Creachick kwam onlangs in samenwerking met uitgeverij MUS met een nieuw schetsboek. Deze verscheen niet alleen in lila, maar ook in zwart en roze. Allemaal mooie kleuren en zwart kan natuurlijk altijd. Overal prijken de schetsen van Creachick en haar gezin. Onze dochter is helemaal fan en vind hem fantastisch. Ze nam hem dan ook mee naar de Kreadoe én is daar meteen in begonnen met schetsen. Gewoon ongedwongen en lekker ‘kliederen’. Ik geef je graag wat tips want dit maak je in het nieuwste schetsboek van Creachick.

Dit maak je in het nieuwste schetsboek van Creachick
Onze dochter is fan van Creachick, vind haar producten geweldig en kijkt ook de video’s op YouTube. Toen we het nieuwste schetsboek van Creachick ontvingen voor een review was ze ook direct enthousiast. Dat ik eerst foto’s wilde maken was toch wel een beetje jammer. Maar toen kwam het even. Een tekenblock. Ze wist even niet meer wat te maken. Dus bedacht ik dit artikel. Dit maak je in het nieuwste schetsboek van Creachick.

Ideeën voor volwassenen
Een schetsboek is enorm veelzijdig. Je kunt er zo veel in maken en het echt als een creatieve uitlaatklep gebruiken. Of zelfs een leerinstrument (leren tekenen bijvoorbeeld) of een dagboek (met of zonder woorden. Dit maak je in het nieuwste schetsboek van Creachick als volwassene:
- Elke dag een schets: leg momenten van de dag vast in een tekening en/of combineer beeld en tekst zodat je een mooi dagboek krijgt. Denk ook aan doodle your day van Karin Luttenberg.
- Ontwikkel je stijl en/of techniek. Je kunt naar harte lust scheten, tekenen en oefenen met verschillende stijlen in dit schetsboek.
- Moodboard: Ga je verhuizen of verbouwen? Maak jouw favoriete moodboard in je schetsboek.
- Inspiratieboek: ga je niet verhuizen, maar vind je het gewoon leuk om inspiratie te onthouden en samen te voegen? Maak dan van je schetsboek een inspiratie boek.
- Mindmap: Ideaal wanneer je iets wilt leren, een persoon uit de Bijbel beter wilt leren kennen en alles mooi bij elkaar wilt houden. Maak er jou journal van met allemaal woordspinnen bij elkaar. Ideaal ook voor Bijbelstudie.
- Brainstorms: Heb je een eigen onderneming? Dan is brainstormen ideaal. Gebruik daar dit schetsboek van Creachick voor. Dan kun je creatief met tekst combineren.
- Kunstzinnig dagboek: via kunst kun je emoties en gedachten verwerken. Doe dat in de door jou gekozen schetsboek. Zo wordt het echt een naslagwerk voor jou.
- Reisschetsboek: Ga je een mooie reis maken? Op vakantie in de zomer? Leg alles vast in schetsen, tekeningen en notities. Plak bonnetjes erbij en print thuis wat foto’s uit. Dat kan makkelijk via de Canon Zoomini 2 printer.
- urban sketsching: ga op pad met je schetsboek en potloden. Ga ergens zitten en maak een schets van wat je ziet. Dit kan een gebouw zijn, maar ook dieren in de dierentuin bijvoorbeeld. Of een situatie in een pretpark of bij het strand. Je kunt het later nog uitwerken thuis met verf en/of stiften en/of potloden.
- Natuurstudies: Valt een beetje met het bovengenoemde punt samen. Alleen is hier de focus veel meer op natuur, zoals op het strand of in het bos bloemen, planten of dieren vastleggen. Je kunt er ook informatie bij schrijven. Zo wordt het jouw informatieboek over alles wat je in de natuur ziet.

Leuke ideeën voor kinderen
Voor kinderen is het schetsboek van Creachick ook echt een aanrader. Het is goed voor de ontspanning van kinderen om creatief bezig te zijn. Tegenwoordig moeten ze al jong best veel, dus heerlijk om samen even iets creatiefs te doen. Ook goed voor jouw ontspanning lieve mama. Wist je dat tekenen je stress kan verlagen? Maar goed, ik hoor de ‘mama, ik weet niet wat ik moet tekenen’ al om mijn oren vliegen. Dus dit maak je in het nieuwste schetsboek van Creachick als kind:
- Verzin een dier en teken deze. Het hoeft geen bestaand dier te zijn, gewoon een fantasie dier mag ook. Verzin er ook een naam bij.
- Maak een stripverhaal. Beleef de leukste avonturen met je beste vriend(in) en leg deze vast in jouw schetsboek.
- Bedenk een challenge of tekenopdracht en maak deze in je schetsboek. Je kunt elke dag iets anders tekenen: bijvoorbeeld je eten, de kleren die je aan hebt of iets dat je gedaan hebt.
- Knip-en-plak-boek: maak mooie collages met plaatjes uit tijdschriften. Dit kan ook per thema zoals: chique feestje, oud & nieuw of verjaardag.
- Kleur je eigen tekening in. Hiervoor maak je eerst zelf een tekening en daarna kun je hem met verf, potlood of stift inkleuren. Of maak een tekening voor iemand anders en die kleurt hem dan in.
- Emotie-tekening: teken gezichten waarbij je verschillende emoties ziet. Je kunt er ook een meter bij tekenen hoe die emotie op dat moment op jouw van toepassing is met groen als heel goed (dus niet boos of juist heel blij) en rood erg (met juist heel boos of helemaal niet blij).
- ‘Hoe teken je…..’ oefeningen. Zo kunnen kinderen stap voor stap leren hoe je een dier, voertuig of eten kunt tekenen. Er zijn verschillende boeken voor, maar ook op youtube vind je tutorials hoe je iets kunt tekenen.
- Seizoenen of feestdagen tekenen. Maak een tekening over de herfst, met paddenstoelen en vallende bladeren. Of kerst met een kerststal. Of misschien wel over Sinterklaas met cadeaus en pepernoten.

Challenges om te maken
Vind je het ook leuk om, misschien wel samen met je zoon of dochter, een challenge te doen, maar weet je niet goed wat te tekenen? Pak dan snel je schetsboek van Creachick en check hieronder 10 verschillende challenges die je zou kunnen doen.
- Kies een Bijbeltekst die je gaat journalen. Maak er mooie illustraties bij en geef het een kleur. Misschien met wat extra achtergrond informatie.
- Teken je droomhuis. Alles mag, niets moet. Een glijbaan, zwembad met alleen maar snoep of een balzaal van een badkamer.
- Maak jezelf al superheld. Vergeet je krachten niet! Bedenk er een te leuk pak bij!
- Teken een dag op een andere planeet. Hoe zou de lucht eruit zien? Wat doe je daar eigenlijk? Hoe zijn de buren?
- De ‘omgekeerde wereld’ challenge: teken iets dat normaal is, maar dan andersom. Denk aan een zwemmende vogel, een auto die vaart en een fiets die vliegt.
- Maak een stripverhaal van 4 vakjes: een klein mini-verhaal. Spannend of juist heel lief.
- Teken je lievelingseten als persoon. Hoe ziet jouw frikandel speciaal eruit als persoon?
- Teken allen met vormen: gebruik hiervoor bijvoorbeeld alleen cirkels, vierkanten en driehoeken om een dier of voorwerp te maken.
- Doe een kleurensafari: zoek 5 kleuren in huis of buiten en teken iets met alleen die kleuren.
- Teken een ‘geheim dorp’. Een verborgen plek die niemand kent. Wie zou daar wonen?

Wat vinden wij van het nieuwste Creachick schetsboek
Wij zijn blij met het nieuwe schetsboek. Hier wordt een schetsboek voor van alles gebruikt. Om te proberen, om iets na te tekenen en om in te plakken. De leeslinten kun je gebruiken om aan te geven waar je bent gebleven. Niet direct noodzakelijk, maar kan wel handig zijn. De penhouder is op zich ook wel fijn, maar vaker wordt er een potlood gebruikt. Dit blijft niet altijd goed zitten in de houder, een pen wel. Maar die gebruiken wij niet standaard in het schetsboek. We vonden het leuk om het schetsboek te testen en het ‘Dit kun je maken in het nieuwste schetsboek van Creachick’ artikel te schrijven. Het papier is van goede, stevige kwaliteit. Voor kinderen misschien niet altijd van belang, maar als volwassene wel heel handig.
