Voor een testpanel heb ik de shampoo, conditioner en het masker van de nieuwe Dove shampoo mogen testen. Ik was daar echt heel erg benieuwd naar, want dove ken ik alleen voor de huid producten (doucheschuim en bodylotions). Daarom wil ik op mijn blog ook even aandacht besteden aan deze shampoo. Lees snel verder om te kijken wat ik van de shampoo vind.

Wat beloofd Dove over haar shampoo?

”Oxygen & Hydration Shampoo geeft fijn en futloos haar extra volume. Deze shampoo voor fijn haar is ontwikkeld met Oxyfusion Technology. Deze formule op basis van zuurstofhoudende, hydraterende ingrediënten herstelt het vochttekort snel over de gehele lengte en brengt fijn haar weer tot leven. Je haar voelt schoon en gehydrateerd aan. ”

Eigenschappen:

 • milde reiniging
 • hydraterend
 • meer body
 • meer volume


Ingrediënten:
Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Fragrance (Parfum), Dimethiconol, Glycol Distearate, Carbomer, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Gluconolactone, PEG-45M, Benzophenone-4, Adipic Acid, Trehalose, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, PPG-9, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide, (CI 77891). 

Echt, mij zegt het helemaal niets. Nu heb ik op meerdere blogs gelezen dat SLS eigenlijk niet heel goed is. Zelf heb ik geen idee waarom en hou ik me daar ook niet mee bezig. Mocht je producten met SLS niet willen gebruiken dan valt deze shampoo dus af.  

Wat vind ik?
Het is zeker waar dat je haar schoon voelt. Dat komt ook door de heerlijke frisse geur die deze shampoo heeft. Echt, ik ben daar verliefd op. Een van de lekkerst ruikende shampoos vind ik zelf. Helaas heb ik ook gemerkt dat mijn haar sneller vet wordt met gebruik van deze shampoo. Vind ik zelf niet heel fijn. Het komt nogal eens voor dat ik ’s avonds of ’s middags pas ga douchen ivm drukte van Luca of dat ik nog wil gaan sporten. En om 2 keer op een dag te douchen vind ik dan een beetje teveel van het goede. Maar echt, die geur maakt een hoop goed. Die hydratatie, echt voelen doe ik het niet, maar mijn haar ziet er wel goed uit na een wasbeurt.

Wat beloofd dove over de conditioner?

”Oxygen & Hydration Conditioner geeft fijn en futloos haar extra volume. Deze condtioner voor fijn haar is ontwikkeld met Oxyfusion Technology. De formule op basis van zuurstofhoudende, hydraterende ingrediënten herstelt het vochttekort snel over de gehele lengte en brengt fijn haar weer tot leven. Het maakt je haar zacht zonder het te verzwaren en geeft je haar volume.”

 Eigenschappen:

 •  milde verzorging
 • hydraterend
 • meer body
 • meer volume

Ingrediënten:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Glycerin, Lactic Acid, Parfum, PEG-180M, PEG-7 Propylheptyl Ether, Silica, Sodium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool. 

Wat vind ik zelf?
Handig om te gebruiken in combinatie met de shampoo, het versterkt echt de geur. Ik heb niet het idee dat het echt volume geeft. Het is nog steeds dun bij mij. Wel maakt het mijn haar lekker zacht en makkelijk door te kammen. Met lang haar is dat vaak wel handig. Nu hebben verschillende kappers ook gezegd dat conditioner niet echt nodig is qua verzorging. Daarvoor is alleen een masker 1 keer in de week voldoende. Dus deze zou ik los zelf niet kopen. 

Wat zegt Dove over het masker?

”Oxygen & Hydration Soufflé Masker is ontwikkeld met Oxyfusion Technology en geeft fijn haar meer volume. De rijke en luchtige formule geeft je haar een extra hydraterende boost zonder het te verzwaren.”

Eigenschappen:

 • Verzorgend
 • hydraterend
 • meer volume

Ingrediënten:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dipropylene Glycol, Behentrimonium Chloride, PEG-150 Distearate, PEG-180M, Silica, Dimethicone, Amodimethicone, PEG-7 Propylheptyl Ether, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Polyurethane-39, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Potassium Sorbate, EDTA, Glycerin, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Butylene
Glycol, Lactic Acid, Parfum, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool. 

Wat vind ik er zelf van?
Ik vind het fijn om mijn haar goed te verzorgen. Het verzwaard je haar zeker niet. Al weet ik niet hoe dat gaat als je eerst nog een conditioner gebruikt, dat heb ik namelijk niet gedaan. Ook het masker heeft weer die lekkere geur en versterkt deze dus van de shampoo. Het maakt dat je haar lekker fris ruikt. Het is een luchtige creme, daar had ik me eerst wat op verkeken. Het werkt fijn, maar handiger was om het uit een tube te halen. Nu zit je zo te klungelen met een draaidop op een grote ronde pot. Maar echt verschil? Nee, hier niet.

Conclusie:
Heerlijke geur, maakt dat je haar fris voelt en ruikt. Echter, heb ik het idee dat het mijn haar juist ook sneller vet maakt waardoor je het vaker moet wassen. Dat vind ik toch jammer. Al zou ik hem wel aanbevelen bij anderen. Het is het proberen zeker waard!

Bron van de informatie over het product klik hier.

Dit is een S. bericht. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: