Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Nederland zingt dag was weer aangebroken. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement. Normaal keek ik altijd de compilatie op de tv, dit jaar ging ik samen met mijn vader eens een kijkje nemen in de jaarbeurs in Utrecht. Wat ik van deze dag vond en hoe ik het beleefd heb kun je vandaag lezen.

Verwachting
Van te voren dacht ik dat het een gezellig samenzijn van een hele boel christenen zou zijn. Verschillende liederen voor jong, oud en kinderen. Samen zingen en nog even langs de stands lopen. Niet te veel commercieel gedoe, dat vond ik niet zo passen. Waarom zou je perse een hoop winst e.d. willen maken bij een evenement dat erop gericht is om God te eren? Ik verwachte dan ook veel leuke beursaanbiedingen te treffen en ook bijvoorbeeld uitgeverijen van christelijke boeken. Zo kon ik misschien even laten zien wie nou precies achter deze blog zit. 

Aankomst
Het. was. druk. Wauw, zoveel mensen en nog meer mensen die al binnen waren. Nu hadden wij niet zo’n haast. We wisten immers niet wat er zou zijn. Dus liepen we gewoon achter de mensen aan naar de ruimte waar we zouden gaan zingen. We vonden een plekje op de grond (wel op een stoel hoor, maar de tribunes waren al zo goed als vol). We zaten daar prima, al was er erg veel tocht. Nu ik al een aantal maanden last van mijn nek heb vond ik dat niet zo prettig. Daarbij was het ook best fris.

Impressie van de dag


Thema
Ik zal er zijn was het thema van dit jaar. Dit kwam ook steeds terug. In de verhalen, ervaringen en in de overdenking. Op een kaart die je later kon inleveren. Bijzonder om de verhalen van andere mensen horen wanneer zij hebben ervaren dat God er echt was. Zelf heb ik dat heel erg ervaren bij de geboorte van Luca. Had de verloskundige het bloedverlies normaal gevonden dan was ik thuis gebleven om te bevallen. Dan hadden ze niet goed kunnen zien dat Luca niet goed reageerde op de weeën en zou een spoedkeizersnee misschien wel te laat zijn. Dat was het niet en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Ook super blij met de tweede naam van Luca, Joshua (God redt!). 

De dag
Het was een heerlijke dag. Er waren ook wat kinderen in verschillende leeftijden, helaas geen liederen voor hen. Psalm/gezang werd afgewisseld met opwekking (of soort gelijke nummers) afgewisseld. Er was een overdenking en persoonlijke verhalen (wanneer heb jij gemerkt dat God bij je was). Bijzonder om me te maken. In de pauze (die ineens verlengt werd, wat naar mijn mening niet echt nodig was) kon ik even rond lopen bij de stands. Ik heb bij kinderboeken gekeken. Huis van Belle was ook aanwezig, super leuk om ze even gesproken te hebben. Ken je ze al? Het is een tijdschrift voor meiden met een christelijke achtergrond (maar ik denk zelf dat deze voor alle meiden super leuk is). Ze hebben ook een blog, waarbij ook aandacht is voor journaling bible (jeej!). Ik zag nog een aardige vrouw die leuke slabben en knuffeldoekjes met de tekst ‘een parel in Gods hand’ erop verkocht. Nu nog in blauw en roze, maar wat ik begreep komt er ook neutraal als dit goed aanslaat.

Trinity kwam optreden. Deze jongens (3 broers en een vriend) zijn over de hele wereld geweest. Ze hebben o.a. in Peru gewoond. Dat kun je horen in hun muziek. Erg leuk dat ze ook hun nieuwe single lieten horen. Ook zongen ze Fiesta Celestial en Ik wens jou. Na de pauze gingen we op een andere plek zitten, vanwege de tocht zoals ik al zei. Dat werd niet in dank afgenomen (maar op lege stoelen zonder jas/tas/beker/iets) mag je naar mijn mening gewoon gaan zitten. Misschien leest de dame die er zo moeilijk over deed dit wel, sorry maar er lag echt niets op die stoel. 

De informatie die we kregen (exclusie heel veel
andere foldertjes over vakantie e.d.).We hadden een tas met het programma boekje gekregen (niet eens alle liedjes e.d. stonden erin) en er zat ook een kaart in. Deze kon je, voorzien van een boodschap of bemoedigende woorden, inleveren in een tas. Aan het eind kreeg je dan weer een kaart terug. Op mijn kaart had ik mijn belijdenistekst geschreven van jer. 29:11 en mijn blog (wie weet lees je dit wel als je mijn kaart hebt gehad). Wat ik heel apart vond, was dat op mijn kaart dezelfde tekst stond. Dus ik kreeg gewoon mijn eigen tekst terug (nee, niet door mijzelf geschreven). Dat heeft zo moeten zijn denk ik dan. 

Het einde
Helaas liep het programma wat uit. We zijn dus iets eerder vertrokken. Een voordeel, dan was het niet zo druk met weg lopen en konden we redelijk doorlopen. De trein hadden we snel en we waren op tijd voor het eten terug. Want een mooie dag sluit je af met lekker eten. Dat hebben we dan ook gedaan, heerlijk bij de Hebberd in Barneveld gegeten. Het eten was echt super lekke

r. Portie was groot genoeg en ook kon je extra bestellen. Ze hadden een nieuw menu, waar nog niet alles van beschikbaar was. Dat mocht de pret echter niet drukken. Helaas ontbrak het kindermenu op onze menukaart, de laatste keer had ik daar een lekker kinderijsje gegeten namelijk. Mocht je eens in Barneveld zijn, ga daar zeker even kijken. Goede en snelle bediening en heerlijk eten voor een goede prijs.

Heerlijk gegeten met mijn vader (en ja, ik ben erg moe).


Tips voor de organisatie
Ze hadden ook een punt voor pers & info. Helaas was er voor de pers niets. En met een blog waarin ik mijn mening geef over deze dag kon ze me natuurlijk niet helpen. Dus daar had ik weinig aan. Ik heb nog wel een aantal tips voor de organisatie. Zo kun je deze dag, denk ik, naar een hoger level tillen.

  • Programma boekje is leuk, maar maak hem dan volledig. Zonder alle informatie blijf je zoeken naar waar je nou daadwerkelijk bent. Dat zorgt voor onrust.
  • Maak vakken met stoelen en geef aan dat als je in vak 1 gaat zitten bij binnenkomst je na de pauze ook in datzelfde vak moet gaan zitten. Of doe het niet, maar geef dan aan dat de stoelen na de pauze weer vrij zijn om te gaan zitten waar je wilt (tenzij duidelijk bezet dmv een jas e.d.).
  • Maak een leuk kindervak. Ik zag een aantal kinderen. Hoe leuk is het om er een leuk familie evenement van te maken. Laat er bijvoorbeeld een soort ‘hek’ om zetten zodat de kleine kinderen gewoon kunnen rondlopen, maar niet weg kunnen lopen. Of beter, zorg voor een oppasplek. Zo kunnen de ouders genieten en hoeft er niet perse oppas te zijn voor de kinderen (bij de huishoudbeurs/9maandenbeurs hadden ze dit ook). 
  • Voeg ook kinderliederen toe. Er zijn zoveel mooie en leuke kinderliederen. Marcel Zimmer was er al dus dat zal niet een groot probleem zijn lijkt me. 
  • Nodig bloggers uit (er zijn echt veel christelijke bloggers) en maak er een beurs van waar je ook kunt netwerken. Nodig dan ook uitgeverijen uit (Jongbloed, Arkmedia, Kok) zodat er ook echt wat te netwerken valt.
  • Zorg voor extra informatie voor de pers. Met een stand van pers & info verwacht je ook meer info. Helaas was dit er dus niet.
  • De actie met het rad bij de EO stand was erg leuk, dat zou ik er zeker in laten. Net als de actie met de kaart, super leuk! 
Ben jij wel eens bij de Nederland zingt dag geweest? Heb jij ervaren dat God er echt is? Ik lees het graag in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: