Vandaag heb ik weer een leuke sinterklaastip voor jullie. Nu de kinderboekenweek echt van start is gegaan kunnen we natuurlijk niet anders dan een aantal boeken als tip geven. Want daar gaat het natuurlijk om in de kinderboekenweek. Vorige week konden jullie al de tip van de leuke stapelblokken lezen. Vandaag heb ik een aantal leuke christelijke boeken voor jullie op een rijtje gezet. Want ook met sinterklaas kun je je geloof doorgeven

De kleine poes – ik was erbij

Dit leuke boekje is ook een soort tasje. Handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar de kerk en het collectegeld in het vakje te stoppen. Ze kunnen dan door de ogen van de poes het verhaal van Zacheüs lezen. Een leuk boekje ook voor jongeren kindjes om voor te lezen. Luca vond het met 2 jaar al leuk en nu nog steeds (hij is inmiddels 4 jaar). Je kunt het boekje met de poes hier kopen voor 8,85 euro en je hebt direct 2 exemplaren om cadeau te geven.

De kleine haas – ik was erbij

In dezelfde serie als de poes heb je dit verhaal verteld vanuit de haas. Hij neemt je mee in het verhaal van de barmhartige samaritaan. Ook hier kun je het boekje als tasje gebruiken. Dus extra handig om mee te nemen naar de kerk. Hier ook is het geschikt tot zeker 4 jaar. Al denk ik zelf dat hij geschikt is tot een jaar of 8. Dan kunnen ze ook het verhaal zelf lezen. Je kunt het boekje met de haas hier kopen voor 8,85 euro. Ook hier koop je hem weer per 3.

Jona

Wie kent het verhaal van Jona niet? De man die niet luisterde naar God en met de boot vertrok. Hij beland in een storm op zee en de andere bemanninglieden gooien hem overboord. Dan wordt de zee rustig. Jona wordt opgegeten door de vis en uiteindelijk gaat hij toch naar Ninevé. Daar houdt het verhaal voor de kinderen altijd op. Zo ook in dit boekje. Mooie tekeningen en maar weinig tekst. Goed voor de kleine kinderen onder ons of als ze net kunnen lezen. Je koopt het boek van Jona hier voor 3,95 euro.

De schepping en andere verhalen

Wat dit boek zo leuk maakt zijn de puzzels die er in staan. Een extra uitdaging bij het verhaal. De meest bekende verhalen kun je hier vinden, de starten bij het begin. En we eindigen bij de geboorte van Jezus. Een leuk doe boek voor kinderen vanaf 2 jaar. Nola heeft hem ook al in haar handen gehad, maar maakt meer kapot dan dat ze er echt mee speelt. Je kunt het boek over de schepping met puzzels hier kopen voor 5,99 euro.

Alle dieren mogen mee

Zoals je aan de foto wel kunt zien wordt dit boek vaak gepakt hier. Heel vaak. Het is dan ook een heel leuk boek. Het verhaal van Noach maar dan net iets anders. Van foam dus ook voor hele jonge kindjes geschikt (niet zo geschikt voor in de mond zoals je kunt zien). Het is een puzzel, een boek met verhaal en leuke vragen ineen. Een echte aanrader als je een leuk boek zoekt voor kinderen. Je kunt het boek van Noach hier kopen voor 9,95 euro.

Kende jij deze boeken al? Kom je wel eens in de christelijke boekhandel? Ik lees het graag in een reactie.

liefs Minke

Deze tekst bevat een affiliate link

Wil je deze pagina bewaren op pinterest dan kun je daarvoor deze afbeelding gebruiken. Bedankt!

5 thoughts on “Sinterklaastip #2: boeken, boeken en nog meer boeken

  1. Wat een leuke boekjes! Zelf heb ik ook een aantal van deze boekjes. Mijn zoontje heet Noah, dus Noach was het eerste boekje dat ik tijdens de zwangerschap kocht 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: