Over 7 weken heeft de eerste regio al weer zomervakantie in ons land. Ik hoor van veel moeders dat ze er toch wel tegenop zien. De kinderen zijn 6 weken lang thuis. Vaak moet moeder en/of vader ook gewoon nog een aantal weken werken én kinderen willen graag nog op vakantie. Niet alles kan, maar we kunnen het onszelf wel makkelijker maken. Met het boek Speel! haal je veel inspiratie in huis om samen met je kind(eren) te spelen. Of laat ze alleen ontdekken en leren.

Samen spelen, leren en ontdekken

Ik moet eerlijk zeggen dat wij altijd uitkijken naar de vakantie. Dat is niet omdat het hier allemaal vlekkeloos verloopt. Zeker niet, vaak verre van dat. Maar het ritme kan ik wel aanpassen op het ritme van onze kinderen. En dat is in de ochtend gewoon niet zo heel veel haasten en vroeg op staan. Laat staan vroeg ontbijten. Daarnaast heb ik nu het boek Speel! in huis en hier haal ik mijn inspiratie uit om iets te gaan doen met de kinderen. Dit kan gewoon thuis in de achtertuin of in het bos. Het hoeft niet veel geld te kosten, kinderen willen alleen wel graag iets doen en onze onverdeelde aandacht.

Speel! spelen

Speel! voor opvoeders én iedereen die met kinderen werkt

In het boek is er ruimte voor informatie over spelen met kinderen, hoe je het boek kunt gebruiken en hoe je kunt beginnen. Let op, het is vooral gericht op jongere kinderen van groep 1 t/m 3, maar ook oudere kinderen vinden dit nog leuk om te doen. Pas de dingen iets aan als het te makkelijk en/of kinderachtig is. Bladzijde 18 t/m 66 geeft je al deze informatie. Daarna komen de activiteiten aan bod. De activiteiten zijn verdeeld in 10 categorieën:

  • voor de DIY’er
  • kneden en kliederen maar!
  • Sensopathisch spelen
  • met natuurlijke materialen
  • daar leer je wat van
  • kosteloos of geüpcycled
  • hop, naar buiten!
  • verven maar!
  • experimenteren
  • Cadeautjes maken

Het boek gebruiken in de zomervakantie

Wat ik zelf merk bij de kinderen is de onrust als ik ook niets weet om te doen. Daarom heb ik me voorgenomen om de avond ervoor of 1 keer in de week vast wat activiteiten te zoeken in het boek Speel! Zo kan ik het rustig voorbereiden, een boodschappenlijst maken als we nog dingen nodig hebben of een uitje naar het bos plannen wanneer dat mij het beste uitkomt. Of stop een bepaald aantal activiteiten in een pot en laat je kind(eren) een activiteit pakken. Zo is het voor iedereen een verrassing. Zorg wel dat je de activiteiten dan ook direct kunt doen.

Maar ik heb geen budget

Dit snap ik echt. Budget vrijmaken is lastig wanneer je inkomen niet zo groot is en zeker in deze tijden. De prijzen rijzen de pan uit, dat weten we allemaal. Daarom ben ik ook blij met het hoofdstuk over ‘kosteloof of geüpcybled’. Dat kost dus niet veel. Verder kun je kijken wat je al in huis hebt, wat je eventueel bij de action of kringloopwinkel kunt halen (direct weer een leuk uitje met je kind(eren)) of je kunt het vragen via een facebookverkoopgroep/marktplaats. Zo kun je wellicht toch aan een aantal producten komen voor een fijne prijs.

Speel! informatie

Hoe gebruik je het boek Speel!

Het gebruik van het boek is heel simpel. Je kijkt naar het weer (een buitenactiviteit wanneer de regen met bakken uit de hemel komt kan wel, maar is niet zo leuk) en kies daarbij een activiteit. Je leest de stap voor stap uitleg én wat je nodig hebt in het boek. Dan even kijken of alles in huis is of dat je nog even naar de winkel moet om bepaalde zaken te halen. En dan kun je aan de slag. Hierboven heb ik al een aantal tips gegeven hoe je met een klein budget de spullen toch kunt aanschaffen of wat je dan kunt doen.

Speel! Samen in de vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Het boek Speel! biedt je tal van leuke ideeën om samen met je kind(eren) te gaan doen. Zo hoeft niemand zich te vervelen in de vakantie. Binnen, buiten, leerzaam of voor de fun. Aan alles is gedacht in dit leerzame boek. Want spelen en ontdekken, dat mogen we nog wel veel meer doen. Met veel achtergrond informatie én een duidelijke uitleg kan iedereen met dit boek aan de slag. Ook super tof voor scholen, een kinderdagverblijf of gastouder.

Heb jij al een idee wat je gaat doen in de zomervakantie met je kind(eren)?

ISBN: 9789464014396 
Prijs: 22,50 euro
Uitgeverij: 
Pelckmans
Je kunt het boek via deze link voor 22.50 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Speel! - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: