Afgelopen maandag kreeg ik een mail dat ik genomineerd was voor de liebster award. Wauw, echt super gaaf vind ik dat. Ik werd genomineerd door Lies en Deb van Made by Lies and Deb. Echt, heel erg bedankt! Ik wist even niet wat ik moest zeggen (of eigenlijk typen). Uit alle blogs hebben ze die van mij (en nog 10 andere) gekozen. Een hele eer vind ik dat. 

Wat is de liebster award?
De liebster award komt overgewaaid uit Duitsland en is in het leven geroepen om kleine/beginnende blogs aandacht te geven. Zo komen zij ook wat meer onder de aandacht, want dat is soms niet makkelijk in het bos van de blogs. Je wordt genomineerd door iemand die jou blog leuk vind om te lezen (en dus vind dat je blog extra aandacht mag krijgen). Er zijn wel een paar regeltjes, zodat het allemaal soepel verloopt.

De regels:
Bedankt de blog en mensen die jou genomineerd hebben en link naar hun blog.
Beantwoord de vragen die de zij voor jou bedacht hebben.
Nomineer zelf 11 andere blog en link naar hun blog (200 of minder volgers).
Bedenk zelf dan 11 vragen voor de genomineerden.
Stel de genomineerden op de hoogte van hun nominatie.

De vragen die Lies en Deb hebben bedacht:
1. Hoe ben je op het idee gekomen om te bloggen?
Ik ben thuisblijfmoeder en wilde toch graag iets voor mezelf doen. Bloggen kan vanuit huis en je kunt je eigen tijd indelen. Heel handig met een kindje in huis.

2. Wat vind je het leukste aan je eigen blog (onderwerp, layout, etc)?
Het onderwerp natuurlijk, anders zou ik daar niet over bloggen. Ook ben ik erg tevreden over mijn layout. Heb hem net veranderd en ben nog bezig met wat dingen uitzoeken, maar ik ben er wel heel blij mee.

3. Waar ging de raarste blog die je ooit bent tegen gekomen over?
Phoe, dat is een lastige. Vaak lees ik een blog niet als ik de titel niet interessant genoeg vind. Dus echt rare blogs lees ik niet.

4. Wat eet je het liefst?
Pannenkoeken. Heerlijk vind ik dat. Of mcdonalds, dat vind ik ook heerlijk. Jammer dat het zo ongezond is. Als ik iets gezonders moet kiezen dan vind ik penne met prei ook heel lekker.

5. Welke kleur zou absoluut niet op een blog moeten thuishoren volgens jou?
Hele drukke knalkleuren. Dit haalt de aandacht bij je artikel weg en komt heel druk over. Spreekt mij persoonlijk niet zo aan.

6. Je favoriete nummer op dit moment?
Ik luister veel naar kindermuziek met Luca. Ik vind dan het liedje ‘geel zijn bananen’ of ‘jongens, meisjes, aan de kant daar komt mama olifant’ erg leuk om te zingen. Verder luister ik naar een CD van Nick en Simon, vind ik ook erg leuk. Niet echt een favoriet nummer op de CD.

7. Wat is je toekomstplan mbt je blog?
Ik wil graag wat meer professionaliseren en ben daar ook al mee bezig. Ik wil graag een eigen domeinnaam kopen zoals jullie in dit artikel kunnen lezen.

8. Wat is je favoriete Ben en Jerry’s smaak?
Geen, ik ben niet echt een fan. We hadden van die kleine bekertjes gewonnen bij de postcodeloterij. Ik heb geproefd, helaas veel chocola wat ik bijna nooit eet. Iets met aardbeien vond ik nog wel lekker, maar niet bijzonder. De rest viel door de chocola al af.

9. Wanneer ben je begonnen met
bloggen?

De eerste blog kwam online op 1 mei 2014. Op deze blog dan. Ik had een blog toen ik opzoek was naar een baan, maar die tel ik even niet mee. Deze blog verscheen als eerste.

10. Hoeveel tijd besteed je per week aan je eigen blog en hoeveel aan t lezen van andere blogs?
Aan mijn eigen blog toch wel zo’n 2 a 3 uurtjes per dag. Al blog ik op zondag weinig tot niet. Dus dat is zo’n 18 uurtjes per week. Maar ene week is het meer dan de andere week. Het lezen is toch ook wel 2 uurtjes per dag, dus zo’n 14 uur per week. Ik sla video’s eigenlijk altijd over omdat dit meer tijd kost. Zo beperk ik het nog een beetje, al mis ik soms wel dingen die ik graag had willen zien.

11. Wat raadt je iedere blogger aan?
Begin. Je kunt wel blijven denken dat je het wilt en plannen gaan maken. Als je geen actie onderneemt komt er niets van. Als je graag een boek over wilt lezen, het blogboek vind ik zelf heel erg fijn. Je hoeft echt niet veel te kunnen, ik ben zelf ook helemaal niet technisch en snap weinig van computers. Maar al doende leert men (echt waar!). 

De vragen die ik heb bedacht:
1. Waarom zouden we jou blog moeten volgen?
2. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?
3. Wat is een must have voor een blogger?
4. Wat is je grootste blogblunder?
5. Welke blogcategorie lees je het vaakst? (bijv. mamablogs of beautyblogs?)
6. Hoe heb je gekozen voor je hosting (of gratis provider als blogger of wordpress)?
7. Hoe ben je op de naam van je blog gekozen?
8. Welke tip wil je geven aan een beginnende blogger?
9. Heb je een voorbeeldblogger?
10.Waar zou je over willen schrijven op je blog maar, doe je toch niet?
11. Welke opleiding heb je gevolgd en heeft dit met bloggen te maken?

De bloggers die ik nomineer voor deze award:
1. Els van mamaels
2. Hanneke van mijnlevenalshuisvrouw
3. Judith van mommy loves pink
4. Laura van lauracollin.nl
5. Marije van deleukstelunch
6. Marijke van mmopvrijdag
7. Eva van opvoedenzonderstress
8. Rory van .40envoorheteerstmoeder
9. Marieke van alittleblink
10. Nathalie van unicornsandfairytales
11. Whitney van whtnysworld

Veel plezier met het beantwoorden van de vragen en het bedenken van nieuwe vragen. Ik vond het erg leuk om te doen.

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: