Welkom bij weer een nieuwe Cooking Monday. De weken gaan in rap tempo voorbij. Elke avond vind ik het weer lastig om te bedenken wat we nu weer gaan eten. Daarom deze week weer een recept, spinazie ovenschotel. Ik vind het zelf een erg makkelijk en lekker recept. We hebben het zelfs met kerst gegeten. Het is zeer geschikt voor kinderen, vinden wij. Luca smult er ook lekker van.

De ingrediënten
2 zakjes aardappelpuree (beide zijn voor ong. 2 personen) (ah basic 1.39 euro voor 4 zakjes)
1 pak diepvries spinazie a la creme 450 gram (ah basic 0.55 euro)
1 blik knakworsten (ah basic, 0.82 euro voor 1 blik met 10 stuks)
mosterd om de knakworsten mee te bestrijken (ah basic 0.36 euro voor 1 pot die je voor andere gerechten kunt gebruiken, bijvoorbeeld bloemkoolstampot met mosterd).
Kaas om te bestrooien (ik pak altijd een beetje van het stuk kaas dat hier ligt en rasp dit zelf).
paneermeel om te bestrooien (ah basic 0.29 euro voor 400 gram, gaat helemaal niet op)

Dit gerecht is voor 3 kleine eters of 2 grote eters. Je kunt er nog een lekkere salade bij maken van appel en komkommer of was sla erbij doen met een lekkere dressing. 

Bereiden

Hier is hij al bijna op!

Maak de spinazie warm in een pan zodat deze helemaal ontdooit, wel blijven roeren. Verwarm de oven op 180 graden. Pak een ovenschaal en vet deze in. Snij dan de knakworsten in de lengte doormidden en smeer daar met een kwastje of mes wat mosterd op. Maak dan de aardappelpuree volgens de verpakking.Je kunt nog wat peper toevoegen aan de aardappelpuree, maar dat hoeft niet. Rasp de kaas of pak het zakje geraspte kaas als je dat liever gebruikt. Als alles klaar is doe je eerst alle spinazie in de ovenschaal. Daarop leg je de knakworsten, kijk uit voor je vingers want de spinazie is natuurlijk heet. Dek dit af met met de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met wat paneermeel en de kaas. Het ligt er aan hoeveel je lekker vind. Wij strooien er ongeveer 150 gram op. Zet dit dan voor ongeveer 15 minuten in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

Als de ovenschotel in de oven staat kun je de salade maken of de afwas vast een beetje doen. 

Eten jullie veel ovenschotels?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: