Afvallen, eigenlijk elke vrouw denkt hier wel eens over na. Of het dan gaat om meer afvallen of juist het niet meer afvallen (eigenlijk dus aankomen of stabiel blijven). Gewicht. Het blijft een issue, waar dat eigenlijk niet hoeft te zijn. Ik zie het aan onze dochter. Super comfortabel in haar eigen lichaam. Zelfverzekerd loopt ze rond. Dat is wat ik wil! Maar hoe ga ik daar komen? Gezond en duurzaam afvallen met succes gaat mij hopelijk helpen.

Verschillende crash diëten

We kennen allemaal verschillende crash diëten, afval kuren en fasting programma’s. En ze beloven allemaal happy endigns en kilo’s die verdwijnen als sneeuw voor de zon. Werkt het voor jou? Helemaal goed, you do you. Maar voor mij werkt dat niet. En daarbij wil ik dat ook niet. Ja, een aantal kilo kwijt zou heel fijn zijn. Maar ik wil me vooral fijn voelen in mijn lijf. Zelfverzekerd rondlopen. Net als onze dochter.

Wat kun je in het gezond en duurzaam afvallen vinden?

Gezond en duurzaam afvallen staat vol tips en recepten. Maar vooral wordt de nadruk gelegd op de tips. Welke voedingsmiddelen zijn handig om te eten wanneer je wilt afvallen? Wat kun je maken voor mealprepping? Met een druk gezin heb ik niet elke avond evenveel tijd om te koken. Daarnaast heeft mijn man ook wel eens eten nodig om mee te nemen naar zijn werk. Dan is dit heel fijn. Je kunt de volgende hoofdstukken vinden in het boek:

 • beter eten en daardoor afballen
 • gezond slank: zo ziet je dag eruit
 • stap voor stap naar je streefgewicht: o.a. voedingsdagboek, pauzetruc, proteïne power, bewegen vloeibare dikmakersfeesten en reizen, krachttraining thuis en stop met uitstellen.
 • het anti-excuses-afvalconcept
 • recepten: ontbijt, kleine gerechten, warme gerechten en mealprep
 • overzicht eiwitten en vezels in levensmiddelen
tomaat en venkel gezond en duurzaam afvallen

Wat vind ik van gezond en duurzaam afvallen?

Het boek leest makkelijk weg, handig want je wilt toch gewoon ook aan de slag. Naast de recepten, waarmee je praktisch iets kunt, staat er heel veel informatie in. Dat is niet altijd even makkelijk. Ik ben niet voor niets weer op het punt gekomen dat ik wil afvallen. Maar het is wel nodig. De knop is wel om, maar het hoe is gewoon kwijt. Ondanks dat het me eerder wel al eens lukte. Dus verlies niet de moed lieve mama. We kunnen dit. Gaan voor een fit lijf, voor ons zelf en voor onze kinderen. Wat ik ook handig vind is dat je de recepten voor ontbijt ook als lunch kunt eten. Handig omdat je dan direct twee maaltijden hebt gekozen.

Spreek positiviteit uit

Het is heel makkelijk om negatief te praten. Over je lichaam, hoe je je voelt en over eten. ‘Dit eet ik niet want dat is slecht voor mij’ bijvoorbeeld. Onze kinderen horen ons praten. Ja, het ene eten is beter voor je dan het andere. Maar met mate kun je best een ijsje, chips of koekjes eten. Let er op dat je dit met mate doet en kies bewust. Een raketje is qua voedingswaarden anders dan een ijshoorntje. Spreek positief over eten, dat het lekker is. Dat eten zorgt voor bouwstoffen voor ons lichaam en ons helpt groeien. Dat we alle stoffen nodig hebben én dus ook gezond mogen eten. Want dit lichaam kregen we van God om voor te zorgen. Voed het in plaats van het te vullen. Ook tot eer van Hem.

gezond en duurzaam afvallen bloemkool

Favorieten uit gezond en duurzaam afvallen

Mijn favorieten uit dit boek deel ik ook graag met je. Check ze zeker wanneer je dit boek ook hebt aangeschaft (onderaan deze blog vind je een direct link).

 • aardbei-papajakwark met lijnzaad
 • pancakes met aardbeien-meloensalade
 • kipfilet met paprikasalsa
 • kip-kerriesalade met mango
 • groente-eimuffins met kalkoen
 • halloumi-groentespies met tzatziki
 • groentekoeken met kruidenkwark
 • tortilla met boerenkool en kalkoen
 • chili con tartaar
 • En meal prep: 1 product 2 variaties. Super handig in drukke tijden.

Gezond en duurzaam afvallen

Ben jij er ook aan toe om voor nu en de toekomst een verandering in je voedingspatroon aan te brengen? Wil je afvallen, maar zonder dieet? Dan is dit boek iets voor jou. Vol met tips, informatie én recepten. Zo kun je aan de slag voor een fitter leven, een gezond lichaam. Ongeacht het aantal kilo’s. Gewoon waarvan jij gaat stralen! Want dat heb je verdient lieve jij!

ISBN: 9789044760972
Prijs: 26.95 euro
Uitgeverij: 
Deltas
Je kunt het boek via deze link voor 26.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Gezond en duurzaam afvallen - pinterest

2 thoughts on “Gezond en duurzaam afvallen met succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: