je dan dus eigenlijk door de helft doen (bij de mais, olie en uien is nog minder).

Bereiding:
Het is ook erg makkelijk om te maken. Rijst klaarmaken volgens de verpakking. Ui snipperen, knakworstjes schuin sijden (net als bij snijbonen). In een ruime pan olie verhitten. Bak de ui 1-2 minuten onder regelmatig omscheppen tot die glazig is. Zet het vuur iets lager en voeg de knakworsten toe. Even bakken. Voeg daarna de witte bonen in tomatensaus en de uitgelekte mais toe. 

Vul de pot van de bonen met 200 ml water. Goed schudden en toe voegen aan de wittebonen saus. Roer dit goed door. Voeg naar smaak zout toe en laat het met de deksel op de pan nog 20 min. rustig doorkoken. 

Wat vonden wij er van?
Ik vond er wat weinig worst in zitten. Ik had het hele blikje mais gedaan (wat moet ik met de rest doen anders?), maar dit was echt te veel. Zou ik later niet meer doen, dan liever later die week nog een ander recept met mais eten. Ik vond het alleen niet echt lekker smaken. Door het water was de tomatensmaak echt verzwakt. De smaak was een beetje flauw, wat ook kan komen door dat wij geen zout bij het eten doen. Daar zou ik nog wel eens iets op willen bedenken. Misschien wat minder water er bij doen de volgende keer en wat meer worst. Ook miste ik nog wat groente in het gerecht. Dat vind ik belangrijk bij het avond eten. Luca eet nog geen sla, wat een goed bijgerecht zou kunnen zijn, dus dan zou er iets als taugé of champignon bij moeten denk ik. Wat meer kruiden toevoegen kan ook geen kwaad (waar komt de titel vandaan? Geen kruidige knakworsten bij ons hoor), maar ik weet niet goed welke. Dat zou wel eens een leuke ontdekkingstocht kunnen worden.

Koken jullie vaak uit kookboeken? Zouden jullie dit recept wel eens willen proberen? Hebben jullie nog tips wat ik toe kan voegen qua kruiden en groente? Ik lees het graag in een reactie.

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: