Het leek me jullie leuk om eens te vertellen waar ik zoal mijn boodschappen haal. De meeste onder ons zullen wel boodschappen moeten doen (of misschien je ouders nog als je nog bij je ouders woont) en ik vind het zelf altijd leuk om te weten waar iemand zijn/haar boodschappen haalt. Ook vind ik het altijd leuk om te kijken hoe ik alles met zo min mogelijk geld kan halen. Dus daar stem ik mijn boodschappen ook wel een beetje op af.

Als eerst even een lijstje met de spullen die ik eigenlijk wekelijks wel haal.

  • brood, 2 stuks
  • bananen 12 stuks
  • vanille vla, 1 pak
  • melk, 1 kan of pak
  • Griekse yoghurt, 1 emmertje
  • verse groente
  • aanvulling van potten (appelmoes en/of groenten)
  • ice tea, 2 pakken
  • appelsap, 1 pak
  • worst of vleeswaren

Voor de rest koop ik nog vlees, fruit en groente wat er in de aanbieding is. Dit verschilt dus eigenlijk wekelijks. Ik stem ons weekmenu vaak ook af op de aanbiedingen die er die week zijn bij mijn favoriete winkels. Zo kan ik daar optimaal gebruik van maken. De boodschappen haal ik eigenlijk altijd op de fiets of lopend. Zo zijn we niet extra kosten kwijt aan benzine, dan is het soms nog voordeliger om iets duurdere producten uit 1 winkel mee te nemen dan naar 3 verschillende winkels te gaan.

Zoals jullie konden lezen ga ik dus naar 3 verschillende winkels.  Ik begin het liefst met de boodschappen bij de Lidl. Dat is qua vers fruit en groente mijn favoriete winkel. Ik kijk dan ook direct of de boodschappen die ik bij de andere winkels wil halen daar niet toevallig goedkoper zijn. Dat scheelt weer in de kosten, soms zijn aanbiedingen uit andere winkels bij de Lidl toch nog goedkoper. Dan ga ik naar de Albert Heijn, dat is daarna mijn favoriete winkel. Deze zit op 5 minuten loopafstand van ons huis. Ideaal als je iets vergeten bent. Met het AH Basic merk heb je vaak ook hele goedkope producten die heel goed smaken. Als er een goede aanbieding bij de EMTE is ga ik daar ook nog even langs. Deze zit tegenover de Lidl en ook nog achter de Albert Heijn. Genoeg keus voor mij dus.

De folders van deze week.

Luiers en billendoekjes voor Luca haal ik bij de Kruidvat. Gewoon het eigen merk daar. Ik vind pampers zelf niet fijn werken Of heb ik de verkeerde soort gebruikt? Ach, het is ook beter voor mijn portemonnee. Luca heeft er geen last van, dan zou ik wel opzoek gaan naar andere luiers. Ik heb wel eens andere luiers getest, daar schrijf ik later nog een blog over. Toch ben ik weer terug naar mijn vertrouwde Kruidvat luiers. En de billendoekjes haal ik heel soms bij de Etos als deze daar toevallig in de aanbieding zijn als ze op zijn. Wat bijna nooit meer voor komt, want bij de Kruidvat zijn heel vaak die voordeelverpakkingen in de aanbieding. De knoeidoei doekjes haal ik tegenwoordig bij de Action, omdat deze daar het goedkoopst zijn. Zakjes voor de luiers van Luca haal ik bij de Wibra. Heel soms zijn ze in de aanbieding, anders 1 euro per pakje. Ook niet heel duur en het werkt frisser, zeker als je ergens anders bent.

Per maand probeer ik tussen de 30 en 35 euro aan boodschappen aan te houden. Meestal zit ik rond de 30 euro. Dat vind ik een prima bedrag voor ons gezin van 3 personen. Daarbij rekenen ik niet de uitgaven voor de luiers en dergelijke van Luca. Dat is wel iets meer, een groot pak luiers kost al 12,99 euro. Daar doen we nu een dag of 4 a 5 mee. We willen niet bezuinigingen in het gebruik van luiers. Ik heb kort gedacht aan herbruikbare luiers, maar ik heb geen behoefte om deze te wassen en schoon te maken als meneer weer eens vieze ontlasting heeft. Dus die komen er hier niet in.

Wat is jullie favoriete winkel voor de boodschappen? Vinden jullie het leuk om een keer een shoplog te zien? Laat het weten in de comments.

Liefs,
M.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: