Zookids is een super leuke Kinderboekenserie. Maar ben je net als ik een beetje ‘late to the party’ dan kun je nog wel eens misgrijpen als je een boek cadeau wilt doen. Gelukkig verscheen in mei het tweede onmibusboek van Zookids. Een driedubbel dik boek, ideaal voor de (zomer)vakantie. Dit kun je van het tweede deel verwachten.

Opzoek naar een leesboek

Vorig jaar wilde ik de kinderen een leuk boek cadeau geven voor hun laatste rapport. Met een kind dat niet zo van lezen houdt was die zoektocht best lastig. Je hoopt dan toch dat het boek in de smaak zal vallen. Ik koos voor zookids omnibus 1. Dieren en de dierentuin vind onze oudste heel leuk. Ik hoopte dat dit in een boekvorm ook zo zou zijn. Dat was een schot in de roos en inmiddels lezen we hem nu gezamenlijk nog eens.

Zookids omnibus 2 is uit

Wij zijn vast een beetje ‘late to the party’ van deze serie. Gelukkig voor ons zijn er dus de dikke omnibus boeken te koop. In deel 1, die al langer te koop is, vind je deel 1 tot en met 3. Afgelopen maand kwam deel 2 uit met de boeken 4 tot en met 6. Ook in deze boeken ga je weer mee met Jurre en Jasmijn. Je leert hen al kennen in de eerste boeken. Leuk om zo steeds weer nieuwe avonturen te lezen met deze vrienden. Het boek is geschreven op avi E5\M6 niveau. Zelf let ik daar niet altijd op. Leesplezier gaat voor leesniveau bij mij. Maar het is handig wanneer een beginnende lezer niet zelf dit boek erbij pakt (tenzij lezen al heel goed gaat uiteraard).

Welke boeken vind je in zookids omnibus 2

Zoals ik al schreef bevat deze omnibus de delen 4, 5 en 6 uit de succesvolle Zookids-serie. Dat zijn de boeken: Monki vermist, Onrust bij de olifanten en IJsbeer bedreigd. Het is een heerlijk dik leesboek voor uren leesplezier! Ideaal dus voor de zomervakantie. Grappig én spannend tegelijk, vol dierenweetjes. Super tof voor de dierenvrienden onder ons. De boeken zijn geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Dan kunnen ze het zelf lezen. Maar met voorlezen is het al voor jongere kinderen geschikt. Ik lees het zelf voor aan onze kinderen van 6 en (bijna) 9.

Een klein tipje van de sluier

Zookids Jurre en Jasmijn beleven in deze tweede omnibus weer allerlei avonturen. In Monki vermist gaan Jurre en Jasmijn naar een apen opvang. De grappige java-aapjes moeten dezelfde dag nog verhuizen naar een dierentuin in Spanje. Jurre ontdekt dat er een aapje, Monki, ontsnapt is. Of is hij misschien gestolen? Lukt het ze Monki optijd terug te vinden? In Ijsbeer bedreigt krijgt ijsbeer Irma kleintjes. Maar met het lawaai van een huis vol studenten vlakbij de ijsberen is het veel te druk voor de jonge dieren. En in Onrust bij de olifanten vermoedt Jurre dat het om opzet gaat wanneer een van de olifanten doodgaat. Zou het circus in de stad er iets mee te maken hebben? Er is veel onrust bij de olifanten en de oppassers denken erover ze weg te doen. Maar dat willen Jurre en Jasmijn voorkomen. Weer drie spannende en leuke avonturen om (voor) te lezen.

zookids omnibus 2 - pinterest

Pluspunten zookids omnibus

Er zijn voor mij, of ons eigenlijk, een aantal pluspunten aan dit boek. Ik geef ze je graag mee. Je koopt dit boek voor 15 euro, niet duur voor een boek. Of beter gezegd, 3 boeken. Waar een los kinderboek meestal rond de 10 euro kost heb je nu dus een koopje. Een verzonnen verhaal met leuke weetjes die dus echt kloppen. Fijn voor kinderen die van weetjes en feiten houden. Plaatjes in het boek. Wanneer je kind op een hoger niveau gaat lezen worden de plaatjes minder in de boeken. Hier zijn ze er wel en dat is altijd fijn, voor niet graag lezende kinderen én jongere broertjes en zusjes die meeluisteren.

Zijn er nog minpunten?

Geen minpunten? Eentje voor mij, de zachte kaft. Die blijft na veel gebruik open staan en het houdt voor mij minder fijn vast. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep. Dat kan het zijn. Ik vind een harde kaft persoonlijk gewoon het fijnste. Voor kinderen met dyslexie kan het lettertype wat aan de kleine kant zijn. Dat houdt natuurlijk ook wat verband met het lees niveau (hoe hoger hoe kleiner het lettertype), maar zelf heb ik, als moeder met dyslexie, er niet heel erg last van.

Zookids omnibus 2

Zookids omnibus 2, een boek vol met spannende en leuke avonturen met Jurre en Jasmijn. Vol dieren en weetjes. Geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook een super leuk boek om voor te lezen. Ook goed te lezen als je nog niet de andere boeken gelezen hebt. Dus schroom niet deze omnibus cadeau te doen aan je zoon/kleinzoon/broer/buurjongen/vriendje. Want lezen is ontzettend leuk.

ISBN: 9789085434849  
Prijs: 15 euro
Uitgeverij: 
columbus/jongbloed
Je kunt het boek via deze link voor 15 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

2 thoughts on “Zookids omnibus 2 voor de middenbouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: