Uitgeverij NEEMA Games komt in samenwerking met Opwekking GO met een nieuw spel: TRIPLO. Een uitdagend spel voor jonge kinderen, gebaseerd op verhalen uit de Bijbel waarin Jezus de hoofdrol speelt. Een spel voor thuis, op school of in de kerk. Te gebruiken bij de geloofsopvoeding van de kinderen. Vanaf nu is TRIPLO verkrijgbaar in alle christelijke boekhandels en webshops. 

Een spel waarin geloofsopvoeding centraal staat

De afgelopen periode hebben NEEMA Games en Opwekking GO samen de handen ineengeslagen om het spel waarin geloofsopvoeding centraal staat, te ontwikkelen. Opwekking GO is de afdeling binnen Stichting Opwekking die de pijler geloof en opvoeding vormgeeft. Henk Nennie-van Gemeren van NEEMA Games zegt over het spel: ‘Mensen spelen graag en steeds meer spelletjes. Er zijn heel veel soorten verkrijgbaar, maar op een leuke manier samen met de Bijbel bezig zijn en vervolgens ook nog wat leren, dat is nogal een uitdaging. TRIPLO is het antwoord daarop!’ 

Triplo doos

Het spel TRIPLO

In het spel TRIPLO staan de Bijbelverhalen, waarin Jezus de hoofdrol speelt, centraal. Deze Bijbelverhalen vormen de basis voor triplo’s, dat zijn setjes van drie kaarten. Het spel daagt zowel kinderen als volwassenen uit om als eerste de juiste setjes kaartjes aan elkaar te verbinden. De triplo’s vertellen verhalen waarin je vanuit de ene situatie in de andere komt door iets wat Jezus heeft gedaan. Wie de meeste triplo’s heeft, wint! Elke triplo heeft een eigen kleurrand en nummer, dus iedereen kan het spel spelen. 

Opwekking GO

Het spel TRIPLO sluit aan bij de missie van Opwekking GO, namelijk het inspireren en ondersteunen van ouders, opvoeders, kerken en kinderwerkers in het opvoeden van de jonge generatie met de Bijbel als basis. Annasjouk Nijhof, coördinator van Opwekking GO over TRIPLO: ‘Het spel is een heel natuurlijk middel om met elkaar in gesprek te gaan over Jezus en wat Hij doet. Bij het spel hebben we daarom een gratis gezinsproject ontwikkeld, Time to GO. Het bestaat uit vier interactieve online-programma’s die je als gezin gaat bekijken. Op de site lees je er meer over.’ 

Triplo kaart

Wat vind de redactie van Puur Jael

Wij vinden het erg leuk dat er steeds meer christelijke spelletjes worden uitgebracht. Spelletjes spelen is heel leuk en zo wordt het gecombineerd met geloofsopvoeding. Het wordt ouders daardoor makkelijker gemaakt om over de Bijbel te praten en kinderen verhalen te leren. Denk ook aan het spel schapenkoning waarin ook veel verhalen uit de Bijbel te herkennen zijn.

Het spel is bij je christelijke boekhandel of via deze link te koop. Hij kost 17,98 euro. Via de link help je mij mijn blog te onderhouden (affiliate).

2 thoughts on “Geloofsopvoeding: nieuw spel TRIPLO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: