Het is niet heel nieuw dat een winkel met een eigen kookboek komt. Denk aan het kookboek opperdepop van de Albert Heijn en het Buitengewoon familie kookboek van de C1000 & Jumbo. Sinds kort heeft de Lidl ook haar eigen kookboek, naast de kookboek van Sonja Bakker die daar met enige regelmaat te koop zijn. In dit nieuwe kookboek staan meer dan 100 recepten die je met ingrediënten uit het basisassortiment van de Lidl kunt maken. 


Zelf heb ik 2 favoriete winkels om mijn wekelijkse boodschappen te halen. Lidl is daar 1 van. Dus ik vond het dan ook erg leuk dat ik dit boek mag reviewen. Naast dat de Lidl heel veel producten heeft, is de winkel ook erg goedkoop. Wat voor mij de voornaamste reden is om daar mijn boodschappen te halen. Nu er een kookboek is, zou het voor ieder budget dus mogelijk moeten zijn om lekkere recepten te maken. 

Er is een duidelijke inhoudsopgave. Weinig poespas omheen, wat eigenlijk het hele boek standhoud. De recepten zijn duidelijk beschreven, met een duidelijk foto erbij. Als extra staat er nog een tip. Dat is het dan ook. Niet meer en niet minder. Heel overzichtelijk dus. De hoofdstukken worden ook gescheiden door een handige titelpagina. Er zijn 8 hoofdstukken met recepten, er is informatie over de Lidl en nog wat handige punten om te weten. Het lettertype in het boek is ook heel duidelijk, met dyslexie is dat ook wel heel belangrijk eigenlijk.

Je kunt recepten in de volgende categorieën vinden: Bits & Bites, Seizoenen, Kids, slank, Oosters, Italiaans, Snel & Simpel en Vegetarisch. Echt voor ieder wat om te maken dus. Bij de recepten is de bereidingstijd ook aangegeven, handig om te weten als je een diner hebt bijvoorbeeld of niet te lang in de keuken wil staan. Er staat ook aangegeven of het een borrelhapje, voorgerecht, lunchgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht of tussendoortje is. Dus naast de bekende avondmaaltijden zijn er ook recepten voor drankjes, tussendoortjes (cupcake) of ijsjes.

Door de duidelijke foto’s heb je een goed voorbeeld hoe het er uit zou kunnen zien. De meeste ingrediënten zijn heel makkelijk te krijgen bij de Lidl. Soms is er een specifiek product nodig, dit staat dan bij het recept vermeld. Dit is dan bij een toko te krijgen, te vervangen door een ander, makkelijker te verkrijgen, product of kan helemaal weggelaten worden. Dit is ook maar bij een beperkt aantal gerechten zo, mij stoorde dat helemaal niet.

Conclusie
Ik vind het erg leuk dat de winkel waar ik veel boodschappen haal nu een eigen kookboek heeft. Ik vind het erg leuk dat er zo veel aandacht aan lekker eten wordt besteed zonder dat het heel duur hoeft te zijn. Het is niet alleen voor de meer bedeelde mensen onder ons om lekker te kunnen koken. Ik kan iedereen dan ook aanraden dit kookboek te bekijken. Het stoffige, niet zo positieve imago van de Lidl kan nu wel definitief de kast in denk ik.

Boek informatie

  • Nederlands
  • 200 pagina’s
  • Karakter Uitgevers NF-NL
  • oktober 2014
  • Te koop voor 14,95 euro bij bol.com

Doen jullie vaak boodschappen bij de Lidl? Zouden jullie dit kookboek aanschaffen? Klets er over mee in de comments!

Liefs,
M.

Dit is een S. post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: