Wie kent de boeken van zookids niet? Onze kinderen vinden het erg leuk en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook fantastische boeken vind. In zookids omnibus 3 kun je de boeken Gevaar bij de giraffen, Paniek bij de pinguïns en Kijk uit! Krokodillen! lezen. Wij begrijpen wel waarom dit zo’n succesvolle serie is. Leuk voor jongens én meisjes. Met een jongen én een meisje in de hoofdrol. Waarin een meisje en een jongen vrienden zijn. Niets vreemds aan. Waarin de jongen het meisje dingen laat doen omdat hij vind dat zij het beter kan. Niet iets om je voor te schamen, gewoon jij hebt die kwaliteiten en ik heb andere kwaliteiten en dit benutten. Hoe gaaf is dat om te lezen voor kinderen. Toch is er één ding dat ik minder fijn vind. Begrijpelijk wel, prijstechnisch gezien. Maar toch minder fijn. Nieuwegierig? Lees maar snel verder dan.

Zookids omnibus 3 - uitgelichte afbeelding

Voor degene die Zookids nog niet kennen

In de serie zookids beleven Jurre en Jasmijn verschillende avonturen. In zookids omnibus 1 Lees je de eerste drie boeken van deze serie. Ze doen mee met een wedstrijd om kinderdirecteur van Zoopark te worden. Zoopark is een dierentuin bij hen in de stad. In deel twee gaan ze op een kamp in een safarieparkt. En in boek drie is er actie voor de apen. Een paar jaar terug kocht ik dit boek voor de kinderen in de zomer vakantie. Heel fijn, want in 1 boek zitten er dus drie.

In zookids omnibus 2 beleven Jurre en Jasmijn weer verschillende avonturen. Er is een aapje bij de apenopvang ontsnapt. Ijsbeer Irma krijgt misschien een jonkie, maar dan moet het wel rustig genoeg zijn in de dierentuin. En wanneer een van de olifanten dood gaat vermoed Jurre dat er opzet in het spel is. Er is een circus in de stad, zouden zij er iets mee te maken hebben? Als dat allemaal maar goed komt! En nu is er dus zookids omnibus 3. Met nog veel meer avonturen.

zoopark

Voor wie is de serie zookids geschreven?

Zookids is een succesvolle kinderserie met 10 boeken. Ze zijn geschreven voor de middenbouw van de basisschool op avi E5/M6. Voor kinderen vanaf een jaar of 8 á 9. Sterke lezers kunnen dit al wat sneller zelf lezen dan kinderen die lezen wat moeilijker vinden. Maar klik niet direct weg, want het zijn ook super leuke boeken om samen te lezen of voor te lezen aan je kinderen. Bij dat laatste, het voorlezen, is de serie geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6 (de oudste kleuters eigenlijk). Ik lees zelf de boeken voor thuis, wij hebben kinderen die lezen niet bijzonder leuk vinden. Zo leren ze nieuwe woorden, ontspannen ze en hebben we een fijn moment voor het slapen gaan. Even tot rust komen en afschakelen.

tegen houden

Welke boeken vind je in zookids omnibus 3?

In zookids omnibus 3 kun je allereerst het boek Gevaar bij de giraffen lezen. Jurre is jarig en viert zijn verjaardag in de dierentuin. Wanneer ze daar zijn ontdekken ze een bijzonder pakje. Een verdacht pakje. Ze vinden ook nog 2 brieven. De dierentuin wordt ontruimt, de politie gebeld en Jurre en Jasmijn gaan stiekem op onderzoek uit. Krijgen ze de daders te pakken?

gevaar bij de giraffen

Het tweede boek dat je kunt lezen is Paniek bij de pinguïns. Jurre en Jasmijn voeren actie voor de pinguïns in Australië. Ze zitten onder de olie en dat is niet goed voor ze. Nadat ze schoongemaakt zijn krijgen ze een truitje aan. Deze worden gebreid door de opa’s en oma’s van zorgcentrum Zonneburcht. Als bedankje mogen ze gratis naar Zoopark komen. Maar dan gebeuren er rare dingen. De parkieten bij Zonneburcht verdwijnen en daarna verdwijnt er ook een pinguïn bij Zoopark. Wat is er toch aan de hand?

paniek bij de pinguins

Het derder boek dat je kunt lezen in zookids omnibus 3 is Kijk uit! Krokodillen! Zoopark, waar Jurre en Jasmijn kinderdirecteuren zijn, dreigt failliet te gaan. Dat kunnen ze niet laten gebeuren. Jurre heeft een idee. Hij heeft gehoord dat er een beloning is uitgeloofd voor het opsporen van de gestolen schilderijen uit het museum. Met zo’n hoog geldbedrag zouden ze Zoopark kunnen redden. Hij krijgt weer hoop! Maar hoe gaat hij de daders ooit vinden? Dan ontdekken Jurre en Jasmijn tot hun grote schrik dat het spoor naar Zoopark loopt.

kijk uit! krokodillen!

Wat vinden wij van zookids omnibus 3

Dit boek is het derde boek dat wij van de serie zookids hebben. We hebben ook zookids omnibus 1 en 2. Totaal hebben we inmiddels 9 boeken. Zo jammer dat het einde bijna in zicht is. Er zijn totaal 10 boeken namelijk. Dat laatste deel zijn we ook heel benieuwd naar. Hoewel het niet perse noodzakelijk is om de eerdere delen gelezen te hebben, is het wel makkelijk. Zo weet je dan bijvoorbeeld dat Mart eerste helemaal geen vriend van Jurre en Jasmijn was. En dat zij door middel van een wedstrijd kinderdirecteur van Zoopark zijn geworden. Je groeit met ze mee en komt zo steeds verder in het verhaal. Erg leuk. Wij zijn dan ook fan van deze serie en snappen dat dit een hele populaire serie is. Fijn dat er nu 3 omnibus boeken uitgebracht zijn want een aantal delen is moeilijk te verkrijgen. Zo kunnen nog veel meer kinderen genieten van de avonturen van Jurre en Jasmijn.

Zookids omnibus 3 - achterkant

Specificaties Zookids omnibus 3

Auteur: Liesbeth van Binsbergen | Uitgeverij: Jongbloed/columbus| Eerste uitgave: 1 mei 2023 | ISBN: 9789085435372 | 288 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Pinterest - Zookids omnibus 3
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: