De kreadoe komt er weer aan. In november, van 1 t/m 5 om precies te zijn. Het festijn voor creatief Nederland. Onze dochter is heel creatief. Ze maakt van alles van de meest gekke dingen. Een papiertje wordt een waar kunstwerk. Ik vroeg mijn man of het iets voor haar zou zijn. Als moeder-dochter uitje, samen naar de Kreadoe. Tja, dat is toch altijd een beetje afwachten. Nu mag ik er voor mijn site heen en ga ik het testen samen met haar. Ik kan me namelijk voorstellen dat jij ook met dezelfde vragen zit als ik. Dus ik blik vast vooruit. Op dit avontuur dat we samen gaan beleven.

Kreadoe
Fotograaf: MichielTon.com

De kreadoe ook voor kinderen?

Als eerste vroeg ik me af of de kreadoe ook leuk zou zijn voor kinderen. Onze dochter is 7, wordt in november 8 (na de kreadoe), is heel creatief en is dol op creachick en Jill. Ik dacht eigenlijk dat dat een perfecte combinatie zou zijn, de kreadoe en zij. Maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Ze is misschien nog best jong om naar zo’n beurs te gaan. En zijn de workshops die je kunt volgen wel geschikt voor haar? En als de workshops niet geschikt zijn, is er dan wel iets te doen wat leuk is voor haar? Allemaal vragen en ik zat te twijfelen wat ik moest gaan doen. Toen kwam de kans om, samen met haar, voor mijn blog erheen te gaan. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen want hoe leuk is het om dit te testen voor jou. Een moeder – dochter uitje naar de kreadoe wordt het dus.

Knutselen
Fotograaf: MichielTon.com

Wanneer is de kreadoe?

De kreadoe is vanuit vroeger aan het begin van de winter, in november. Dat is nu ook weer zo. Van 1 tot en met 5 november met verschillende workshops en meetings op de dagen. Wanneer wij gaan is Jill bijvoorbeeld bij het theater van MUS aanwezig. Ik heb ons ingeschreven voor een meet & greet met Jill. Er komen ook nieuwe producten uit van haar die je op de kreadoe kunt kopen én laten signeren. Hoe gaaf is dat! Sinds niet al te lange tijd is er ook een lente editie in het voorjaar. Ik vind het fantastisch. Twee keer per jaar je helemaal onderdompelen in creativiteit.

Logo kreadoe

Een moeder – dochter uitje met de trein

De Kreadoe is in de jaarbeurshal in Utrecht. Hoewel er parkeergelegenheid is, wordt aangeraden met de trein te gaan. Dat ga ik zelf ook doen met onze dochter. Het wordt een waar avontuur samen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best een ding vind. Sinds ik depressief ben geweest zie ik vooral veel beren op de weg. Onze dochter niet, zij is een heerlijke vrolijke spring in het veld. Maar ik heb geleerd positief te kijken en heb besloten me niet meer tegen te laten houden. Want ik kan wel achter de spreekwoordelijke geraniums gaan zitten, dat is niet wat ik wil dat onze kinderen zich herinneren. Dus stapje voor stapje gaan we de dromen die ik heb verwezenlijken. Met als eerste hoogtepunt een moeder-dochter uitje naar de Kreadoe! Met de trein dus en de benenwagen zoals ik dat dan noem. Vanaf het station is het een klein stukje lopen naar de plek waar we moeten zijn.

bloemen met kaars
Fotograaf: MichielTon.com

Wat kost het om naar de kreadoe te gaan?

Een kaartje voor een kind van 4 t/m 7 kost 1 euro (onder begeleiding van een volwassene met ticket). Voor kinderen van 8 t/m 16 jaar kost t/m 31 oktober 9.50 euro. Erna kost hij 12.50 euro. Voor volwassene betaal je t/m 31 oktober 15 euro. Erna kost hij 18 euro. Deze kaartjes zijn 1 dag naar keuze geldig. Met een passe-partout heb je elke dag toegang. Deze is te koop t/m 31 oktober en kost 22.00 euro. Daar komt dan nog het vervoer bij (benzine kosten met parkeergeld of trein) en natuurlijk je hapje/drankje wanneer je dit op de Kreadoe koopt. De treinkosten zijn voor ons: 18.50 euro voor mij en onze jongste is gratis met een kids vrij abonnement. Daarvoor hebben ze wel een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Daar betaal je dan 7.50 euro voor en is 5 jaar geldig. Wanneer je zoals ons wat later bent is hij nog 4 jaar geldig (het abonnement dan) en is het dus 7,50 verdeeld over 4 jaar. Ga je 1 keer per jaar met de trein, a 2,50 t/m 11 jaar, dan heb je hem ook met 4 jaar eruit. Dus ik ga een kids vrij abonnement bestellen met een kaart voor onze dochter.

moeder - dochter uitje - koekjes versieren
Fotograaf: MichielTon.com

Waarom een moeder – dochter uitje?

We vinden het belangrijk om 1-op-1 tijd door te brengen met de kinderen. Nu ben ik zelf wel vrij vaak met onze dochter samen, maar niet dat we een uitje doen. We zijn dan vaak thuis omdat de mannen naar voetbal gaan. Een paar weken terug is zij met papa naar voetbal geweest toen haar broer ziek was. Een waar uitje voor haar met papa alleen. Hoewel ze voetbal dan niet eens direct heel leuk vind. Maar het samen zijn is toch heel fijn dan. Je hebt het over andere dingen, je hebt bewust aandacht voor de ene persoon en wordt niet gestoord in een gesprek door je andere kind. Daarnaast hoeft het kind dat mee is geen rekening met anderen te houden. Wat we wel doen wanneer we samen zijn. Maar wanneer we met 1 van de twee op stap gaan draait het om deze persoon en kiest hij of zij wat we gaan doen of niet.

Wij gaan dus naar de kreadoe en testen direct samen of het een leuk moeder/dochter uitje is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit niet zo is. Zeker met zo’n creatieve dochter als die van ons. We houden jullie op de hoogte.

Pinterest - kreadoe moeder dochter uitje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: