Elke dag een tekening maken, lukt het jou? Ik moet eerlijk bekennen dat het mij niet lukt. En dat is niet omdat ik geen tijd heb. Ik heb namelijk wel tijd om te scrollen op instagram en facebook. Waarbij ik de meest bijzondere filmpjes, reels en foto’s zie langs komen. Dus waarom niet gewoon elke dag even tekenen? Maar die lege bladzijden dan? Ik hoor je, daarvoor kun je heel goed het Gouden lijntjes tekenboek gebruiken. En Karin heeft een super leuke cursus die perfect past bij doodle your day.

Doodle your day

Doodle your day

Weet je niet wat doodlen is? Geen probleem. Karin legt het je in het doodle your day boek gewoon nog even uit. Handig, want zo weet je precies hoe zij het voor zich heeft gezien bij het creëren van dit boek. Ook geeft ze aan welke materialen je nodig hebt (niet veel!). Met een potloot en een goede fineliner kun je meteen aan de slag. Ik vind zelf de pigma micron fineliners heel fijn. Zelf gebruikt Karin de fineliners van Edding. Je kunt alles in haar webshop vinden.

Informatie

Daarna krijg je nog veel informatie over het tekenen zelf. Zoals ogen, handen of monden tekenen bijvoorbeeld. Maar ook hoe je je tekening net dat beetje extra geeft. Ze geeft ook verschillende voorbeelden hoe je een mood (gevoel) kunt verwerken in je tekening, vervoersmiddelen en meerdere doodles. Uit eindelijk werk je zo naar een pagina vol. Er zit ook een pagina tussen om te oefenen (handig!) en er worden ook nog veel extra tips gegeven. En dan begint het echte werk. Voor jou. Met lege pagina’s. En soms een kleine doodle. Vergeet niet de laatste pagina’s te bekijken voor nog meer inspiratie!

Teken cursus van Paperfuel

Toen ik tijdens black friday zag dat er ook een cursus kwam genaamd ‘doodle your day – dagboek vullen’ wilde ik die wel heel graag hebben. Ik vind het een leuke aanvulling op het boek zelf en je krijgt zo nog meer tips en tricks van Karin zelf. Wij hebben thuis ook het boek ‘Cartoonmeisjes teken je zo‘ en dat vinden we erg leuk om te doen. We als in ik en onze dochter. Heerlijk om samen te gaan tekenen. De cursus heb ik dus ook voor ons samen gekocht. In de kerstvakantie gaan we daar mee beginnen. Maar er zijn nog meer cursussen dus voor iedereen wel iets te vinden dat passend is. En je blijft toegang behouden.

Quote

Hoe gebruik je het boek?

Je kunt het doodle your day boek gebruiken als dagboek en dus echt je hele dag erin tekenen voor een aantal weken. Je kunt hem ook gebruiken voor dagjes uit en daar een doodle van maken. Of juist voor vakanties als een soort reisdagboek. Of gebruik hem voor je zwangerschap door daar de weken in te doodlen en aansluitend de kraamweek bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen om hier verschillende Bijbelteksten in te doodlen (gebruik hem naar de Bijbel in een jaar!). Of maak een doodle over elk boek of elke film die je hebt gekeken. Maar ook gewoon af en toe een dag tekenen of alleen je weekend is helemaal leuk. Kies wat bij jou past en maak er echt jouw boek van.

weekend plannen

Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie vind je overal. Ook voor het vullen van jouw doodle your day boek vind je overal inspiratie. In wat je gedaan hebt op een dag, de uitjes die je maakt of bijvoorbeeld de verschillende Bijbelteksten die je leest. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken als inspiratie. Ook de vissen die je hebt als huisdier natuurlijk. Of je kinderen. Toch nog wat extra inspiratie en oefening nodig? Er is ook het dare to doodle xxl boek. Een boek bomvol met verschillende doodles. Perfect om jouw doodle your day boek te vullen.

pagina vullen

Wat vind ik ervan?

Ik vind het echt een super leuk boek om te kijken hoe je kunt doodlen en hoe je een bladzijde kunt vullen. De cursus erbij lijkt me erg waardevol. Het leeslint is ideaal omdat je zo precies weet waar je gebleven bent. Wat ik zelf iets minder prettig vind is het feit dat het boek niet heel makkelijk open blijft liggen in eerste instantie. Je moet hem echt even goed openvouwen (dat klinkt alsof het niet helemaal goed is) en dan blijft hij wel al een heel stuk beter liggen. Maar er zijn journal boeken die ik zelf persoonlijk prettiger vind. Ik zag wel bij Paperfuel op instagram dat ze nu ook klemmetjes te koop heeft. Die kun je op de bladzijde zetten zodat hij open blijft. Dat is wel erg fijn en zou dit ‘probleem’ moeten verhelpen.

Doodle your day - achterkant

Specificaties doodle your day

Auteur/illustraties: Karin Luttenberg | Uitgeverij: Mus | eerste uitgave: 15 november 2023 | prijs: 14.99 euro | Koop hem in je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Doodle your day - Pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: