Vorige week konden jullie al mijn antwoorden lezen op de draagtag. Daarbij tagde ik ook een aantal andere, waaronder Ilon. Deze tag is bedacht door Mary-Lou. Lezen jullie mee met de antwoorden van Ilona?

Knopen of klikken?

Ikzelf knoop. Maar omdat ik nog vrij onervaren ben met dragen, mijn zoontje wilde het namelijk niet, heb ik af en toe wat moeite met hoe strak het zit. Ik knoop, Charlotte wurmt en het zit niet lekker meer dus knoop ik opnieuw. Ik doe geheid wat verkeerd of gebruik de verkeerde knoop misschien, maar dat moet ik nog uitzoeken eigenlijk.

draagdinsdag ilona

Buik of rugdragen?

Buik! Maar ook vanwege de onervarenheid. Zoveel makkelijker met knopen ook voor mijn gevoel. En dan dat lekkere warme koppie op je borst wat (niet altijd) in slaap valt als je loopt.

Nieuw of tweedehands?

Ik heb 2 doeken, beide nieuw gekocht. Maar ben op dit moment op zoek naar een draagzak, die wil ik tweedehands aanschaffen.

YouTube of draagconsult?

Eerlijk gezegd heb ik bij beide doeken de instructies gevolgd die bij de doel zaten. Maar nu met deze tag ga ik mij er zeker wat meer in verdiepen en even YouTube raadplegen, vooral omdat ik het toch nog niet 100% onder de knie heb, maar het dragen wel echt super fijn vind!

draagdinsdag ilona

Wat is je favoriete draagmiddel?

Ik heb een Hoppediz doek (1 lange doek) en ik heb een bykay mei tai deluxe. Maar de Meitai is echt nu favoriet, omdat het een stukje knopen scheelt. Gemakzucht dus eigenlijk, maar hij is zo mooi mintgroen!

Wat is je favoriete knoop?

Heel eerlijk, dit heb ik even moeten googlen. Nogmaals, ik gebruikte de instructies volgens de Hoppediz en bykay. Maar met de Hoppediz gebruikte ik de “Front er al cross carry” en met de mei tai maak ik eenzelfde knoop eigenlijk. Kruislings over mijn rug en de slierten gespreid over haar rug en dan vastgeknoopt.

Wat is je favoriete accessoire?

De schouderbanden, zo fijn dat de doek dan niet snijdt in mijn nek of in haar hoofdje/nek. Nu ze tandjes krijgt zit ik er wel over na te denken om zo’n bijtring eraan vast te maken. Via een site had ik al wel van die buggykoorden besteld, dat zijn speenkoorden maar dan een stuk langer, ideaal.

Wat is je favoriete (web)shop?

Ik zit veel te neuzen op dragen en zo! Fijne website en shop.

Wat is je favoriete draagterm?

Draagmama, ik gebruik hem zelf heel vaak want ik ben een mama die draagt, dus voelt het logisch om draagmama te zeggen.

draagdinsdag ilona

Wat ik nog graag wil kopen:

Een goede (leuke) ergonomische draagzak. Of een keer een consult krijgen voor de mei tai.

Wat ik nog graag wil doen:

Zoals ik hier boven al zei, een consult. Ik heb namelijk geen standaard figuur en heb door mn werk af en toe wat rugklachten. Hoewel ik dragen fijner vind dan in de kinderwagen, wil ik graag nog de fijne kneepjes leren!

Wat ik nog graag wil zien:

Wat ik graag nog wil zien, tsja, misschien gek maar ik vind het dus geweldig als ik ook een moeder zie die draagt. Dus eigenlijk meer dragende mama’s!

Wat ik nog graag wil zeggen:

Ik hoop dat door deze tag het vooroordeel over dragen wat weggenomen wordt. Iemand die draagt, hoeft geen geitenwollensok persoon te zijn, maar vind het gewoon fijn om haar (of zijn, want mannen zat die dragen) kindje bij zich te hebben. Of even de handen vrij te hebben. Dus lieve ouders, als je het kan en wilt, investeer in een goede en mooie doek of zak!

Ik tag hierbij Daisy om de tag ook in te vullen.

liefs Ilona

4 thoughts on “Draagdinsdag door Ilona

  1. Wat een leuke tag! Zelf keek ik ook erg uit naar het dragen.Helaas vond ik het zelf al vrij snel te zwaar voor mijn nek en rug. Nu mijn rug en bekken weer stabiel zijn zou ik het bij een eventueel volgend kindje wel opnieuw willen proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: