Weten jullie nog dat ik vertelde dat ik ging werken? Hoewel ik er eerst erg tegenop zag (ik was dan ook al 6 jaar thuis bij de kinderen) viel de eerste dag me alles mee. Het was leuk en het thuis komen nog leuker. Maar helaas bleek er een misverstand. Zo komt het dat mijn werken een bijzondere 1 april grap bleek te zijn. Zonder dat het zo bedoeld was overigens.

Eerst de kinderen naar school

Maandag ochtend, 1 april 2019. Ik breng samen met Mark de kinderen naar school. Wissel nog wat insectenplaatjes uit met een andere moeder op het plein en vertrek net voordat Nola naar binnen stapt bij de peuterspeelzaal naar mijn werk. Mijn eerste dag bij een nieuwe baan, een nieuwe stap in ons gezinsleven. Voor mijn zijn de veranderingen misschien wel het grootst, maar het hele gezin heeft er ‘last’ van.

Welkom, waar is mijn contract?

Ik ben ruim op tijd aanwezig om naar binnen te kunnen. Helaas was er iets niet goed gegaan en heb ik mijn contract niet ontvangen. Deze heeft de leidinggevende uitgeprint. Tijdens de lunch krijg ik hem en kan ik hem even doorlezen. Er ontbreken nog wat stukken die zij ook niet heeft dus ondertekenen gaat nog niet. Ach, dat is ook helemaal niet erg. Ik eet lekker mijn lunch op en we gaan weer verder.

Maar dat kunnen we helaas niet doen

Ik was in de veronderstelling dat mijn uren om die van Mark heen gepland zouden worden. Dat was namelijk gezegd tijdens de sollicitatie, dat dat mogelijk was omdat zij ook met wisselende dagen werken. Dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Omdat het plannen dan echt onbegonnen werk is. Ik moet dus 5 dagen per week beschikbaar zijn. Dat wordt lastig voor mij met het werk van Mark en de kinderen.

Lees ook mijn blog over wat ik mee neem in de tas naar mijn werk.

Keuzes; minder uur of stoppen

En zo lijkt het dus uit te draaien op een wel heel aparte 1 april grap. De keus was aan mij. Of ik zou minder gaan werken en dan 4 tot 12 uur per week werken. Of ik stop er na 1 dag al mee. Ik ga naar huis en slaap er een nachtje over. Of eigenlijk heb ik weinig geslapen die nacht. Wel veel gerekend, want hoe zit dat dat met opvang e.d. We hebben dan flexopvang nodig (hallo wisselend rooster) en dan verdien ik echt niet genoeg om het gat op te vangen wat er tussen mijn inkomen en de kosten van opvang zit. Om geld in te leveren om te gaan werken in plaats van thuis bij de kinderen te zijn gaat me toch echt te ver. Dus ik besloot te stoppen.

Dus dat was mijn 1 april grap dit jaar. Gaan werken om na 1 dag al weer te stoppen. Ik vond het echt jammer, want zoals ik al zei vond ik het echt leuk. Zo fijn om eens iets anders te doen dan alleen moederen (al vind ik dat ook heerlijk hoor!). Voor nu heb ik mijn lesje even geleerd en blijf ik lekker thuis bij de kinderen totdat Nola in groep 1 zit. Dan gaan we daarna verder kijken of we iets kunnen doen wat qua uren goed te combineren is.

Lees meer over mijn ideeën over of werken goed is voor mama of de kinderen in onze situatie

Wat doe jij voor werk en hoe combineer je dat met je kind(eren)? Gewoon nieuwsgierig, want in het begin zullen we toch ook opvang nodig hebben voor de kinderen als ik ga werken.

6 thoughts on “De beste 1 april grap dit jaar? Dat ik ging werken!

  1. Je hebt een super leuk blog, ik zou meer pitchen en opdrachten aannemen. Wie weet kun je dan wel een leuke flex baan veroorloven (klinkt bizar eigenlijk dat werken bijna geld kost..)

    1. Ah super lief, thanks! Ik ga mijn best doen en nu inderdaad meer tijd in mijn blog proberen te steken. Het blijft schipperen met nog een kind thuis. November wordt ze 4 en dan kan ik sowieso ook overdag meer tijd erin steken. Maar idd, bizar dat dat zo gaat bijna he. Geld inleveren om te gaan werken. Kan me niet echt voorstellen dat er iemand is die dat doet haha.

  2. Super leuk om te lezen. Bij obs kosten het ook bijna meer geld om te werken dsn te stoppen. Wij kozen er bewust voor. Ik heb na 4 jaar thuis een eigen website http://www.opgepimpt.com en ik verkoop daar mijn handgeschilderde sieraden. Daarnaast geef ik steeds meer workshops en plan dat als mijn man thuis is. Ik vibd het heerlijk en voor je het weet zijn de kids 12 /13 en ik vind het heerlijk om uit school hun verhaal te horen.

    1. Ja precies. Zo fijn om er gewoon te kunnen zijn. Ik ben bezig met een aantal nieuwe dingen om mijn blog uit te breiden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes rond mamaminke.nl. Misschien kunnen we samen wel eens wat doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: