Jullie konden al lezen dat ik tijdens mijn zwangerschap een bellypaint heb laten maken. Ook hebben wij buikfoto’s gemaakt om zo een herinnering te hebben deze zwangerschap. Deze zwangerschap hebben wij geen zwangerschapsfotoshoot gedaan, maar ik wilde toch ook wat speciaals doen. Dus vroeg ik mijn schoonzusje of ze mij wilde helpen met een gipsen afdruk van mijn buik. Het schilderij heeft zij ook gemaakt en is de afbeelding van de bellypaint. Neem contact met haar op voor meer mogelijkheden!
Op 25 oktober 2015 was het zo ver. Ik was toen 36 weken zwanger en M. was aan het werk. Ik ben met Luca naar mijn schoonvader gegaan. Daar waren mijn zwager en schoonzusje ook. Luca kon zo lekker spelen en wij konden de gipsen buik gaan maken. Let op als je dit ook wilt, doe dit eerder dan 36 weken zwangerschap. Het is best intensief en kost veel energie. Helaas ben ik zelf flauwgevallen, maar gelukkig kon mijn schoonvader mij opvangen.

Als eerste werd er alginaat op mijn buik gesmeerd, een blauw goedje dat best koud was. Daarop kwam jute, omdat alginaat nergens aan hecht, dus ook niet aan de gips. Omdat alginaat, als je het los laat zijn vorm verliest moest er gips overheen. Deze kwam daarna. Er kwam veel gips overheen. Dit moest uitharden. Daarna voorzichtig losmaken van de buik en neerleggen. Dan is het eerste deel klaar.

Vervolgens moet de gipsenafdruk gemaakt worden. Het lijkt een beetje op het maken van gipsenbeeldjes vroeger (kennen jullie dat?). Eerst met een kwast alles voorzien van een mooi laagje gips, want dit zie je later aan de buitenkant. Daarna voorzichtig laagje voor laagje gips aanbrengen en ook hier komt weer wat jute in. Dit maakt het geheel wat steviger. Mocht hij vallen dan zal hij niet direct in allemaal stukjes breken.

Na 1,5 uur drogen konden we het gips en de mal van elkaar halen. Alginaat is maar 1 keer bruikbaar, dus dat moest wel goed gebeuren. Gelukkig is het echt super goed gegaan en kwam de buik heel erg mooi uit de mal. Mijn schoonzusje heeft hem mee naar huis genomen om af te werken. Het eindresultaat is super mooi. We hebben hem op de kast op de kamer van Nola gezet. Een mooi aandenken aan haar zwangerschap. Zouden jullie een gipsenafdruk van jullie buik laten maken? 

p.s. dit is niet gesponsord.

1 thought on “Een blijvende herinnering aan je zwangerschap #2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: