Afgelopen woensdag was er een event op de CHE, Christelijke Hogeschool Ede. De meeste bloggers volgen ook andere blogs, ik ook. Ik volg ook Huis van Belle. Daar zag ik een blog over dit event. Het sprak mij direct aan, want ik vind het erg leuk om mee te leren over bloggen en hoe ik Instagram daarbij kan gebruiken. Dus melde ik mij aan en mocht ik komen. 

De CHE was aan het bouwen aan een nieuw gebouw en deze was afgelopen maandag geopend. Wij werden in een van deze lokalen verwacht. Ik ben helemaal niet bekend op deze school, maar dat was geen probleem. Bij de hoofdingang stond iemand op mij te wachten die mij de weg even wees. Ook waren er borden neergezet, super handig. Er stond wat lekkers klaar met koffie en thee en we kregen alvast een goodiebag. Daar zaten leuke spulletjes in, o.a. het boek ‘How blogs work‘.

De avond begon met een leuke presentatie van Eline Hoogenboom (oud student CHE en Oprichtster van Huis van Belle). Zij sprak over de sky is the limit. Aansprekende quotes (die ook in het magazine van Huis van Belle staan) en het uitkomen van haar droom. Huis van Belle was een droom van Eline, die na hard werken werkelijkheid is geworden. Zo kunnen ook wij alles bereiken wat we willen, the sky is the limit.

Daarna mocht Tobias Pasma (oud student CHE en werkt nu bij one4marketing) iets gaan vertellen over social media en met name Instagram. Marketing is heel erg veranderd. Mensen actief benaderen (onderbreken) door bijvoorbeeld te bellen is eigenlijk verleden tijd. We kunnen dat makkelijk uitzetten, denk aan doorspoelen van de reclame op tv en het inschrijven in het bel me niet register. Marketing via Instagram, Twitter en Facebook is helemaal nieuw en daar moeten we het van hebben. We hebben voorbeelden gezien van merken die het goed doen, zoals Starbucks (een kijkje achter de schermen) en redbull (mooie plaatjes). Erg interessant om eens te horen van iemand die ook echt verstand heeft van marketing.

Na de pauze mocht Eline nog even wat vertellen. Want er zijn ook wel een paar stappen die handig zijn om te doorlopen als je een blog wilt starten. Denk aan het bedenken van een onderwerp, realistisch blijven en fun hebben. Eline gaf ons ook een opdracht; schrijf de eerste alinea van een blog (met titel en onderwerp van de blog) en vertel daarbij hoe je dit gaat delen. Je kon er een instax camera mee winnen en plek 2 en 3 kregen een belle magazine mee. Super leuk dus om te doen. 

Ik heb er veel van geleerd en vond het erg leuk om daar heen te gaan. Ik kon een beetje oefenen met netwerken (zo, dat is echt (nog) niet zo aan mij besteed) en heb heel veel nieuwe informatie gekregen. Zelf heb ik geen opleiding journalistiek of communicatie gedaan dus het was echt nieuw voor mij. Een leuke, gezellige en leerzame avond. Super leuk dat de CHE dit heeft georganiseerd.

Hoe leer jij dingen over het bloggen? Of hoe zou je deze dingen willen leren, via zo’n event of via een blog? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: