Je hebt al zo veel Bijbels, waarom dan nog een? Een terechte vraag van mijn man. Want zo is het wel. Met zo’n stuk of 8 Bijbels in huis (tja ik heb er ook nog een aantal weggegeven) en een boel kinderbijbels hebben we er vast genoeg. Toch was ik heel benieuwd naar de (inmiddels niet meer zo) nieuwe NBV21. Deze kwam vorig jaar uit. Dit is waarom ik vind dat je deze Bijbel in huis moet hebben.

5 reden om de NBV21 in huis te halen

  1. Kinderziektes zijn eruit gehaald
  2. Fijne vertaling voor niet gelovigen
  3. Fijn om met kinderen te lezen
  4. Samenhang door consistente vertaling van de tekst
  5. Eerbiedshoofdletter (vond dat echt een gemis zelf)
  6. Reacties van lezers zijn meegenomen en veel ook verwerkt in deze nieuwe vertaling
  7. Het ‘Onze Vader’ aangepast en beter te lezen/begrijpen

Zie ook deze 10 redenen voor NBV21 voor op je nachtkastje en de kansel. En hier over het Onze Vader in de NBV21.

Verschillende verschijningsvormen NBV21

Eigenlijk beter gezegd, er zijn verschillende kaften beschikbaar voor de NBV21. Heel fijn, want zo kun je zelf kiezen wat het beste bij je past. Natuurlijk kun je ook een Bijbelhoes laten maken, maar direct een mooie kiezen is natuurlijk net zo fijn. Zo is er een met pastel kleuren, een mooie witte, maar ook bijvoorbeeld blauw of bruin. Verkrijgbaar bij je boekhandel of online te koop via deze link*.

Het oog wil ook wat

Hiermee heb ik het niet alleen over de buitenkant, hoewel deze prachtig is! Een Bijbel is sowieso al een mooi boek om in huis te hebben. Eigenlijk zou er in elk huis ten minste 1 (kinder)bijbel mogen zijn. Maar ook de inhoudt heeft een soort upgrade gehad. Mooi rustig met zwarte tekst en taupe kleur voor de titels en verwijzingen naar andere Bijbelverzen. Deze kleur is doorgetrokken in de kaarten achterin de Bijbel. Kijk sowieso eens achterin, daar is een lijst opgenomen met o.a. onderwerpen, Wonderen van Jezus en verhalen waar je over kunt lezen met daarbij genoemd de Bijbelboeken/verzen. Super handig als je specifiek ergens over wilt lezen.

NBV21- pinterest

NBV21 als aanvulling in huis

Zijn er dan helemaal geen op- of aanmerkingen? Nou ja, ik schrijf graag in mijn Bijbel. Daar is de NBV21, in de versie die ik heb in elk geval, niet echt voor geschikt. Verder zie ik graag nog meer lintje dan de twee die er standaard in zitten. En de lijst waar je wat kunt vinden die ik hiervoor noemde (met verhalen, onderwerpen en meer) zou ik liever voorin zien dan achterin. Maar dat gaat dan om persoonlijke voorkeur. Dit is een fijne Bijbelvertaling, waar kinderziektes uit zijn gehaald met een rustige lay-out.

*affiliate link, daar merk je zelf niets van en je helpt mij enorm als je deze link gebruikt.

1 thought on “Waarom ik de NBV21 graag in huis wilde hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: