Ik hou van kookboeken. Ik heb er ook wel een aantal in de kast staan. Toch vond ik dat niet zo leuk. De kast staat in de woonkamer een stukje bij de keuken vandaag. Het zijn best veel kookboeken en ik vind het leuk als deze ook gezien kunnen worden. Er zitten hele mooie exemplaren tussen. Dus om ze nou weg te stoppen in een kast. Dat vond ik eigenlijk niets. Toen kwam het punt, waar laat je ze dan? 

Daar staan ze dan. Zoals je ziet is het een rommeltje. Het ziet er niet leuk. Je kunt sommige boeken niet eens heel makkelijk pakken. En niet alle boeken staan bij elkaar. Doordat er ook nog bijbel en andere christelijke boeken naast staan. En nog wat spulletjes voor is er gewoon geen plek meer om nog andere kookboeken kwijt te kunnen. Daarom staan deze op een plank hoger aan de zij kant. Daar had ik nog wat ruimte waar de overige boeken heen konden. Wel handig omdat ik ze zo mooi apart kon houden om te reviewen.

Dit plekje bedoelde ik dus. Daar staan ze dan, best een beetje zielig. Heel dicht op elkaar, maar wel makkelijk te pakken. Althans, als je iets groter bent dan ik ben. Ik sta op mijn tenen en kan er dan precies 1 pakken. Maar dat geeft niet. We konden ze kwijt.

 Maar toen hadden we in de keuken nog een stukje muur over. We kunnen met deze muur echt heel weinig. De deur van de koelkast en de deur van de voorraadkast draaien open richting de muur. Er kunnen dus geen kastjes hangen of grote planken of een andere kast staan. Wel zonde, want het is zoveel ruimte. Toen kwam ik op het idee om dan gewoon lijsten op te hangen waar ik mijn kookboeken op zou kunnen zetten. 

En toen kwamen we bij de IKEA deze mooie houders voor schilderijen tegen. Er kan 5 kilo op staan, meer dan genoeg voor mijn boeken. Ze zijn 55 cm breedt en 9 cm diep. Je kunt ze ook in 118 cm breedt krijgen. Ze kosten 5,99 euro, niet heel duur vond ik zelf. Klik hier om naar de shop te gaan. Ze zijn makkelijk op te hangen. Wij hebben ze op een buitenmuur gehangen, dus moesten in beton boren. Dat is iets lastiger dan een gipsen wandje. Toch was het, buiten dat je veel kracht nodig had, niet heel lastig. Met z’n 2en hebben we het prima gered. De planken hangen helemaal waterpas en precies onder elkaar. Er zit ook precies evenveel ruimte tussen de planken. Ik ben trots!


En dit is dan het eindresultaat. Elke keer als ik de keuken in loop krijg ik weel een lach op mijn gezicht. Wat vind ik het super mooi. Ik ben er echt heel erg blij mee. Zo fijn om mijn kookboeken nu goed te kunnen zien. Je pakt ze makkelijk even om er in te kijken en hebt ze bij de hand als je aan het koken bent. 

Waar hebben jullie je kookboeken neer gezet? Ik vind het leuk om te lezen wat jullie hebben bedacht om ze op te bergen. 

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: