Mooi design van Apple

Aan het einde van vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om een Ipad air 2 te lenen om te reviewen. Wij hebben zelf geen Ipad in huis. Niet? Nee, dus dan heb je ook geen idee of het handig is of dat je juist helemaal niet een Ipad nodig hebt. Een super mogelijkheid dus om deze voor mijn blog te kunnen testen. Dat hebben we dan ook met heel veel plezier gedaan. Ik (of eigenlijk wij, want M. heeft de Ipad ook gebruikt) hebben vooral gekeken naar hoe de Ipad werkt, of hij handig is met bloggen, of hij handig is met een klein kindje in huis en of hij leuk is om te hebben. Benieuw naar onze mening? 

De Ipad Air 2
De Ipad heel heel erg dun en licht van gewicht. Hij is dan ook de dunste Ipad van Apple tot nu toe. Hij is 6.1 millimeter dik. Daardoor houdt hij ook heel makkelijk vast. Wij hadden er ook nog een cover op zitten. Maar dat maakt voor de zwaarte niets uit. Omdat hij al zo lekker licht van gewicht is merk je dat helemaal niet als je hem in je handen hebt. Je hoeft hem niet perse neer te zetten omdat je hem niet lang zou kunnen vast houden. Ik heb regelmatig op de bank of op bed gelegen met de Ipad in mijn handen, en dat kon ik makkelijk een uurtje of 2 volhouden. 

Gelukkig voor mij kon de batterij dat ook volhouden. Deze gaat echt super lang mee, zo’n 10 uur. Dat is wel handig ook, want de stopcontacten zitten voor de bank en ons bed niet heel gunstig qua lengte van de oplader. Het snoer is niet heel lang. Prima als je de Ipad neerlegt om op te laden, maar niet handig als je verder wilt spelen/internet/werken op de Ipad terwijl hij oplaadt. Nog wat informatie over het scherm; het scherm heeft een  2048-bij-1536 resolutie en 3.1 miljoen pixels. Daarbij is het een 9.7-inch Retina display. Nu heb ik zelf weinig verstand van dit soort termen. Maar het scherm kijkt super fijn. Alles is goed te zien en je kunt heel makkelijk zelf regelen hoe hard of zacht je het licht wilt hebben. Heel handig als je wel eens in de ochtend op bed zonder lamp aan op je Ipad zit. Dan heb je niet direct zo’n fel licht op je schijnen. 

Bij ons op tafel, de cover op de Ipad.

De Ipad kun je na opstarten direct in gebruik nemen. Je hoeft geen extra veel handelingen te verrichten voor je iets kunt doen, wat vaak met een computer wel is. Je hoeft alleen een vergredinlingsoptie te selecteren en in te voeren. De Ipad kun je ontgrendelen door een code of je vingerafdruk. Heel leuk en handig als je niet wilt dat een ander op je Ipad komt. Op de Ipad staan een aantal standaard programma’s. Deze hebben wij, op de playstore na, weinig gebruikt. De playstore werkt heel makkelijk. Je kunt goed en makkelijk zoeken naar de apps die je zou willen downloaden en je kunt het ook goed vinden. Installatie gaat ook makkelijk als je een account hebt bij Apple. 

Het komt wel eens voor dat je, bij het aan en uit zetten, weer opnieuw moet inloggen bij je account. Dat vond ik wat onhandig, want een app downloaden kost je wat extra handelingen. Maar dat mag de pret niet drukken van de vele apps die er zijn. Er zijn ook genoeg gratis apps te vinden, wij hadden voor Luca een app met Mickey Mouse, waar hij wat te klein voor is eigenlijk, en een app met een piano die je kunt omtoveren tot dieren. Hij vond het helemaal leuk. Daarbij kon hij nog beter met de Ipad om gaan dan ik. Je kunt namelijk ook bladeren door de apps die open staan. Helaas heb ik niet kunnen ontdekken hoe dat moet. Luca was daar wel heel bedreven in, waardoor hij ineens op andere schermen zat als hij aan het pianospelen was. Niet heel handig dus.

Hij werd heel veel gebruikt zoals je kunt zien.

Thuis zat ik lekker op de wifi met de Ipad. Werkt heel goed, geen problemen mee gehad. Snel internet (al ligt dat soms ook aan het abonnement dat je hebt afgesloten bij je provider en niet aan je apparaat). Er zit ook een camera op de Ipad. Leuk als je de Ipad heel veel gebruikt een ook graag foto’s maakt. Je kunt er ook video’s mee maken. De foto’s zijn 3264-bij-2448 resolutie en 1080p HD video. Zo blijft de kwaliteit ook goed als je deze bijvoorbeeld op je tv laat zien. 

Zoals ik eerder al noemde hadden wij er ook een cover op zitten. Een smart cover die je heel handig via een magneet aan je Ipad klikt. Geen gedoe met inschuiven of vastmaken. Heel simpel erop leggen en hij klikt zichzelf vast. Je kunt je Ipad op 2 standen neerzetten. Een lage stand zodat je makkelijk kunt typen een een hoge stand om goed naar het scherm te kunnen kijken als je bijvoorbeeld filmpjes kijkt. De hoge stand is niet heel handig om te typen hebben wij ervaren.

Handig voor bloggen, kleine kinderen en gewoon gebruik?
Voor het gebruik van social media bij bloggen vind ik het heel handig. Je kunt heel makkelijk en snel even je mail, pinterest of twitter bekijken. Zo kun je de verschillende social media makkelijk bijhouden. Dat ga ik echt heel erg missen, want op mijn telefoon kan ik niet op twitter bijvoorbeeld. Dus dat moet ik nu allemaal weer op de laptop doen. Wat ik weer een stuk ongezelliger vind, met zo’n groot scherm voor je. Dus mochten jullie me missen ergens op internet, dan weten jullie hoe dat komt. 

Ook had ik de app van blogger, het programma dat ik gebruik om te bloggen, gedownload. Helaas vind ik deze app zelf niet heel handig. Die gebruik

te ik dan ook echt alleen als ik even wilde kijken waarom een artikel niet op bloglovin verscheen. Verder heb ik er nooit artikelen op gemaakt, omdat ik de app niet fijn vind werken. Daar kan de Ipad of Apple verder weinig aan doen. Bloglovin vond ik dan wel weer heel handig. Blogs lezen op een Ipad net wat fijner als op mijn telefoon. Je kunt ook veel makkelijker en  sneller reageren. Het toetsenbord is handig in gebruik en verdwijnt niet zomaar als je aan het typen bent (wat op mijn telefoon wel gebeurd). 

De lage stand als hij staat.

Voor kleine kinderen vind ik het ook heel handig. Bijvoorbeeld na het avond eten. We zetten dan youtube aan met liedjes voor Luca en gaan dan zelf de afwas doen. Hij is helemaal in zijn eigen wereldje en kijkt lekker naar liedjes en dansjes. Aan het einde van de testperiode ging hij zelfs een beetje mee dansen op zijn manier. Hoe leuk is dat! Ik noemde ook al eerder apps voor kinderen. Nu zijn er nog veel meer apps die je kunt downloaden. Omdat hij zo handig was met de Ipad en het bladeren tussen openstaande apps vond ik wel dat ik er steeds bij moest blijven. Ik wilde niet dat hij ineens aankopen zou doen in de app ofzo omdat wij daar het geld niet voor hebben. Dat vond ik wat lastig en hij mocht daarom van mij ook niet heel vaak op de Ipad.

M. heeft heel wat dingen uit kunnen zoeken op de Ipad. Als ik weer eens ging slapen ’s avonds en er wat niets op tv dan pakte hij de Ipad erbij en ging een beetje surfen op internet. Hij heeft ook wel een goede en snelle smartphone, maar dan kijkt een wat groter scherm toch net iets fijner. Ook hij heeft wel eens bij Luca gezeten met een spelletje spelen. Verder was ik het toch vooral zelf die de Ipad gebruikte. Even facebook kijken, twitter checken en inspiratie opdoen via pinterest. 

                       Conclusie
De hoge stand als de Ipad staat.

Ik mis de Ipad! En hij is pas gister opgehaald. Ik vind het als blogger echt heel handig dat ik zo makkelijk en snel social media bij kan houden. Je staat sneller en meer in contact met lezers en andere bloggers. Je kunt leuke apps downloaden om een spelletje te spelen als je daar zin in hebt. Je kunt foto’s maken als er net iets leuks gebeurd. Hij vervangt bijna mijn laptop, daar zat ik enkel nog om blogs te tikken en foto’s te bewerken. Voor Luca was het ook prettiger om naar de muziekfilmpjes te kijken omdat het scherm wat groter is. Hij heeft ook wel shows van K3 gekeken als ik even in de keuken bezig was met bakken. Hij zat er dan toch een beetje bij, maar had ook afleiding door een video. Een echte aanrader wat ons betreft. Hij is snel, makkelijk vast te houden en is ook makkelijk in de installatie en het gebruik. Ik denk dat wij maak eens een zoektocht moeten gaan beginnen om er zelf een aan te schaffen. Eerst maar eens sparen, want helaas zijn deze Ipads niet heel goedkoop.

Hebben jullie een Ipad of tablet? Gebruiken jullie deze veel? Hebben jullie nog tips voor ons?

Liefs,
M.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Apple.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: