Vorige week ben ik gestart met deze nieuwe rubriek ‘Hoe doen andere moeders dat?’. Heb je deze gemist? Hier kun je nog eens lezen wie er allemaal mee doen. Voor de vragen heb ik de antwoorden over 2 artikelen verdeeld, anders wordt het zo’n lange lap tekst. Vandaag gaan we het hebben over de vraag: Tot wanneer heb je de box gebruikt voor je kindjes? Ik hoorde al snel van moeders dat de box weg ging uit de woonkamer, terwijl ik hem juist heel handig vond. Toen vroeg ik me af hoe lang moeders (en vaders natuurlijk) gebruik maken van de box.

Note: helaas krijg ik de tekst niet mooi. Wat ik ook doe, er blijven van die grote witruimtes tussen zitten. Ik probeer naar een oplossing te zoeken, maar heb de blog toch online gezet. 

Wij gebruiken de box op dit moment nog steeds. Luca is nu 19 maanden en weet eigenlijk precies wanneer hij in de box gaat. Als ik mij ’s ochtends wil aankleden of ik wil bijvoorbeeld even een was aanzetten of ophangen dan zeg ik tegen Luca wat ik ga doen en of hij dan de box in gaat. Bijna altijd loopt hij dan naar de box toe, soms pakt hij eerst nog even een stukje brood of zijn beker met drinken. Hij gaat voor de box staan met zijn armpjes omhoog en dan til ik hem op om hem erin te zetten. Hij vind dat helemaal niet erg. Vaak speelt hij heerlijk, gooit alles uit de box, inclusief het kleed. Hij vind het helemaal leuk als we dat dan samen weer op gaan ruimen. Wij blijven hem dus voorlopig ook nog wel gebruiken. 

Mijn oudste heeft er maar tot 1 jaar ingezeten maar de jongste wel tot 2 jaar.

De box heeft bij ons wel meer dan een jaar in huis gestaan. Maar ik denk dat we hem na 10 maanden niet echt meer gebruikten. Behalve dan als extra opbergplek voor speelgoed. 😉 Dat was vaak makkelijk opruimen! Haha! En ik zette Noah soms nog even in de box als ik iets moest pakken in de andere kamer, zodat hij zichzelf niet zou kunnen bezeren.

De box staat nu nog steeds in de huiskamer maar eigenlijk staat die er meer om al het speelgoed in te verzamelen. Omdat Vince nog niet echt veel kruipt hebben we die niet nodig. Ook zit hij graag bij ons. We zetten hem dus zelden of nooit in de box. De eerste 3 maanden wel.

De box staat nog in onze woonkamer. Mocht ik niet zwanger geweest zijn zou hij al weg zijn gehaald. Het scheelt toch wat ruimte in ons knusse appartement. Nu dient de box als opslag plaats, zou er graag een speelhoekje van maken. Dit stellen wij nog even uit en gaan een kast verschuiven om toch een hoekje te hebben voor de kleine man. Hij heeft er al een poos niet meer ingezeten, soms komt het wel handig uit dat de box er nog staat.

Eva

Tot de laatste verhuizing stond hij nog in de woonkamer. Dat is ongeveer 2 maanden geleden. Maar we gebruikte hem al ruim een half jaar voor het opruimen van het speelgoed haha! Dus eigenlijk hebben we hem maar heel kort gebruikt. Meer toen onze kleine nog niet kon lopen of kruipen. Toch moet ik zeggen dat ik een erg aanhankelijk kindje had, en hij graag vaak bij mij in de doek of op schoot zat. Hij vond het wel erg leuk in de box in de tijd dat hij zichzelf leerde optrekken. 

Heel eerlijk? Tot vlak voor haar derde verjaardag. Mind you…op haar eigen verzoek. Vanzelfsprekend zat ze er niet regelmatig meer in. Maar het was voor haar een plekje om heel af en toe. Misschien vijf minuutjes per dag even ‘prikkelvrij‘ in zichzelf te kunnen zijn.
Marieska

Ik heb de box weggehaald op verschillende momenten. De oudste was de box er met 9 maanden de deur uit. Bij de tweede heeft de box er maar 3 maanden gestaan omdat Lucas er niet in mocht in verband met zijn ziekte. Simon heeft tot 1 jaar in de box gespeeld.


Marjo

Bij beide heeft de box denk ik zo’n anderhalf jaar in de kamer gestaan. Ik vond het veilig als ik mijn handen vrij moest hebben en ik heb gemerkt dat het geholpen heeft bij het leren lopen. In de lage stand konden ze zich optrekken aan de spijlen en zo mooi de box rondlopen. Het heeft ook geholpen bij het leren over weggaan en terugkomen en Pollewop sliep er ook nog wel eens in.

——————————————————————————-
Wat leuk om alles zo te lezen. Hier ook weer heel verschillende antwoorden. Je weet wel dat ieder kindje anders is en doet, maar zo wordt dat ook echt wel duidelijk vind ik. Ik vond het erg leuk om te lezen. Hoe lang hebben jullie de box gebruikt thuis? Gebruikten jullie hem veel voor je kindje(s) of juist als opbergplek?

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: