Onlangs won ik een winactie. Ik kreeg een Reiki behandeling op afstand. De reacties die ik daarop kreeg van sommige waren niet mis. Ik krijg bijna het gevoel dat ik gedoemd ben te mislukken. ‘Heb ik iets heel erg fout gedaan?’ vroeg ik mijn man. ‘Nee hoor, ga het zelf gewoon ervaren’ was zijn reactie. En dat is precies hoe wij leven. Hoe ik leef. Ik neem je graag mee hoe ik het ervaren heb.

Hoe werkt reiki?

Natascha vroeg of ik wist hoe dit in zijn werk zou gaan. Ik dacht dat ik het wist, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Ze schreef het volgende: ‘Reiki is universele energie. Het geeft wat je nodig hebt. Het kan onder andere helpen om meer energie te voelen, maar ook juist rust of ontspanning. Het werkt daar waar het nodig is. Dat is niet altijd specifiek waar jij denkt dat het nodig is. De energie zal ook doorwerken, dus het is niet alleen op het moment dat het gegeven wordt.’

Wat ervaar je tijdens de behandeling?

Wat ik er van kom verwachten wist ik ook niet, wat zou ik ervaren? Ik had echt geen idee. Natascha schreef: ‘Tijdens de behandeling kun je warmte, kou of tintelingen ervaren maar het kan ook dat je helemaal niets voelt, je mag er altijd vanuit gaan dat de Reiki zijn werk doet.’ Ik was in elk geval heel benieuwd hoe ik het zou ervaren.

Reiki op afstand

Je heb de ‘gewone’ reiki behandeling. Hierbij ben je aanwezig bij degene die de reiki geeft. Daarnaast is het mogelijk reiki op afstand te doen. Dat kan zo omdat omdat reiki behandeling bestaat uit met energie werken welke wordt doorgegeven. Het is niet de eigen energie van de behandelaar maar universele energie waardoor het dus mogelijk is om dat op afstand door te geven.

Wat zegt de Bijbel over reiki?

Ik pak er even twee bronnen, anders dan de Bijbel zelf bij. Over een reiki cursus als christen volgen en een startpagina met informatie.

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er verschillende zienswijze. Verschillende meningen over het wel of niet gebruiken van Reiki. Net als dat er ook verschillende meningen zijn over het gebruik van andere alternatieve geneeswijze, het gebruik van essentiële oliën en meditatie. In mijn ogen kan het wel samen, ik zal hierna vertellen hoe ik dit deed, en zie ik het als hulp van God door iemand anders. Net als je naar een osteopaat kunt voor hulp.

Reiki - pinterest

Hoe ben ik de Reiki behandeling op afstand ingegaan

Voor de behandeling heb ik gebeden. Tijdens de behandeling ook een gebed. Met de vraag of God mij wilde beschermen tegen het kwade en het goede toe wilde laten. Ik voelde verder weinig. Meer een ‘ah fijn even een moment van rust’. Even niets moeten, geen blog typen of aan het werk. Geen huishouden dat aandacht vraagt. Gewoon. Een moment van rust.

Hoe verder na de behandeling

Na de Reiki behandeling kun je gewoon doen wat je van plan was. Dit was een behandeling op afstand. Je hebt even een moment rust. Ik voelde op dat moment niks en nu, bijna een week later, ook nog niet echt. Wel lijkt de rust wat meer in te dalen. Wat zij ervaarde klopte wel met hoe ik me voel. Dat vond ik bijzonder. De olie die ik inzet noemde zij ook, dus dat is fijn om te horen. Sparren over wat je in zet ter ondersteuning is sowieso fijn om te doen.

Reiki als christen, nog eens doen?

Ik ben misschien altijd al een beetje anders geweest. Ik ga in gebed en probeer dingen uit. Ik wijs iets niet af omdat anderen vinden dat het niet kan. Als we elkaar uit liefde willen helpen om te groeien, tot rust te komen en wellicht klachten te verminderen vind ik dat alleen maar fijn. Alternatieve geneeswijze hebben mij soms meer gebracht dan de huisarts. Hoewel ik hier niet direct iets van ervaarde, sta ik er dus niet afwijzend tegenover. In gebed en in verbinding met mijn Maker kom ook ik vast goed terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: