Wat leuk dat je ook in dit nieuwe jaar weer op mijn blog komt kijken. Allereerst wil ik jullie een fantastisch, gezond en liefdevol 2018 wensen. Dat je dromen mogen uitkomen en je aan het eind van het jaar terug kunt kijken op waardevolle momenten. Maar eerst nog even de terug naar afgelopen week. We vierden kerst, ik maakte minder foto’s door wat meer offline te zijn en we vierden oud & nieuw. Zoals jullie kunnen zien heeft de happy moments een nieuwe naam gekregen. Want ik zou ook graag de minder happy moments met jullie delen. Het is natuurlijk niet altijd alleen maar leuk. Vandaar Dear Diary, een dagboekje om jullie mee te nemen wat wij hebben gedaan. Kijken jullie mee?

Eerste kerstdag

We begonnen deze dag met een ontbijt bij opa. Fijn voor papa want hij kwam thuis uit de nachtdienst dus kon lekker slapen. Na het ontbijt zijn we naar de kerk gegaan, vervolgens weer naar opa en toen thuis papa wakker maken. We gingen wokken met mijn familie.
ontbijt bij opa

Nola maakte steeds haar slaapzak los en ging dan buiten de slaapzak liggen slapen. De slaapzak zat al achterstevoren dus meer opties waren er niet echt. We besloten dat het tijd werd voor een dekbed voor haar. Dat bleek nog een heel ding te zijn, maar het gaat nu (bijna een week verder) goed. Ze trok in het begin haar romper en luier los met alle gevolgen van dien. Nu een jumpsuite pyjama aan met de rits op de rug. Zo krijgt ze het niet los.eerste keer dekbed

Tweede kerstdag

We starten vandaag rustig op. Lekker in pyjama tv kijken. Papa slaapt deze ochtend nog omdat hij afgelopen nacht ook gewerkt heeft. Nu is hij lekker 3 dagen vrij. rustig opstarten

Wij gaan vast naar opa en als Nola gaat slapen gaan Luca en opa even naar het bos. Ze komen daar een boom vol schoenen tegen. boom met schoenen

Als je gaat spelen met eten mag je het ook zelf opruimen. Dus daar zat Luca alle kruimeltjes van cakejes op te ruimen.
troep opruimen

Nola koos het rustige plekje en ging in de box zitten lezen in de Donald Duck. Nadat ze hem helemaal had leeggegooid. in de box boekje lezen

Leeg zonder Luca

Luca is bij opa blijven slapen dus het is wat stil in huis. We gaan even boodschappen doen en langs mijn oma. Nola is moe dus krijgt ze snel een broodje als we thuis komen. Dan kan ze daarna lekker naar bed. eten broodje

Voordeel dat Luca bij opa is, is dat ik even in mijn bujo verder kan. De maand januari is af. bujo

En daar is hij weer. Hij kwam voor het eten weer gezellig thuis. Heerlijk de dag afsluiten met zn allen in bed. samen in bed

Rommeldagje

Een dag waarop we echt van alles doen. De laatste vrije dag van Mark dus nog even genieten van de tijd samen. De hele tafel staat vol met speelgoed. Dit is ook de enige foto die ik maak vandaag haha.spelen

Vol verrassingen

Vandaag zit vol verrassingen. We gaan eerst wat boodschappen halen en ik neem mijn gratis tompouce van de hema mee omdat ik bijna jarig ben. Jammie!tompouce

Ik besluit dat het tijd is om onze kleding van de zolder naar beneden te gooien om op te ruimen. Ik dacht dat de kinderen wel leuk zouden vinden om te helpen. De kledingkast staat nu helemaal goed, maar hij moest nog ingericht worden.verrassing

De kinderen hadden helaas andere gedachten. Toen ik beneden kwam om ze op te halen trof ik dit aan. Het hele huis zat onder. Eerst stofzuigen dan maar. verrassing van de kinderen

Als Nola slaapt doe ik met Luca een spelletje. Hij vind het leuk om te leren klokkijken, maar vind het nog wel lastig.spelletje

Als papa thuis is maken we wat lekkers. Marshmellows met chocola uit de oven. Gekregen van mijn moeder. Hij was erg lekker en de kinderen hebben er heerlijk van gegeten. marshmellows

Dag zonder foto’s

Ik maak vandaag niet zo veel foto’s. Luca kreeg gisteravond deze set van cars lego junior van ons. Hij gaat helemaal zelf naar de wc zonder hulp. Nou ja, we doen zijn knoop nog even open maar de rest doet hij zelf. Hij wordt al zo groot. Kunnen we meteen kijken of hij het leuk vind, dat lego.cadeau Luca

Vandaag kwam ook  mijn eerste verjaardagskaart binnen. Van mijn lieve oma. De laatste verjaardagskaart die ze me zal sturen dus erg dierbaar. kaart van oma

Oudjaarsdag

En dan is het zo ver. Weer tijd om naar een nieuw jaar te gaan. Dit jaar is voorbij gevlogen. Vanavond komt de familie van Mark gezellig eten en blijven er ook een paar hangen voor vuurwerk. Hoe was jullie week?liefs Minke

Uitgelichte afbeelding is van Pixabay

21 thoughts on “Dear Diary #1: Kerst en nieuwjaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: