Een aantal weken geleden plaatste ik al een review over het boek ‘Koken voor 4 personen voor 5 euro’. Hoe fijn is het om een kookboek te hebben dat aansluit bij een krap budget? Zelf vind ik dat echt super fijn. En ik heb nog leuker nieuws. Er is namelijk een vervolg geschreven op dit kookboek, namelijk slim koken. Benieuwd naar mijn mening over dit boek, lees dan snel verder.

In het begin was ik bang dat het een hele boel herhaling zou worden. Wat kun je nog meer zeggen over budgetkoken dan dat er al gedaan is in het eerste kookboek? Blijkbaar nog veel meer. In het boek staan weer een hele boel lekkere recepten. Er is ook gekeken naar de reacties van mensen op het eerste kookboek. Er staan weer recepten met vlees of vis in, daarnaast nog vegetarische gerechten en soepen. Extra zijn de bijgerechten en een hele hoop informatie. 


Niet alleen informatie over kruiden die je kunt gebruiken en goedkoop inkopen. Ook over het maken van een crisisplan, tips voor budget koken, een aantal bespaartips voor o.a. wasmiddel en een overzicht van uitgaven. In mijn ogen een heel compleet boek met veel informatie over het leven met een krap budget. Het grootste deel van je inkomen gaat toch op aan eten en met de recepten wordt daar dan ook aandacht aan besteed. De meeste recepten zijn voor 5 euro, een aantal voor 10 euro. Deze laatste zijn de verwenrecepten en dit staat er dan ook duidelijk bij aangegeven. 

In het hele boek staan tips om verspilling te voorkomen, wat je kunt doen met eten als je kinderen de groenten niet willen eten en het bewaren van groenten en andere etenswaren. Heel handig, want de zaak is om je inkopen zo goed mogelijk te gebruiken voordat het bederft. Ook staat er een kassabon achterin het boek, om zo richtprijzen (van 2014) te hebben voor de aanschaf van producten. Heel handig om zo te kijken of je niet veel te veel betaald voor je eten. Ook staat er nog de lijst met smaakmakers uit het eerste boek.

Conclusie
Een heel compleet boek met verschillende tips hoe je om kunt gaan met een klein budget. Verschillende gerechten die redelijk makkelijk te bereiden zijn. Ook is er gedacht aan de dagen dat je iets luxer wilt eten met de verwengerechten. Recepten hoe je zelf bijvoorbeeld wasmiddel kunt maken (en dus een hoop geld kunt besparen). Het zou fijn zijn als je dit boek van de gemeente zou kunnen krijgen als je om moet gaan met een klein budget. Er staan super veel tips in, smakelijke gerechten en veel adviezen. Een must have voor in je boeken kast als je wilt besparen, bewust wilt omgaan met eten of leeft van een krap budget.

Gegevens:
Auteur: Merlien Welzijn
Uitgeverij: Karakter uitgevers B.V.
260 pagina’s, uitgegeven november 2014
Te koop voor 12,95 euro bij bol.com

Hebben jullie een budgetkookboek in je kast staan? Spreek je een budgetkookboek aan? Ik lees het graag in een reactie.

Liefs,
Minke

Dit is een S. post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: