Iets nieuws proberen te koken vind ik altijd erg leuk. De laatste tijd maak ik dan ook veel nieuwe recepten, die over het algemeen goed ontvangen worden hier thuis. Zelf bij de kleine man. Dat geeft dan wel weer een lekker gevoel, want voor hen (en natuurlijk mezelf) kook ik natuurlijk. Vandaag ook weer een recept, lasagne. Het recept komt uit het boek ‘Dinnerdiva in de city’ van Jill Schirnhofer. Ik heb het iets aangepast omdat wij niet zo’n groot budget hebben.


Het is een hoofdgerecht voor 4 personen. Wij hebben er met 2 volwassenen en een dreumes goed van kunnen eten met een salade erbij. 

Ingrediënten
1 ui (middelgrote)
1 blik tomatenblokjes (400 gram AH basic)
500 gram tomaten (tros, lidl)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (lidl)
zout en peper
ongeveer 10 lasagne bladen (AH basic)
11 plakjes ham (vleeswaren, lidl)
2 mozzarella ballen (lidl)
geraspte kaas om te bestrooien

De bereidingstijd is 1 uur. Je hebt nog een ovenschaal nodig van 25 bij 15 cm, ingevet met olie.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden (heteluchtoven). Snipper de uit. Snijd de plakken ham in reepjes. Zou 2 tomaten apart. snij de mozzerella in plakjes en rasp de kaas.

Doe een eetlepel olijfolie in een hoge koekenpan en bak de ui glzaig. Voeg de tomaten uit blik, de tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat 10 minuten op een laag vuur pruttelen. Pers de knoflook uit boven de pan, schenk al roerend de rest van de olijfolie erbij en breng op smaak met een klein beetje peper en zout. Laat nog 1 minuut doorkoken. Giet het over in een blender of maak er met een staafmixer een gladde saus van. 

schep een paar lepels tomatensaus in de ovenschaal, de bodem moet bedekt zijn. Leg daar wat lasagnebladen op. Laat ze elkaar niet te veel overlappen, maar bedek wel de heel laag saus. Schap weer een laagje saus in de ovenschaal. Leg de helft van de hamreepjes op de saus zodat de saus bedekt is. Leg daarop de helft van mozzerella op de ham reepjes. Leg daarop weer een de lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer met de resterende saus, ham en mozzerella. 

Eindig met een laag lasagnebladen. (Je kunt bovenstaande ook al eerder maken en in de koelkast bewaren. onderstaande dan net voor je het in de overn zet erop doen en je kunt heerlijk eten.)
Snij dan nu de apart gehouden tomaten in plakjes en leg die daar bovenop. Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal in de oven. Laat het ongeveer 40 minuten bakken. De bovenkant moet licht gebruind zijn. 

Ondertussen kun je een salade maken. Vond ik zelf lekker hierbij. Wij hadden gewoon ijsbergsla met een appeltje erdoor en slasaus. 

Eten jullie vaak lasagne? Maken jullie dan zelf de saus of koop je kant en klaar?

Liefs,
Minke


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: