Toen ik de mogelijkheid kreeg om natural sweet (een suikervervanger) te testen twijfelde ik geen moment. Soms mis ik namelijk best wel de makkelijkheid van suiker toevoegen in een recept. Met honing, wat ik meestal gebruik, krijg je niet altijd hetzelfde effect als met suiker. Dus nam ik de proef op de som. Ik koos een lekker recept, worteltaart van lekker en simpel, en maakte deze twee keer. De ene taart gewoon zoals het recept met de suiker en de andere precies hetzelfde maar dan in de cake de suikervervanger en de poedersuikervervanger. Ik laat jullie vandaag weten wat wij er van vonden. 

Wat is natural sweet?

Heel simpel eigenlijk, het is gewoon suiker maar zonder de calorieën. Je kunt het 1 op 1 vervangen met gewone suiker. Lekker makkelijk dus. Het ziet er ook precies zo uit als gewone suiker, wel even opletten dus als je ook gewone suiker in huis hebt. Ik heb stiekem ook gewoon even een hapje ‘suiker’ geproefd, maar vind het zelf wel iets anders smaken als echte suiker. Niet zo zoet. De eerste test in pancakes verliep goed. Het werd goed opgenomen in het beslag, je proefde niets vreemds en de pancakes waren lekker. Toen durfde ik wel de caketest aan te gaan.

Het ziet er uit als suiker.

Mijn jury

Maar een caketest in mijn eentje is natuurlijk niet zo leuk. Dus toen de cake af was vroeg ik of mijn schoonvader ook wilde testen. Luca wilde in eerste instantie niet, maar toen opa aangaf dat het lekker was wilde hij ook wel proeven. Nola is altijd wel in voor iets lekkers en ook Mark kon ik overhalen deze cake (de wortel liet ik expres even weg want dat lust hij niet) te testen. De wortel heeft hij trouwens niet kunnen ontdekken in de cake. Win-win situatie dus. We zaten dus met z’n vijven aan de testtafel.

Wat vonden wij van de suikervervanger?

Mijn schoonvader was de eerste die mocht testen. Hij vond beide cakes erg lekker, maar er sprong er voor hem 1 echt uit. Die had de meeste suikersmaak zoals hij het zei. Het bleek de cake met de suikervervangers. Wat mij vooral opviel was dat de bovenkant van de cake met suikervervanger een stuk harder was dan de andere cake. De poedersuiker in de crème was van de suikervervanger niet goed opgenomen, hij bleef korrelig terwijl dat juist de crème was die het best wilde mengen. Mark had bij de echte suiker geen nasmaak in zijn mond daarvan terwijl dat bij de suikervervanger wel het geval was. De kinderen vonden het gewoon leuk om iets lekkers te eten. Beide cakes gingen heerlijk op bij hen.

beide cakes zien er hetzelfde uit.
De cakes zien er hetzelfde uit. Wel verschillende vormen zodat ik wist waar de suiker in zat.

Een goede vervanger of niet?

In de cake zelf vind ik het een goede vervanger. De bovenkant is iets harder, maar dat vond ik niet hinderlijk. Soms is een lekker korstje juist wel fijn. In de crème zou ik hem niet snel nog een keer gebruiken. De poedersuiker zou ik dan gebruiken om ergens overheen te strooien voor het aanblik. Vanwege de korrelige crème vind ik hem daar niet zo geschikt voor. In de thee zou ik hem trouwens ook niet snel proberen, maar dat is meer een gevoel omdat ik zelf geen thee met suiker drink.

Gebruiken jullie wel eens een suikervervanger?

liefs Minke

Als je deze blog wil pinnen wil je dan deze afbeelding gebruiken? Bedankt!

1 thought on “De suikertest: Natural sweet suikervervanger vs suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: