Er zijn een aantal dingen die ik niet zo leuk vind om te doen. Een daarvan is veel geld uitgeven. Het budget is krap en grote uitgaven merken we dan ook best wel. Soms is het toch nodig om grote uitgaven te doen. Toen ik zwanger was reden wij in een Honda civic. Een driedeurs auto, een automaat. Reed echt heerlijk, maar we hadden bedacht dat het met een kleine toch wel handig was als we een vijfdeursauto zouden hebben. Dus gingen we opzoek.


Nu heb ik echt 0,0 verstand van auto’s. Als je een merk noemt zou ik eigenlijk niet goed weten hoe het eruit ziet. Zou ik moeten omschrijven aan politie welke auto er wegreed? Dan wordt het iets als ‘een blauwe auto, 5 deurs en uhm….. 4 wielen?’. Zoveel verstand heb ik ervan. Dus heb ik mijn man maar lekker laten zoeken. Hij had een mooie gezien in Dronten. Best een eindje bij ons vandaag. We zouden op een dag, toen we nog met z’n tweeen waren begin juni op een mooie dag naar Zwolle gaan. Lekker rondlopen en terrasje pakken. Uiteindelijk kwamen we in Dronten uit bij de auto. 

Best snel en krap voor dat Luca uiteindelijk geboren zou worden hebben wij een Fiat Punto aangeschaft. Uiteindelijk zijn we helemaal niet blij met deze auto geweest. We hebben hem ook maar kort gehad. Begon al snel te stotteren en uiteindelijk viel hij wel eens uit. Ja, hij stopte dan gewoon met rijden en viel gewoon helemaal stil. Niet handig en prettig als je met een kindje in de auto rijd. Gelukkig gebeurde het nooit al Luca in de auto zat, maar toch. 

Weer opzoek naar een nieuwe auto. Je kunt dan voor een duurder merk gaan. Bijvoorbeeld een BMW of een Audi A3. Alleen daar hebben wij toch echt het geld niet voor. Dat hebbe dan ook niet gedaan. We hadden een mooie Opel zien staan bij een bedrijf in de buurt. Niet te ver rijden en de auto zag er goed uit. hij was, net als de punto, vijfdeurs. Super handig dus. De auto reed goed. Mijn man rijd het meest in de auto dus ik vond dat hij hem fijn moest vinden. Ik rij sporadisch, omdat ik het niet leuk vind (zelfs een beetje eng soms). Toch wel even geprobeerd op een parkeerterrein. Niet lang nadenken, we hebben de auto gekocht. hij was iets boven ons budget, maar we vinden veiligheid belangrijker dan geld. Zo kwam het dat wij in korte tijd twee keer een grote uitgave aan een auto hebben gedaan. 

Hopelijk gaat deze auto wat langer mee. Hij rijd goed en tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Dat is ook wel fijn. We kunnen Luca nu veilig vervoeren met de auto, zonder dat deze afslaat en niets meer doet. Duimen dat het zo blijft voorlopig want ik heb geen zin om binnenkort weer een nieuwe auto uit te gaan zoeken. Straks krijg ik nog verstand van auto’s. Of misschie is dat wel handig, aangezien dit (tot nu toe) een mannenhuishouden is met mij als enige vrouw erbij. Kan ik er later tenminste over meepraten en kunnen we automerkenbingo doen in de auto als we ergens heen moeten. 

Liefs,

M.

Dit is een S. bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: