Vorige week ben ik gestart met deze nieuwe rubriek ‘Hoe doen andere moeders dat?’. Heb je deze gemist? Hier kun je nog eens lezen wie er allemaal mee doen. Voor de vragen heb ik de antwoorden over 2 artikelen verdeeld, anders wordt het zo’n lange lap tekst. Vandaag gaan we het hebben over de vraag: Tot wanneer heb je de box gebruikt voor je kindjes? Ik hoorde al snel van moeders dat de box weg ging uit de woonkamer, terwijl ik hem juist heel handig vond. Toen vroeg ik me af hoe lang moeders (en vaders natuurlijk) gebruik maken van de box.
Note: helaas krijg ik de tekst niet mooi. Wat ik ook doe, er blijven van die grote witruimtes tussen zitten. Ik probeer naar een oplossing te zoeken, maar heb de blog toch online gezet.

Wij gebruiken de box op dit moment nog steeds. Luca is nu 19 maanden en weet eigenlijk precies wanneer hij in de box gaat. Als ik mij ’s ochtends wil aankleden of ik wil bijvoorbeeld even een was aanzetten of ophangen dan zeg ik tegen Luca wat ik ga doen en of hij dan de box in gaat. Bijna altijd loopt hij dan naar de box toe, soms pakt hij eerst nog even een stukje brood of zijn beker met drinken. Hij gaat voor de box staan met zijn armpjes omhoog en dan til ik hem op om hem erin te zetten. Hij vind dat helemaal niet erg. Vaak speelt hij heerlijk, gooit alles uit de box, inclusief het kleed. Hij vind het helemaal leuk als we dat dan samen weer op gaan ruimen. Wij blijven hem dus voorlopig ook nog wel gebruiken.

Els

Bij James tot ongeveer 1,5 jaar toen wou hij er niet meer in en Tyler is nu 6 maand dus die ligt alleen maar in de box.

Mijn oudste wilde al snel niet meer in de box. Wij vonden dat ook geen probleem en ze heeft daardoor tot slechts negen maanden gebruikt gemaakt hiervan. Als ik boven wat moest doen dan dan ging ze mee. Overal hadden wij traphekjes.

Nummer twee heeft wat langer van de box gebruik gemaakt maar ook slechts tot een jaar.


Allebei hadden een hekel aan de box, ik heb een houten, een reiswieg idee, een opblaasbare en 1 van kunststof gehad. Gillen, schreeuwen en krijsen. Ze hebben een tijdje als speelgoedbak gediend.


De box heeft meer dienst gedaan als opslagruimte dan waar hij eigenlijk voor bedoeld was. Daelyn heeft er wel vaker in gelegen. Beide keren zijn ze rond het jaar weg gegaan.

De box is aan het begin van de derde termijn van de eerste zwangerschap in huis gekomen en is tweeëneenhalf jaar het middelpunt van de woonkamer geweest. Ideaal en een fijne rustplek. Toen onze dochter acht maanden was bleek ik zwanger van de tweede. De box is daarom blijven staan. Na het avondeten mocht ze daarin spelen met duplo of iets anders. Het was echt haar plekje en dan kan ik voor het eten opruimen. Wat in de box lag bleef daar liggen. Bij onze zoon hebben we de box wederom met veel plezier gebruikt. Het was echt zijn plekje. Vanwege het gastkindje dat al vrij snel kon staan is de bodem naar beneden gehaald. Voor onze zoon was dat nog net iets te vroeg en te ver bukken waardoor hij sindsdien nauwelijks meer gebruikt is. Vlak na de eerste verjaardag is de box daarom naar zolder verhuisd. Al moet ik wel toegeven dat ik hem soms mis.
Note: inmiddels staat de box bij Linda weer zag ik op haar blog vanwege een pleegzorgkindje. Wil je daar meer over weten kijk dan op haar blog of vraag het haar op Instagram, twitter of facebook.


Grappig hoe snel je sommige dingen vergeet terwijl het nog niet eens zo lang geleden is dat de box naar zolder is verhuist. Maar ik denk dat het wel was voor de eerste verjaardag van mijn zoontje. De box hebben we niet lang gebruikt, na een tijdje is het meer een opslagplaats voor speelgoed en andere dingen. Mijn zoontje kroop nooit, maar schoof op zijn billen overal naar toe. Hij was niet zo snel en ook niet zo mobiel, dus we hoefden hem niet daarvoor in de box te houden. Ook liep hij pas laat. We hebben de box eigenlijk alleen maar gebruikt in de eerste paar maanden als ze nog niet goed rechtop kunnen zitten, en veel liggen. We hebben ook een wipstoel en een zitzak waar hij veel in lag. De box was wel handig voor het verschonen, en na een tijd was dat ook een grote reden om de box nog te laten staan.


   Zodra T 1 was, hebben we hem verkocht op marktplaats. Hij zat er alleen nog maar in als ik echt even zonder hem naar boven moest, maar verder niet meer. Bij beide kinderen gebruikten we hem vooral toen ze heel klein waren. Zodra ze konden staan en zitten, vonden ze de box niet meer zo leuk en werd hij vooral als handige opslagplek gebruikt.


Wij hebben onlangs de box weggehaald. Fay was bijna 11 maanden maar wilde 
gewoon niet meer de box in. Het scheelt enorm veel ruimte dus ik ben er erg blij mee!


Super leuk om dit allemaal te lezen. Sommige hebben hem al snel weg, omdat de kinderen het niet leuk vinden. Volgens mijn moeder was ik ook zo haha. Ik ben heel blij dat Luca de box wel leuk vind, al lijkt het me ook wel heerlijk om wat meer ruimte in

de woonkamer te hebben. Vanmiddag kun je de antwoorden van de andere deelneemsters lezen.

Liefs,
MinkeLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.